βιταμίνης c (ασκορβικό οξύ) αλληλεπιδράσεις

Η βιταμίνη C σε υψηλές δόσεις μπορεί να επηρεάσει τις επιπτώσεις της ασπιρίνης στην αραίωση του αίματος, αντιπηκτικά όπως η βαρφαρίνη (Coumadin®) ή ηπαρίνη και φάρμακα κατά των αιμοπεταλίων όπως η κλοπιδογρέλη (Plavix®).

Η βιταμίνη C μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα Συνιστάται προσοχή κατά τη χρήση φαρμάκων που μπορεί επίσης να επηρεάσουν το σάκχαρο του αίματος. Τα άτομα που λαμβάνουν ινσουλίνη ή φάρμακα για διαβήτη από το στόμα θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από ειδικευμένο επαγγελματία υγείας, συμπεριλαμβανομένου φαρμακοποιού. Μπορεί να απαιτούνται προσαρμογές φαρμάκων.

Η βιταμίνη C μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση. Συνιστάται προσοχή σε άτομα που λαμβάνουν παράγοντες που επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση.

Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ακεταμινοφέν, παράγοντες οξίνισης, παράγοντες για τη νόσο του Parkinson, παράγοντες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, παράγοντες που αυξάνουν τη ροή ούρων, παράγοντες που χρησιμοποιούνται για το άσθμα, παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την καρδιά, τους πνεύμονες, το στομάχι ή τα έντερα, τα αντιβιοτικά, τα αντικαρκινικά φάρμακα, την ασπιρίνη, τα βαρβιτουρικά, τον έλεγχο των γεννήσεων που λαμβάνεται από το στόμα, τους παράγοντες μείωσης της χοληστερόλης, τα οιστρογόνα, τη φλουφαιναζίνη, τα φάρμακα του HIV, την ινδιναβίρη, τα νεφρά παράγοντες που περιέχουν λεβοντόπα, νικαρδιπίνη, προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη (όπως τσιγάρα, πούρα, καπνός μάσησης ή μπαλώματα νικοτίνης), προγεστερόνες, αναστολείς της αντλίας πρωτονίων (PPI) και σαλικυλικά άλατα.

Η βιταμίνη C σε υψηλές δόσεις μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα αραίωσης του αίματος από βότανα και συμπληρώματα από αντιπηκτικά και αντι-αιμοπετάλια.

Η βιταμίνη C μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα Συνιστάται προσοχή όταν χρησιμοποιείτε βότανα ή συμπληρώματα που μπορεί επίσης να επηρεάσουν το σάκχαρο του αίματος. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να απαιτούν παρακολούθηση και οι δόσεις μπορεί να χρειάζονται προσαρμογή.

Η βιταμίνη C μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση. Συνιστάται προσοχή σε άτομα που παίρνουν βότανα ή συμπληρώματα που επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση.

Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ακερόλα, οξυνίζοντας βότανα και συμπληρώματα, αναστολείς της αλδοζικής αναγωγάσης, αντιόξινα, αντιβακτηριακά, αντικαρκινικά βότανα και συμπληρώματα, αντιοξειδωτικά, αντιρετροϊκά, τριαντάφυλλο Cherokee, βότανα και συμπληρώματα που μειώνουν τη χοληστερόλη, βότανα και συμπληρώματα για τη νόσο του Πάρκινσον, βότανα και συμπληρώματα που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τα βότανα και τα συμπληρώματα που αυξάνουν τη ροή των ούρων, τα βότανα και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για το άσθμα, τα βότανα και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των γεννήσεων, τα βότανα και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για την καρδιά, ή έντερα, βότανα και συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τα δόντια, τα μάτια ή το δέρμα, τα βότανα και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, τα ορμονικά βότανα και τα συμπληρώματα, το σίδηρο, τα βότανα και τα συμπληρώματα των νεφρών, λουτεΐνη, νιασίνη, φυτοοιστρογόνα, φυτοτροφιστερόνες, σαλικυλικά, οξυνίζοντας τα βότανα και τα συμπληρώματα, και τις βιταμίνες Β12 και Ε.

Αυτή η μονογραφία βασισμένη σε τεκμήρια προετοιμάστηκε από τη The Natural Standard Research Research Collaboration