vagifem κολπική

Τα οιστρογόνα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου · παρακολουθούν την ανώμαλη κολπική αιμορραγία. Τα οιστρογόνα με ή χωρίς προγεστερόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου ή της άνοιας. Έχουν αναφερθεί αυξημένοι κίνδυνοι εμφράγματος του μυοκαρδίου, εγκεφαλικού επεισοδίου, επεμβατικού καρκίνου του μαστού, πνευμονικής εμβολής και βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες (ηλικίας 50 έως 79 ετών). Έχει αναφερθεί αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης πιθανής άνοιας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω σε γυναίκες που λαμβάνουν μόνο οιστρογόνα ή οιστρογόνα σε συνδυασμό με προγεστερόνες. Οι κίνδυνοι πρέπει να θεωρηθούν ότι είναι παρόμοιοι για άλλες δόσεις, συνδυασμούς και δοσολογικές μορφές οιστρογόνων και προγεστερινών. Τα οιστρογόνα, με ή χωρίς προγεστερόνες, πρέπει να συνταγογραφούνται στις χαμηλότερες αποτελεσματικές δόσεις και για τη μικρότερη δυνατή διάρκεια.

Η χρήση απροσδόκητων οιστρογόνων αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου, ενώ η προσθήκη προγεστίνης μειώνει τον κίνδυνο υπερπλασίας του ενδομητρίου. Αποκλείστε την κακοήθεια εάν αναπτύσσεται μη φυσιολογική κολπική αιμορραγία. Μην χρησιμοποιείτε οιστρογόνα μόνο ή σε συνδυασμό με προγεστερόνη για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων ή άνοιας. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών διαταραχών (δηλαδή, DVT, πνευμονική εμβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα του μυοκαρδίου) με θεραπεία συνδυασμού σε γυναίκες 50 ετών και άνω και αυξημένο κίνδυνο άνοιας σε γυναίκες 65 ετών και άνω με μονοθεραπεία οιστρογόνου ή συνδυασμένη θεραπεία. Η συνδυασμένη θεραπεία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο διηθητικού καρκίνου του μαστού. Περιγράψτε τα οιστρογόνα με ή χωρίς προγεστερόνες στη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση και για τη μικρότερη διάρκεια που συνάδει με τους κινδύνους και τους στόχους θεραπείας.

Χρήσεις για το Vagifem

Θεραπευτική κατηγορία: Ενδοκρινικός-μεταβολικός παράγοντας

Φαρμακολογική κατηγορία: Οιστρογόνο

Ο κολπικός δακτύλιος οιστραδιόλης χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία μέτριων έως σοβαρών εξάψεων και άλλων συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης ή χαμηλών ποσοτήτων οιστρογόνου. Η ορμόνη από τον κολπικό δακτύλιο απορροφάται μέσω του κόλπου σας. Λειτουργεί με την πρόληψη συμπτωμάτων, όπως ζεστασιά στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος, ή ξαφνικά έντονα συναισθήματα θερμότητας και εφίδρωσης (ζεστασιά) στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Vagifem

Η χρήση κολπικού δακτυλίου οιστραδιόλης και δισκίου δεν ενδείκνυται για παιδιά.

Παρόλο που δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις του κολπικού δακτυλίου οιστραδιόλης και του δισκίου στον γηριατρικό πληθυσμό, μέχρι σήμερα δεν έχουν τεκμηριωθεί συγκεκριμένα προβλήματα γηριατρικής. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, εγκεφαλικά επεισόδια ή άνοια, γεγονός που μπορεί να απαιτεί προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν κολπικό δακτύλιο και δισκία οιστραδιόλης.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να μεταβάλει την παραγωγή γάλακτος ή τη σύνθεση. Εάν δεν έχετε συνταγογραφήσει κάποια εναλλακτική λύση σε αυτό το φάρμακο, θα πρέπει να παρακολουθείτε το βρέφος για ανεπιθύμητες ενέργειες και επαρκή πρόσληψη γάλακτος.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Εάν χρησιμοποιείται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο ή να σας δώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση τροφής, οινοπνεύματος ή καπνού.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν οιστραδιόλη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Vagifem. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μην το χρησιμοποιείτε συχνότερα και μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο χρόνο από ότι διέταξε ο γιατρός σας. Για να το κάνετε αυτό μπορεί να προκληθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στον κόλπο. Χρήση κατά την κατάκλιση εκτός εάν ο γιατρός σας σας πει διαφορετικά.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από ενημερωτικό φυλλάδιο για τους ασθενείς. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Για να χρησιμοποιήσετε τον κολπικό δακτύλιο

