εμβολιασμός των παιδιών για την παραγωγή «κοινοτικής ασυλίας» (2007)

Αναφορά

Μπορεί ο εμβολιασμός ενός μεγάλου ποσοστού των παιδιών του να προστατεύσει μια κοινότητα από πιθανή επιδημία γρίπης;

Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα οι ερευνητές από το Baylor College of Medicine, Χιούστον, προσπαθούν να απαντήσουν μέσω μιας μεγάλης κλίμακας προσπάθειας εμβολιασμού στις πόλεις Temple και Belton, Texas (πληθυσμός 65.000-70.000). Η μελέτη που υποστηρίζεται από τη θερμότητα αποτελεί συνέχεια μιας προηγούμενης κλινικής μελέτης. Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι η ανοσοποίηση του 20 έως 25% των παιδιών στις δύο κοινότητες κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου βοήθησε έμμεσα να προστατεύσει το 8 έως 18% των ενηλίκων στην περιοχή από τη γρίπη.

Αυτή η έμμεση επίδραση, που ονομάζεται αγέλη ή κοινοτική ανοσία, προκύπτει όταν ένα επαρκές τμήμα μιας κοινότητας έχει ανοσοποιηθεί, έτσι ώστε ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί να ξεφύγουν από τη μόλυνση επειδή λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Τα παιδιά είναι συχνά μια πηγή του ιού της γρίπης, που τα μεταδίδει στους φίλους, τους δασκάλους και τις οικογένειές τους.

Στην προηγούμενη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το εμβόλιο ρινικής ψεκασμού σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 18 ετών, η κύρια μέθοδος εμβολιασμού, ήταν ασφαλές και προσέφερε σημαντική προστασία από τη γρίπη, με μια δόση να διαρκεί τουλάχιστον δύο σεζόν γρίπης . Διαθέσιμο εμπορικά ως FluMist, για υγιή άτομα ηλικίας 5 έως 49 ετών, το εμβόλιο ρινικής ψεκασμού προστατεύει από τρία στελέχη της γρίπης.

Στη μελέτη παρακολούθησης, ο κύριος ερευνητής Pedro Piedra, M.D., και οι συνάδελφοί του επεκτείνουν την εμβέλειά τους. Θα προσπαθήσουν να διπλασιάσουν τον αριθμό των παιδιών που εμβολιάζουν αναπτύσσοντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού στο σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουν να αποτρέψουν την εξάπλωση της γρίπης μεταξύ του νεότερου πληθυσμού καθώς και των ενηλίκων. (Στη μελέτη παρακολούθησης, μόνο τα υγιή παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών μπορούν να λάβουν FluMist, λόγω των κατευθυντήριων γραμμών για τα τρόφιμα και τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι ερευνητές ελπίζουν επίσης να απαντήσουν στην ερώτηση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων: πόσοι γονείς πρέπει να εμβολιαστούν για να λάβουν 100% προστασία σε μια κοινότητα;

P Piedra et αϊ. Τριφασικό ζώντα εξασθενημένο εμβόλιο ενδορρινικής γρίπης που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της εστίας γρίπης τύπου A (H3N2) 2003-2004, παρέσχε άμεση, άμεση και έμμεση προστασία στα παιδιά. Παιδιατρική. DOI: 10.1542 / peds.2006-2836 (2007).