ανοσοσφαιρίνη ανεμευλογιάς ζωστήρα

Θεραπευτική κατηγορία: ανοσοποιητικός ορός

Χρήσεις για την ανοσοσφαιρίνη της ασθένειας Varicella Zoster

Η ανοσοσφαιρίνη κατά της ανεμευλογιάς-ζωστήρα δίδει στο σώμα σας τα αντισώματα που χρειάζονται για την προστασία του από τον ιό της ανεμοβλογιάς-ζωστήρα (VZV). Αυτό ονομάζεται παθητική προστασία. Αυτή η παθητική προστασία διαρκεί αρκετό καιρό για να προστατεύσει το σώμα σας έως ότου το σώμα σας μπορεί να παράγει τα δικά του αντισώματα έναντι του VZV.

Η ανεμευλογιά (κοινώς γνωστή ως ανεμοβλογιά) είναι μια μόλυνση που μεταδίδεται εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Η ανεμοβλογιά είναι συνήθως μια ήπια λοίμωξη αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως πνευμονία, φλεγμονή του εγκεφάλου και μια σπάνια νόσος που ονομάζεται σύνδρομο Reye.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χορηγείται μόνο από ή υπό την επίβλεψη του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει παιδιατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της ανοσοσφαιρίνης ανεμευλογιάς-ζωστήρα σε παιδιά.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη χρησιμότητα της ανοσοσφαιρίνης varicella-zoster στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα πήξης του αίματος τα οποία μπορεί να απαιτούν προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν αυτό το φάρμακο.

Πριν χρησιμοποιήσετε την ανοσοσφαιρίνη Varicella Zoster

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν ανοσοσφαιρίνη ανεμευλογιάς-ζωστήρα. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για την ανοσοσφαιρίνη Varicella Zoster. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Θα λάβετε αυτό το φάρμακο ενώ βρίσκεστε σε νοσοκομείο ή κλινική. Ένας γιατρός, νοσοκόμα ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει αυτό το φάρμακο. Δίνεται ως βραχίονας (δελτοειδής) ή μυϊκός μηρός.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να σας ελέγξει προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι αυτό το φάρμακο λειτουργεί σωστά. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τύπους αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν έχετε εξάνθημα, φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή, δυσκολία στην κατάποση ή οίδημα των χεριών, του προσώπου ή του στόματος σας, αφού λάβετε το φάρμακο.

Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα πήξης του αίματος κατά τη λήψη αυτού του φαρμάκου. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν είστε ηλικιωμένος ή έχετε ιστορικό αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση των λιπών στις αρτηρίες), προβλήματα καρδιάς και αιμοφόρων αγγείων, προβλήματα αιμορραγίας ή παρατεταμένο χρόνο μη στάσης ή καθήλωσης. Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν έχετε πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, μούδιασμα ή αδυναμία στο χέρι ή το πόδι σας ή στη μία πλευρά του σώματός σας, πρόβλημα να δείτε ή να μιλήσετε, ή αιφνίδιο ή σοβαρό πονοκέφαλο.

Αυτό το φάρμακο παρασκευάζεται από δωρεές ανθρώπινου αίματος. Ορισμένα προϊόντα ανθρώπινου αίματος έχουν μεταδώσει ιούς σε άτομα που τους έχουν λάβει, αν και ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Οι ανθρώπινοι δότες και το δωρεές αίματος ελέγχονται και οι δύο για ιούς για να διατηρήσουν χαμηλό τον κίνδυνο μετάδοσης. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο εάν ανησυχείτε.

Ενώ υποβάλλονται σε θεραπεία με ανοσοσφαιρίνη ανεμευλογιάς-ζωστήρα, μην κάνετε εμβολιασμούς χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Ζωντανά εμβόλια ιών (π.χ. ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, ανεμευλογιά) δεν πρέπει να χορηγούνται εντός 3 μηνών από τη λήψη αυτού του φαρμάκου.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Η σωστή χρήση της ανοσοσφαιρίνης varicella-zoster

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ασβεκτοβίλιο Varicella-Zoster, Valtrex, βαλικυκλοβίρη, φοσκαρνέτη, Foscavir, GamaSTAN S / D, ενδομυϊκή ανοσοσφαιρίνη, VariZIG

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης της ανοσοσφαιρίνης varicella zoster για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση της ανοσοσφαιρίνης Varicella Zoster

Ανεπιθύμητες ενέργειες ανεπιθύμητης σφαιρίνης κατά της ανεμοβλογιάς

ανοσοσφαιρίνη ανεμευλογιάς ζωστήρα