aldara τοπικό

Θεραπευτική κατηγορία: Ανοσοποιητικός διαμορφωτής

Χρήσεις για Aldara

Το Imiquimod λειτουργεί στο ανοσοποιητικό σύστημα για να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει τους ιούς που προκαλούν κονδυλώματα. Δεν καταστρέφει τους ιούς άμεσα. Δεν είναι γνωστό πώς λειτουργεί το imiquimod για ακτινική κεράτωση ή καρκίνο του δέρματος.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν ειδικά παιδιατρικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του τοπικού imiquimod για εξωτερικούς κονδυλωμάτων σε παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Ωστόσο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της τοπικής χορήγησης imiquimod για ακτινική κεράτωση ή καρκίνο του δέρματος στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του τοπικού imiquimod σε ηλικιωμένους.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Aldara

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν ιμικιμόμ. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για την Aldara. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μην το χρησιμοποιείτε συχνότερα και μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο χρόνο από ότι διέταξε ο γιατρός σας. Για το σκοπό αυτό ενδέχεται να προκληθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες ή ερεθισμός του δέρματος.

Αυτό το φάρμακο προορίζεται μόνο για χρήση στο δέρμα. Μην το πάρετε στα μάτια, τη μύτη, το στόμα, τον κόλπο ή τον πρωκτό σας. Μην το χρησιμοποιείτε σε περιοχές του δέρματος που έχουν κοψίματα, γρατζουνιές ή εγκαύματα. Σε περίπτωση που βρεθεί σε αυτές τις περιοχές, ξεπλύνετε αμέσως με νερό.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από ενημερωτικό φυλλάδιο για τους ασθενείς. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες στο φυλλάδιο. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για δερματικές παθήσεις που θεραπεύει ο γιατρός σας. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν τη χρησιμοποιήσετε για άλλες συνθήκες, ειδικά αν νομίζετε ότι μπορεί να παρουσιαστεί λοίμωξη του δέρματος. Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων ειδών δερματικών λοιμώξεων ή παθήσεων, όπως σοβαρά εγκαύματα.

Αν χρησιμοποιείτε την αντλία κρέμας Zyclara® για πρώτη φορά, προωθήστε την πιέζοντας το επάνω μέρος της αντλίας μέχρι να εμφανιστεί η κρέμα.

Για να χρησιμοποιήσετε την κρέμα

Χρησιμοποιήστε μόνο το εμπορικό σήμα αυτού του φαρμάκου που ο γιατρός σας πρότεινε. Οι διαφορετικές μάρκες μπορεί να μην λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο μαζί με άλλα προϊόντα που περιέχουν imiquimod στην ίδια περιοχή θεραπείας. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για πιο σοβαρές παρενέργειες.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, εφαρμόστε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Η σωστή χρήση του imiquimod

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Αποθηκεύστε την κρέμα αντλίας Zyclara® όρθια.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας ή του παιδιού σας σε τακτικές επισκέψεις για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκληθούν από αυτό το φάρμακο.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε εσείς ή το παιδί σας δερματικό εξάνθημα, κάψιμο, πόνο, ερυθρότητα, πρήξιμο, αιμορραγία, οίδημα, κνησμό ή απολέπιση στο δέρμα όπου εφαρμόστηκε το φάρμακο.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρό οίδημα κοντά στο άνοιγμα του κόλπου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οδυνηρή ούρηση, πρόβλημα στα ούρα ή μη ούρηση.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρό δερματικό ερεθισμό ή συμπτώματα που ομοιάζουν με γρίπη όπως διάρροια, πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλος, ναυτία, πόνος στους μύες ή στις αρθρώσεις ή ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία.

Αποφύγετε να εκθέτετε το δέρμα σας σε ηλιακό φως, ακτινοβολίες ή κρεβάτια μαυρίσματος ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακές ή αντιηλιακές λοσιόν και φοράτε προστατευτικό ρουχισμό και καπέλα.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Aldara

Εάν υποβάλλονται σε θεραπεία για εξωτερικούς κονδυλωμάτων, αποφύγετε το γεννητικό, στοματικό ή πρωκτικό σεξ ενώ το φάρμακο είναι στο δέρμα σας. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε την κρέμα από το δέρμα σας προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα. Το φάρμακο περιέχει έλαια που μπορούν να αποδυναμώσουν τα προφυλακτικά και τα διαφράγματα από λατέξ (καουτσούκ), γεγονός που θα τους εμποδίσει να λειτουργήσουν σωστά.

Το Imiquimod δεν είναι θεραπεία για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Τα νέα κονδυλώματα μπορεί να αναπτυχθούν ενώ χρησιμοποιείτε την κρέμα. Το Imiquimod επίσης δεν θα σας κρατήσει από τη διάδοση κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων σε άλλους ανθρώπους.

Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά ή άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος στις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή, εκτός εάν το ζητήσετε από το γιατρό σας.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Aldara Παρενέργειες

Aldara (τοπική ανοσοϊμίδη)

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Βασικό καρκίνωμα βασικών κυττάρων φθοριοουρακίλη τοπικά, τοπικά ιμικουμόμιδα, Efudex, Carac, Odomzo, Fluoroplex

Ανθρώπινος ιός θηλώματος σιμετιδίνη, Tagamet, τοπικό ιμικιμόμο, Tagamet ΗΒ, ρητινόλη, ρητίνη ποδοφύλλου τοπική

Κερατόζης τοπική τοπική φλουκορακίλη, τοπική φθοριοουρακίλη, τοπική ιμικουμόδο, Santyl, Efudex, Solaraze

Condylomata Acuminata imiquimod τοπικά, Condylox, ιντερφερόνη άλφα-2b, Zyclara, τοπικό podofilox, Intron A