alora

Τα οιστρογόνα είναι θηλυκές ορμόνες. Παράγονται από το σώμα και είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική σεξουαλική ανάπτυξη του θηλυκού και για τη ρύθμιση του εμμηνορρυσιακού κύκλου κατά τη διάρκεια των παιδικών χρόνων.

Χρησιμοποιεί για Alora

Οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουν λιγότερα οιστρογόνα μετά την εμμηνόπαυση (η αλλαγή της ζωής). Αυτό το φάρμακο συνταγογραφείται για να αντισταθμίζει την χαμηλότερη ποσότητα οιστρογόνου. Τα οιστρογόνα βοηθούν στην ανακούφιση των σημείων της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις και ασυνήθιστα εφίδρωση, ρίγη, λιποθυμία ή ζάλη.

Τα οιστρογόνα συνταγογραφούνται για διάφορους λόγους

Τα οιστρογόνα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για άλλες καταστάσεις που καθορίζονται από το γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την πεποίθηση ότι η χρήση των οιστρογόνων θα κρατήσει τον ασθενή νευρικό, θα κρατήσει το δέρμα απαλό ή θα καθυστερήσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Ούτε έχει αποδειχθεί ότι η χρήση οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση θα απαλλάξει τα συναισθηματικά και νευρικά συμπτώματα, εκτός εάν αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από άλλα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, όπως εξάψεις ή εξάψεις.

Τα οιστρογόνα διατίθενται μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Μόλις ένα φάρμακο εγκριθεί για εμπορία για μια συγκεκριμένη χρήση, η εμπειρία μπορεί να δείξει ότι είναι επίσης χρήσιμη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Αν και αυτές οι χρήσεις δεν περιλαμβάνονται στην επισήμανση των προϊόντων, το οιστρογόνο χρησιμοποιείται σε ορισμένους ασθενείς με τις ακόλουθες παθήσεις

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα αυτής της ομάδας ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τα τρόφιμα βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Πριν χρησιμοποιήσετε Alora

Η χρήση αυτού του φαρμάκου πριν από την εφηβεία δεν συνιστάται. Η ανάπτυξη των οστών μπορεί να διακοπεί νωρίς. Τα κορίτσια και τα αγόρια μπορεί να αναπτύξουν ανάπτυξη των μαστών. Τα κορίτσια μπορεί να έχουν κολπικές μεταβολές, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής αιμορραγίας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει η εφηβεία σε εφήβους με κάποιους τύπους καθυστερημένης εφηβείας.

Οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις επιδράσεις των οιστρογόνων. Αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα παρενεργειών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ειδικά εγκεφαλικού επεισοδίου, διηθητικού καρκίνου του μαστού και προβλημάτων μνήμης.

Τα οιστρογόνα δεν συνιστώνται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή αμέσως μετά τον τοκετό. Η εγκυμοσύνη ή η διατήρηση της εγκυμοσύνης δεν είναι πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Ορισμένα οιστρογόνα έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν σοβαρά γενετικά ελαττώματα σε ανθρώπους και ζώα. Ορισμένες κόρες των γυναικών που έλαβαν διαιθυλοστιλβεστρόλη (DES) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν αναπτύξει προβλήματα αναπαραγωγής (γεννητικών οργάνων) και, σπάνια, καρκίνο του κόλπου ή τράχηλο (άνοιγμα προς τη μήτρα) όταν έφτασαν σε ηλικία τεκνοποίησης. Μερικοί γιοι των γυναικών που πήραν το DES κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν αναπτύξει προβλήματα ουρογεννητικής οδού.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου δεν συνιστάται σε θηλάζουσες μητέρες. Τα οιστρογόνα περνούν στο μητρικό γάλα και η πιθανή τους επίδραση στο μωρό δεν είναι γνωστή.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώσετε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση φαρμάκων αυτής της κατηγορίας με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα δεν συνιστάται. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με ένα φάρμακο στην κατηγορία αυτή ή να αλλάξετε ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Για όλους τους ασθενείς

Για αρσενικά που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού ή του προστάτη

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν οιστρογόνα. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για την Alora. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το παίρνετε περισσότερο και μην το πάρετε ή το χρησιμοποιείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Για τους ασθενείς που παίρνουν οποιοδήποτε από τα οιστρογόνα από το στόμα, προσπαθήστε να παίρνετε το φάρμακο την ίδια ώρα κάθε μέρα για να μειώσετε την πιθανότητα παρενεργειών και να το επιτρέψετε να λειτουργήσει καλύτερα.

