συμπτώματα κοιλιακού διαφράγματος (VSD)

Κακή κατανάλωση, αποτυχία να αναπτυχθεί, γρήγορη αναπνοή ή δύσπνοια, εύκολη κουραστική

Πότε για να δείτε έναν γιατρό

Τα συμπτώματα και τα συμπτώματα σοβαρών καρδιακών ανωμαλιών εμφανίζονται συχνά κατά τις πρώτες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες της ζωής ενός παιδιού.

Τα συμπτώματα του κοιλιακού διαφράγματος σε ένα μωρό μπορεί να περιλαμβάνουν

Εσείς και ο γιατρός σας μπορεί να μην παρατηρήσετε σημεία γενετικής βλάβης του κοιλιακού τοιχώματος κατά τη γέννηση. Αν το ελάττωμα είναι μικρό, τα συμπτώματα μπορεί να μην εμφανιστούν μέχρι αργότερα στην παιδική ηλικία – εάν υπάρχουν καθόλου. Τα σημεία και τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της οπής και άλλα συναφή καρδιακά ελαττώματα.

Ο γιατρός σας μπορεί να υποψιάσει πρώτα ένα καρδιακό ελάττωμα κατά τη διάρκεια μιας τακτικής εξέτασης εάν ακούει ένα ροχαλητό ακούγοντας την καρδιά του μωρού σας με ένα στηθοσκόπιο. Μερικές φορές τα VSD μπορούν να ανιχνευθούν με υπερήχους πριν γεννηθεί το μωρό.

Μερικές φορές ένα VSD δεν ανιχνεύεται μέχρι να φτάσει η ενηλικίωση. Τα συμπτώματα και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν καρδιακό ρουτίνα και δύσπνοια που ο γιατρός σας ακούει όταν ακούτε την καρδιά σας με ένα στηθοσκόπιο.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν το μωρό ή το παιδί σας

Καλέστε το γιατρό σας εάν αναπτύξετε

Ελαστικά εύκολα όταν τρώει ή παίζει · δεν κερδίζει βάρος · καθίσταται άπλυτος όταν τρώει ή κλαίει · αναπνέει γρήγορα ή δεν αναπνέει

Δύσπνοια όταν ασκείτε τον εαυτό σας ή όταν ξαπλώνετε, ταχυκαρδία ή ακανόνιστος καρδιακός παλμός, κόπωση ή αδυναμία