allegra odt προφορική: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

ΓΕΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΦΕΞΟΦΕΝΑΔΙΝΗ HCL

Η φεξοφεναδίνη είναι ένα αντιισταμινικό που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλεργίας, όπως υγρά μάτια, ρινική καταρροή, κνησμός στα μάτια / μύτη, φτάρνισμα, κνίδωση και φαγούρα. Λειτουργεί αποκλείοντας μια συγκεκριμένη φυσική ουσία (ισταμίνη) που κάνει το σώμα σας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης.

Εάν παίρνετε το over-the-counter προϊόν για αυτοθεραπεία, διαβάστε όλες τις οδηγίες στο πακέτο προϊόντων πριν πάρετε αυτό το φάρμακο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας. Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, πάρτε το σύμφωνα με τις οδηγίες, συνήθως 2 φορές την ημέρα (κάθε 12 ώρες).

Εάν χρησιμοποιείτε τη μορφή υγρού αυτού του φαρμάκου, ανακινήστε καλά τη φιάλη πριν από κάθε δόση και μετρήστε προσεκτικά τη δόση χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή μέτρησης / κουτάλι. Μην χρησιμοποιείτε κουτάλι οικιακής χρήσης επειδή δεν μπορείτε να πάρετε τη σωστή δόση. Πάρτε το δισκίο / κάψουλα ή υγρή μορφή αυτού του φαρμάκου με ή χωρίς τροφή. Εάν χρησιμοποιείτε το ταχέως διαλυόμενο δισκίο, πάρτε το με άδειο στομάχι. Αφήστε το ταχέως διαλυόμενο δισκίο να διαλύσει στη γλώσσα και στη συνέχεια να καταπιεί, με ή χωρίς νερό. Μην αφαιρείτε το δισκίο από τη συσκευασία κυψελίδων μέχρι να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Εάν χρειάζεστε ένα υγρό για να πάρετε αυτό το φάρμακο (όπως όταν παίρνετε τα δισκία / κάψουλες), πάρτε αυτό το φάρμακο με νερό. Μην πάρετε με χυμούς φρούτων (όπως μήλο, γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι), καθώς μπορεί να μειώσουν την απορρόφηση αυτού του φαρμάκου.

Η δοσολογία βασίζεται στην ηλικία, την ιατρική σας κατάσταση και την ανταπόκριση στη θεραπεία. Μην αυξάνετε τη δόση σας ή παίρνετε αυτό το φάρμακο πιο συχνά από ό, τι κατευθύνεστε.

Μην παίρνετε αντιόξινα που περιέχουν αλουμίνιο και μαγνήσιο εντός 2 ωρών από τη λήψη αυτού του φαρμάκου. Αυτά τα αντιόξινα μπορούν να μειώσουν την απορρόφηση της φεξοφεναδίνης.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν η κατάστασή σας δεν βελτιώνεται ή επιδεινώνεται.

Μπορεί να εμφανιστεί βήχας, πυρετός ή διαταραχή στο στομάχι. Εάν κάποια από αυτές τις επιδράσεις επιμείνει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε αμέσως το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, θυμηθείτε ότι αυτός ή αυτή έχει κρίνει ότι το όφελος για σας είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Μια πολύ σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι σπάνια. Εντούτοις, πάρτε αμέσως ιατρική βοήθεια αν παρατηρήσετε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, όπως: εξάνθημα, κνησμός / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν από τη λήψη της fexofenadine, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός στο i; ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες. Αυτό το προϊόν μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. Συζητήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό για το ιατρικό σας ιστορικό, ιδιαίτερα για: νεφρική νόσο.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ενημερώστε τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των φυτικών προϊόντων).

Τα υγρά προϊόντα μπορούν να περιέχουν ζάχαρη. Τα ταχέως διαλυόμενα δισκία μπορεί να περιέχουν ασπαρτάμη. Συνιστάται προσοχή εάν έχετε διαβήτη, φαινυλκετονουρία (PKU) ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που απαιτεί από εσάς να περιορίσετε / αποφύγετε αυτές τις ουσίες στη διατροφή σας. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για την ασφαλή χρήση αυτού του προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι σαφώς απαραίτητο. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο περνά στο μητρικό γάλα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Δείτε επίσης την ενότητα Πώς να χρησιμοποιήσετε.

Οι αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά μπορεί να αλλάξουν τη λειτουργία των φαρμάκων σας ή να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών Το παρόν έγγραφο δεν περιέχει όλες τις πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Διατηρήστε μια λίστα με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων / μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φυτικών προϊόντων) και μοιραστείτε το με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία των φαρμάκων χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις (συμπεριλαμβανομένης της αλλεργικής δερματικής εξέτασης), πιθανόν να προκαλέσει ψευδή αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό του εργαστηρίου και όλοι οι γιατροί σας γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Εάν υπάρχει υπόνοια ύπαρξης υπερβολικής δόσης, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων.

Κρατήστε όλα τα τακτικά ιατρικά και εργαστηριακά ραντεβού

Εάν παραλείψετε μια δόση, πάρτε την αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στην ώρα της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση και συνεχίστε το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από το φως και την υγρασία. Μην αποθηκεύετε στο μπάνιο. Διαφορετικές μάρκες αυτού του φαρμάκου μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες αποθήκευσης. Ελέγξτε το πακέτο προϊόντων για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης της επωνυμίας σας ή απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό σας. Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.