Αυτό το φάρμακο συνήθως συνοδεύεται από πληροφορίες ή οδηγίες από τον ασθενή. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες στο ένθετο. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Για τους ασθενείς που λαμβάνουν οιστρογόνα από το στόμα ή με ένεση

Για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το διαδερμικό (δερματικό έμπλαστρο)

Η σωστή χρήση του οιστρογόνου

Για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν τοπικό γαλάκτωμα (λοσιόν για το δέρμα)

Εάν χρησιμοποιείτε το διαδερμικό σπρέι Evamist®

Τα δοσολογικά φάρμακα αυτής της κατηγορίας θα είναι διαφορετικά για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτών των φαρμάκων. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, εφαρμόστε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας.

Αν ξεχάσετε να φορέσετε ή να αλλάξετε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα, τοποθετήστε την αμέσως μόλις μπορέσετε. Αν είναι σχεδόν καιρός να βάλετε το επόμενο σας έμπλαστρο, περιμένετε έως τότε να εφαρμόσετε μια νέα ενημερωμένη έκδοση κώδικα και να παραλείψετε αυτήν που χάσατε. Μην εφαρμόζετε επιπλέον έμπλαστρα για να αναπληρώσετε τη χαμένη δόση.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Προφυλάξεις ενώ χρησιμοποιείτε Alora

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι αυτό το φάρμακο δεν προκαλεί ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αυτές οι επισκέψεις θα είναι συνήθως κάθε χρόνο, αλλά ορισμένοι γιατροί τους χρειάζονται συχνότερα.

Σε μερικούς ασθενείς που χρησιμοποιούν οιστρογόνα, μπορεί να εμφανιστεί ευαισθησία, οίδημα ή αιμορραγία των ούλων. Το βούρτσισμα και το νήπιο με τα δόντια σας προσεκτικά και τακτικά και το μασάζ των ούλων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτό. Βρείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά για να καθαρίσετε τα δόντια σας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον οδοντίατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να φροντίζετε τα δόντια και τα ούλα σας ή αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε τρυφερότητα, οίδημα ή αιμορραγία των ούλων σας.

Αν και η επίπτωση είναι χαμηλή, η χρήση οιστρογόνων μπορεί να σας αυξήσει την πιθανότητα να πάρετε καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών ή της μήτρας (μήτρας). Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το στήθος σας για τυχόν ασυνήθιστες σβώλους ή εκκρίσεις. Αναφέρετε τυχόν προβλήματα στον γιατρό σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε μια μαστογραφία (ακτινογραφίες με τα στήθη), εάν το συστήσει ο γιατρός σας. Επειδή ο καρκίνος του μαστού έχει εμφανιστεί σε άνδρες που λαμβάνουν οιστρογόνα, πρέπει να γίνονται τακτικές αυτοελέγχες και εξετάσεις του μαστού από το γιατρό σας για τυχόν ασυνήθιστες θρομβώσεις ή εκκρίσεις.

Αν οι περίοδοι της εμμήνου ρύσεως έχουν σταματήσει, μπορεί να ξαναρχίσουν. Αυτή η επίδραση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα λαμβάνεται το φάρμακο. Ωστόσο, εάν λαμβάνετε τη συνεχή θεραπεία (0,625 mg συζευγμένων οιστρογόνων και 2,5 mg μεδροξυπρογεστερόνης μία φορά την ημέρα), η μηνιαία αιμορραγία συνήθως σταματά μέσα σε 10 μήνες.

