(περιγραφή της ενδοθηλιακής οδού, της ένεσης) και των εμπορικών ονομασιών

Το verteporfin χρησιμοποιείται μαζί με ένα ειδικό φως λέιζερ για τη θεραπεία του σχηματισμού ανώμαλου σχηματισμού αιμοφόρων αγγείων σε ένα μέρος του οφθαλμού το οποίο, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.

Το verteporfin μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τα ακόλουθα προβλήματα

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χορηγείται μόνο από ή κάτω από την άμεση επίβλεψη του γιατρού σας.

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Μελέτες σχετικά με αυτό το φάρμακο έχουν γίνει μόνο σε ενήλικες ασθενείς και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της verteporfin σε παιδιά με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Πούδρα για Λύση

Μελέτες δείχνουν ότι οι επιδράσεις της verteporfin είναι λιγότερες σε ασθενείς ηλικίας 75 ετών και άνω.

Αλλεργίες

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παιδιατρικός

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Γηριατρική

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Εγκυμοσύνη

Θηλασμός

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Η θεραπεία με verteporfin και φως λέιζερ συμβαίνει σε δύο στάδια. Πρώτον, η βερτεπορφίνη εγχέεται στο σώμα σας. Δεύτερον, 15 λεπτά αργότερα, ένα φως λέιζερ κατευθύνεται στο προσβεβλημένο μάτι.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Άλλες αλληλεπιδράσεις

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Άλλα Ιατρικά Προβλήματα

Για 5 ημέρες αφού λάβετε ένεση verteporfin, τα μάτια σας θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο φως, συμπεριλαμβανομένου του ηλιακού φωτός και των φωτεινών εσωτερικών φώτων. Ορισμένα είδη γυαλιών ηλίου μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα μάτια σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ελέγξτε με το γιατρό σας ποια γυαλιά ηλίου θα χρησιμοποιήσουν.

Δοσολογία

Για 5 ημέρες αφού λάβετε ένεση verteporfin, το δέρμα σας θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο φως του ήλιου και σε πολύ φωτεινά εσωτερικά φώτα, όπως λαμπτήρες μαυρίσματος, λαμπρό φωτισμό αλογόνου και φώτα σε οδοντιατρεία ή χειρουργεία. Μην εκθέτετε το δέρμα σας σε άμεσο ηλιακό φως ή σε λαμπρά εσωτερικά φώτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα αντηλιακά δεν προστατεύουν το δέρμα σας από μια σοβαρή αντίδραση στο φως (φουσκάλες, κάψιμο και οίδημα του δέρματος). Ωστόσο, η έκθεση σε κανονικές ποσότητες φωτός εσωτερικού χώρου (για παράδειγμα, το φως της ημέρας ή το φως από λάμπες με αποχρώσεις) θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε την κηλίδα που παραμένει στο δέρμα σας. Επομένως, μην προστατεύετε το δέρμα σας από κανονικές ποσότητες φωτός εσωτερικού χώρου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το εάν το φως στο σπίτι σας είναι πολύ φωτεινό, επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας. Εάν έχετε σοβαρή αντίδραση στο φως, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.