κολπική αυτοέλεγχος (vse)

Τάσεις Υγείας Γυναικών

Μια κολπική αυτοέλεγχος είναι ένας τρόπος για μια γυναίκα να κοιτάξει το αιδοίο και τον κόλπο της. Μια κολπική αυτοέλεγχος μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα το σώμα σας, τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου και τυχόν προβλήματα που μπορεί να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Μπορεί να γίνει μια κολπική αυτοέλεγχος

Για να κάνετε μια κολπική αυτο-εξέταση, θα χρειαστείτε

Επιλέξτε μια ώρα όταν δεν έχετε εμμηνορροϊκή περίοδο. Μην χρησιμοποιείτε κολπικές κρέμες ή πιπίλες πριν κάνετε την εξέταση.

Βγάλτε τα ρούχα σας κάτω από τη μέση. Έχετε τον καθρέφτη και το φανάρι όπου μπορείτε να τα φτάσετε εύκολα. Πλύνε τα χέρια σου. Καθίστε στο πάτωμα, ένα κρεβάτι ή καναπέ και στηρίξτε την πλάτη σας με μαξιλάρια. Λυγίστε τα γόνατά σας, τοποθετήστε τα πόδια σας κοντά στον πυθμένα σας, σκύψτε ελαφρώς προς τα πίσω και απλώστε τα γόνατά σας έτσι ώστε να μπορεί να παρατηρηθεί η περιοχή των γεννητικών οργάνων σας.

Σας βοηθά να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας και τι είναι φυσιολογικό για εσάς. Βοηθήστε να ελέγξετε για κολπικές πληγές, ανώμαλη απόρριψη ή άλλα προβλήματα, όπως κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Κρατήστε ή στηρίξτε τον καθρέφτη μπροστά από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Κοίτα στο

Ένας μικρός φακός ή καλός φωτισμός στο δωμάτιο. Φορητός καθρέφτης με μεγάλη λαβή.

Εξωτερικά και εσωτερικά σαρκώδη χείλη του αιδοίου (που ονομάζονται τα χείλη). Χτύπημα ιστού που καλύπτεται από μια κουκούλα του δέρματος στο μπροστινό μέρος των χείλη (που ονομάζεται κλειτορίδα). Η κλειτορίδα είναι η κύρια περιοχή που διεγείρεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Άνοιγμα της ουρήθρας όπου τα ούρα αποστραγγίζονται από το σώμα σας. Άνοιγμα του κόλπου. Άνοιγμα του πρωκτού.

Έχετε το φως αντανακλάται από τον καθρέφτη ώστε να μπορείτε να δείτε καθαρά τον κολπικό σας χώρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να διαδώσετε τα κολπικά χείλη. Ρυθμίστε το φως και τον καθρέφτη έως ότου μπορείτε να δείτε τον κόλπο. Θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε τα κοκκινωπά ροζ τείχη του κόλπου, τα οποία έχουν μικρές πτυχές ή ράχες γνωστές ως rugae.

Κοιτάξτε την κολπική σας απαλλαγή. Μια κανονική εκκένωση είναι συνήθως καθαρή έως θολό λευκή, μυρίζει ελαφρώς όξινη (όπως ξίδι), μπορεί να είναι παχιά ή λεπτή και να αλλάζει λίγο κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Για να μάθετε περισσότερα, Ενημέρωση γονιμότητας.