vimpat ενδοφλεβίως

Θεραπευτική κατηγορία: Αντισπασμωδικό

Χρήσεις για Vimpat

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της έγχυσης λακοσαμίδης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της έγχυσης λακοσαμίδης στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα καρδιάς, νεφρού ή ήπατος που σχετίζονται με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να απαιτεί προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν εγχύσεις λακοσαμίδης.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Πριν από τη χρήση του Vimpat

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Μια νοσοκόμα ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει αυτό το φάρμακο σε νοσοκομείο. Αυτό το φάρμακο χορηγείται μέσω βελόνας τοποθετημένης σε μία από τις φλέβες σας. Το φάρμακο πρέπει να εγχυθεί αργά, οπότε ο σωλήνας IV θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του για 15 έως 60 λεπτά.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει μερικές δόσεις αυτού του φαρμάκου μέχρι να βελτιωθεί η κατάστασή σας και στη συνέχεια να μεταφερθείτε σε ένα φάρμακο από το στόμα που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με αυτό, μιλήστε με το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε και να κατανοείτε αυτές τις πληροφορίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι αυτό το φάρμακο λειτουργεί σωστά. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν μείνετε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να συμμετάσχετε στο μητρώο εγκυμοσύνης κατά της επιδημίας των ΗΠΑ. Αυτό το μητρώο χρησιμοποιείται από εγκύους ασθενείς που κάνουν χρήση αυτού του φαρμάκου.

Εάν αναπτύξετε τυχόν ασυνήθιστες ή παράξενες σκέψεις και συμπεριφορές ενώ λαμβάνετε ένεση λακοσαμίδης, φροντίστε να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Ορισμένες αλλαγές που έχουν συμβεί σε άτομα που λαμβάνουν αυτό το φάρμακο είναι όπως αυτά που παρατηρούνται σε άτομα που πίνουν υπερβολικό αλκοόλ. Άλλες αλλαγές μπορεί να είναι η σύγχυση, η επιδείνωση της κατάθλιψης, οι ψευδαισθήσεις (βλέποντας, ακούγοντας ή νιώθοντας πράγματα που δεν υπάρχουν), αυτοκτονικές σκέψεις και ασυνήθιστο ενθουσιασμό, νευρικότητα ή ευερεθιστότητα.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει θολή όραση, διπλή όραση, αδέσποτα, αστάθεια, ζάλη, υπνηλία, υπνηλία ή πρόβλημα με τη σκέψη. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς αντιδράτε σε αυτό το φάρμακο πριν οδηγήσετε, χρησιμοποιήσετε μηχανές ή κάνετε οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, αν δεν είστε σε εγρήγορση ή είστε σε θέση να σκέφτεστε ή να δείτε καλά. Εάν αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στους καρδιακούς ρυθμούς, όπως μια κατάσταση που ονομάζεται παράταση PR. Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που η καρδιά σας κτυπά και να προκαλέσει ζάλη, λιποθυμία ή σοβαρές παρενέργειες σε μερικούς ασθενείς. Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε συμπτώματα καρδιακού ρυθμού, όπως ταχείες, αργές ή ακανόνιστες καρδιακές παλμούς.

Η ένεση με λακοσαμίδη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που επηρεάζουν πολλαπλά όργανα του σώματος (π.χ. συκώτι ή νεφρά). Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα: πυρετός, σκοτεινά ούρα, πονοκέφαλος, εξάνθημα, πόνος στο στομάχι, πρησμένοι, επώδυνοι ή τρυφερός λεμφαδένες στο λαιμό, στη μασχάλη ή στη βουβωνική χώρα, ασυνήθιστη κόπωση ή κίτρινα μάτια ή δέρμα .

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η σωστή χρήση του Vimpat

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Πρόγραμμα CSA 5 Κάποιες δυνατότητες κατάχρησης

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Οι επιληπτικές κρίσεις διαζεπάμη, το Valium, το Topamax, το Keppra, η τοπιραμάτη, η λεβετιρακετάμη, η διλιντίνη, η φαινυτοΐνη, η φαινοβαρβιτάλη, η τριπτιπτάλη, η πριμιδόνη, η οξαρβαζεπίνη, το βαλπροϊκό οξύ, η ζονισαμίδη, η πυριδοξίνη, Diastat

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Vimpat

Vimpat παρενέργειες

Vimpat (λακοσαμίδη)