κολπική αιμορραγία μετά την παράδοση – επισκόπηση θεμάτων

Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη σοβαρότητα της κολπικής σας αιμορραγίας.

Όπως οι αλλαγές στην εγκυμοσύνη, οι μεταγεννητικές αλλαγές είναι διαφορετικές για κάθε γυναίκα. Γνωρίζοντας τι συμβαίνει κανονικά κατά την περίοδο μετά τον τοκετό, θα είστε σε θέση να εντοπίσετε ένα πρόβλημα νωρίτερα.

Αμέσως μετά την παράδοση, θα έχετε μια αιμορραγία (lochia) από τον κόλπο σας. Αυτό θα γίνει ροζ σε μια εβδομάδα και θα γίνει λευκό ή κιτρινωπό μετά από περίπου 10 ημέρες. Το Lochia μπορεί να διαρκέσει για 2 έως 4 εβδομάδες και μπορεί να έρθει και να πάει για περίπου 2 μήνες.

Μην ανησυχείτε αν περάσετε μερικούς θρόμβους αίματος, αρκεί να είναι μικρότεροι από μια μπάλα διαμέτρου γκολφ. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια, όχι ταμπόν, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αλλάξτε το ταμπόν τουλάχιστον κάθε 4 ώρες για να αποφύγετε τον ερεθισμό και τη μόλυνση.

Σοβαρή αιμορραγία σημαίνει ότι περνάτε θρόμβους αίματος και απορροφώντας τα συνηθισμένα μαξιλάρια ή ταμπόν κάθε ώρα για 2 ή περισσότερες ώρες. Για τις περισσότερες γυναίκες, η διέλευση των θρόμβων αίματος από τον κόλπο και η διαβροχή μέσω των συνήθων μαξιλαριών ή ταμπόν τους κάθε ώρα για 2 ή περισσότερες ώρες δεν είναι φυσιολογική και θεωρείται σοβαρή. Η μέτρια αιμορραγία σημαίνει ότι διαβάζετε περισσότερο από 1 μαξιλάρι ή ταμπόν σε 3 ώρες. Ήπια αιμορραγία σημαίνει ότι μούσκετε λιγότερο από 1 μαξιλάρι ή ταμπόν σε περισσότερο από 3 ώρες. Η ελάχιστη αιμορραγία σημαίνει «κηλίδωση» ή μερικές σταγόνες αίματος.

Μην κάνετε σεξ μέχρι να έρθει σχεδόν η λυχία. Εάν το σεξ προκαλεί πόνο, περιμένετε λίγες μέρες επειδή το σώμα σας εξακολουθεί να θεραπεύεται.