vaniqa τοπικό

Θεραπευτική κατηγορία: επιβραδυντής ανάπτυξης μαλλιών

Χρήσεις για το Vaniqa

Φαρμακολογική κατηγορία: Αναστολέας αποκαρβοξυλάσης ορνιθίνης

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της eflornithine σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, αυτό το φάρμακο δεν αναμένεται να προκαλέσει διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε μεγαλύτερα παιδιά από ότι σε ενήλικες.

Αυτό το φάρμακο έχει ελεγχθεί και δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένους απ ‘ό, τι σε νεαρούς ενήλικες.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Πριν χρησιμοποιήσετε το Vaniqa

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από φύλλο οδηγιών ασθενούς. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το φύλλο και ακολουθήστε τις οδηγίες. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτού του φαρμάκου, φροντίστε να ρωτήσετε τον γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται συνήθως στο πρόσωπο και γύρω από τις περιοχές που εμπλέκονται κάτω από το πηγούνι μόνο. Μην πάρετε το φάρμακο στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Ξεπλύνετε καλά με νερό και επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν το φάρμακο φτάσει στα μάτια

Πρέπει να συνεχίσετε τις κανονικές διαδικασίες αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια της χρήσης αυτού του φαρμάκου και το φάρμακο πρέπει να εφαρμοστεί τουλάχιστον πέντε λεπτά μετά την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το φάρμακο πριν εφαρμόσετε καλλυντικά ή αντηλιακά.

Μην πλένετε τις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή για τουλάχιστον 4 ώρες μετά την εφαρμογή του φαρμάκου.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, εφαρμόστε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Εάν εμφανιστεί ερεθισμός του δέρματος, μειώστε τη συχνότητα των θεραπειών. Εάν ο ερεθισμός συνεχιστεί, διακόψτε τη χρήση του φαρμάκου και επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Εάν δεν παρατηρηθεί βελτίωση μετά από έξι μήνες θεραπείας, διακόψτε τη χρήση του φαρμάκου και επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Εάν η κατάσταση χειροτερεύει κατά τη χρήση του φαρμάκου, διακόψτε το φάρμακο και επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η σωστή χρήση του Vaniqa

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Η μυκητίαση σπιρονολακτόνη, Aldactone, Lupron, Lupron Depot, λευπρολίδη, φλουταμίδη, Eulexin, Lupron Depot 3,75 mg, Lupron Depot 11,25 mg, τοπική εφλορνιθίνη, Viadur

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Vaniqa

Vaniqa Παρενέργειες

Vaniqa (τοπική εφλορνιθίνη)