urocit-k 5

Τα κιτρικά χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα ούρα πιο αλκαλικά (λιγότερο όξινα). Αυτό βοηθά στην αποτροπή ορισμένων ειδών πέτρες στα νεφρά. Τα κιτρικά χρησιμοποιούνται μερικές φορές με άλλα φάρμακα για να βοηθήσουν στη θεραπεία των νεφρών που μπορεί να εμφανιστούν με ουρική αρθρίτιδα. Χρησιμοποιούνται επίσης για να κάνουν το αίμα πιο αλκαλικό υπό ορισμένες συνθήκες

Χρήσεις για Urocit-K 5

Τα κιτρικά είναι διαθέσιμα μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα αυτής της ομάδας ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τα τρόφιμα βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση κιτρικών στα παιδιά με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες, αυτά τα φάρμακα δεν αναμένεται να προκαλέσουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες ή προβλήματα σε παιδιά από αυτά που κάνουν στους ενήλικες.

Πολλά φάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ειδικά σε ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι γνωστό εάν δουλεύουν ακριβώς όπως κάνουν στους νεότερους ενήλικες ή αν προκαλούν διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένους. Δεν υπάρχουν ειδικές πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση κιτρικών στα ηλικιωμένα άτομα με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Δεν έχουν γίνει μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις στην εγκυμοσύνη ούτε σε ανθρώπους ούτε σε ζώα.

Παρόλο που δεν είναι γνωστό αν τα κιτρικά άλατα περνούν στο μητρικό γάλα, δεν έχει αναφερθεί ότι αυτό το φάρμακο προκαλεί προβλήματα στα θηλάζοντα μωρά.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Πριν από τη χρήση του Urocit-K 5

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν κιτρικό άλας. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Urocit-K 5. Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή.

Για ασθενείς που λαμβάνουν τη μορφή δισκίου αυτού του φαρμάκου

Για ασθενείς που λαμβάνουν τη υγρή μορφή αυτού του φαρμάκου

Για τους ασθενείς που παίρνουν τη μορφή κρυστάλλων αυτού του φαρμάκου

Πάρτε κάθε δόση αμέσως μετά το γεύμα ή μέσα σε 30 λεπτά μετά από ένα γεύμα ή ένα βραδινό σνακ. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του στομαχιού ή του καθαρτικού αποτελέσματος.

Πιείτε τουλάχιστον ένα γεμάτο γυαλί (8 ουγκιές) νερό ή άλλο υγρό (εκτός γάλακτος) κάθε ώρα της ημέρας (περίπου 3 κιλά την ημέρα), εκτός εάν ο γιατρός σας καθοδηγεί διαφορετικά. Αυτό θα αυξήσει τη ροή των ούρων και θα βοηθήσει στην πρόληψη των νεφρών πέτρες.

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το παίρνετε περισσότερο, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το παίρνετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν παίρνετε για καρδιά σας ένα φάρμακο διουρητικού (χάπι ύδατος) ή φάρμακο digitalis.

Τα δοσολογικά φάρμακα αυτής της κατηγορίας θα είναι διαφορετικά για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτών των φαρμάκων. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Είναι σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι το φάρμακο λειτουργεί σωστά και για να ελέγξετε για ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Μην τρώτε αλμυρά τρόφιμα ή χρησιμοποιήστε επιπλέον επιτραπέζιο αλάτι στο φαγητό σας ενώ παίρνετε κιτρικά. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη των νεφρών πέτρες και ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε έντονη σωματική άσκηση, ειδικά αν είστε εκτός της κατάστασης και παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο. Η άσκηση και ορισμένα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την ποσότητα του καλίου στο αίμα.

Η σωστή χρήση του κιτρικού άλατος

Για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα που περιέχουν κιτρικό κάλιο

Για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα που περιέχουν κιτρικό νάτριο

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και πάρετε αμέσως βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν συμβεί κάποιο από τα παρακάτω αποτελέσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Urocit-K 5

Urocit-K 5 παρενέργειες