Για να χρησιμοποιήσετε το κολπικό δισκίο

Μην τρώτε γκρέιπφρουτ ή πίνετε χυμό γκρέιπφρουτ ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Ο γκρέιπφρουτ και ο χυμός γκρέιπφρουτ μπορεί να αλλάξουν την ποσότητα αυτού του φαρμάκου που απορροφάται στο σώμα.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η σωστή χρήση της οιστραδιόλης

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Τυλίξτε το χρησιμοποιημένο κολπικό δακτύλιο σε ιστό και ρίξτε το μέσα στο δοχείο απορριμμάτων. Μην ξεπλύνετε τον κολπικό δακτύλιο κάτω από την τουαλέτα.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι αυτό το φάρμακο λειτουργεί σωστά και δεν προκαλεί ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Πιλοτική εξέταση, εξέταση μαστού και μαστογραφία (ακτινογραφία στήθους) μπορεί να χρειαστεί για να ελέγξετε για ανεπιθύμητα αποτελέσματα, εκτός εάν ο γιατρός σας σας πει διαφορετικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει όλα τα ραντεβού.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Vagifem

Είναι απίθανο μια μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα να μείνει έγκυος. Αλλά, πρέπει να ξέρετε ότι η χρήση αυτού του φαρμάκου ενώ είστε έγκυος θα μπορούσε να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση του φαρμάκου, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καρκίνου του ενδομητρίου ή καρκίνου της μήτρας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο. Εάν εξακολουθείτε να έχετε τη μήτρα (μήτρα), ρωτήστε το γιατρό σας αν πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο προγεστίνης. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν η εμπειρία σας είναι ανώμαλη κολπική αιμορραγία.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας, ειδικά σε γυναίκες 65 ετών και άνω.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων, εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών προσβολών. Αυτός ο κίνδυνος μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και μετά τη διακοπή της χρήσης του φαρμάκου. Ο κίνδυνος για αυτά τα σοβαρά προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερος αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη στο αίμα σας, διαβήτη ή εάν είστε υπέρβαροι ή καπνίζετε. Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν αισθανθείτε πόνο στο στήθος, σύγχυση, δυσκολία στην ομιλία, διπλή όραση, πονοκεφάλους, αδυναμία κίνησης των όπλων, ποδιών ή μυών του προσώπου ή αδυναμία ομιλίας.

Ενημερώστε τον γιατρό ή τον οδοντίατρο που είναι υπεύθυνος για το ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση (συμπεριλαμβανομένης της οδοντικής χειρουργικής) ή θεραπεία έκτακτης ανάγκης. Ο γιατρός σας θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Αυτό το φάρμακο μπορεί επίσης να επηρεάσει τα αποτελέσματα ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί σοβαρός πονοκέφαλος ή απότομη απώλεια της όρασης ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση κατά τη διάρκεια της χρήσης του φαρμάκου. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να ελέγχετε τα μάτια σας από έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο).

Ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν προβλήματα με τον κόλπο σας, όπως ο ασυνήθιστος σχήματος ή ο στενός κόλπος. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε προβλήματα με τα αναπαραγωγικά σας όργανα, την ουροδόχο κύστη, το ορθό ή τη περιοχή της πυέλου.

Vagifem Παρενέργειες

οιστραδιόλη

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (OTC) φάρμακα και φυτικά (π.χ. βότανα του Αγίου Ιωάννη) ή συμπληρώματα βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία X Να μην χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Atrophic Vaginitis οιστραδιόλη τοπική, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα οιστραδιόλη, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Ατροφική ουρηθρίτιδα οιστραδιόλη τοπικά, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Υποζεγκεγονισμός οιστραδιόλη, Premarin, Estrace, Climara, Vivelle-Dot, Activella