Alora Παρενέργειες

Επίσης, η κολπική αιμορραγία μεταξύ των τακτικών εμμηνορροϊκών σας περιόδων μπορεί να συμβεί κατά τους πρώτους 3 μήνες χρήσης. Μην σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακό σας. Ελέγξτε με το γιατρό σας εάν η αιμορραγία συνεχίζεται για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν η περίοδος σας δεν έχει ξεκινήσει εντός 45 ημερών από την τελευταία σας περίοδο ή αν νομίζετε ότι είστε έγκυος.

Ενημερώστε τον υπεύθυνο γιατρού ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο προτού προβείτε σε εργαστηριακές εξετάσεις, επειδή ενδέχεται να επηρεαστούν κάποια αποτελέσματα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό του παιδιού σας εάν το παιδί σας αρχίσει να έχει τα ακόλουθα συμπτώματα: οίδημα θηλών ή στήθους ή τρυφερότητα σε θηλυκά ή διεύρυνση των μαστών σε αρσενικά. Το παιδί σας μπορεί να έχει εκτεθεί σε διαδερμικό σπρέι Evamist®.

Μην αφήνετε τα κατοικίδια ζώα σας να γλείφουν ή να αγγίζουν τον βραχίονα όπου εφαρμόστηκε το διαδερμικό σπρέι Evamist®. Τα μικρά κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι ευαίσθητα σε αυτό το φάρμακο. Καλέστε τον κτηνίατρο του κατοικίδιου ζώου σας εάν το κατοικίδιο ζώο σας αρχίσει να έχει τα ακόλουθα συμπτώματα: διόγκωση θηλών ή μαστού, πρήξιμο του αιδοίου ή οποιαδήποτε σημάδια ασθένειας.

Οι γυναίκες σπάνια έχουν σοβαρές παρενέργειες από τη λήψη οιστρογόνων για την αντικατάσταση του οιστρογόνου. Συζητήστε αυτά τα πιθανά αποτελέσματα με το γιατρό σας

Η παρατεταμένη χρήση οιστρογόνων έχει αναφερθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου (καρκίνο της επένδυσης της μήτρας) σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Αυτός ο κίνδυνος φαίνεται να αυξάνεται καθώς αυξάνεται η δόση και η διάρκεια χρήσης. Όταν τα οιστρογόνα χρησιμοποιούνται σε χαμηλές δόσεις για λιγότερο από 1 χρόνο, υπάρχει μικρός κίνδυνος. Ο κίνδυνος μειώνεται επίσης εάν μια προγεστερόνη (άλλη θηλυκή ορμόνη) προστίθεται ή αντικαθιστά μέρος της δόσης οιστρογόνου σας. Εάν η μήτρα έχει αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση (ολική υστερεκτομή), δεν υπάρχει κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου.

Αν και η επίπτωση είναι χαμηλή, η χρήση οιστρογόνων μπορεί να σας αυξήσει την πιθανότητα να πάρετε τον καρκίνο του μαστού. Έχει αναφερθεί καρκίνος του μαστού σε άνδρες που λαμβάνουν οιστρογόνα.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Οι ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να προκληθούν από θρόμβους αίματος, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή ή θάνατο. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται σπάνια και, όταν εμφανίζονται, εμφανίζονται σε άντρες που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο χρησιμοποιώντας υψηλές δόσεις οιστρογόνων.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Επίσης, πολλές γυναίκες που λαμβάνουν οιστρογόνα με προγεστερόνη (άλλη θηλυκή ορμόνη) θα αρχίσουν και πάλι να έχουν μηνιαία κολπική αιμορραγία, παρόμοια με τις περιόδους της εμμήνου ρύσεως. Αυτή η επίδραση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα λαμβάνεται το φάρμακο. Ωστόσο, η μηνιαία αιμορραγία δεν θα εμφανιστεί σε γυναίκες που έχουν αφαιρέσει τη μήτρα με χειρουργική επέμβαση (ολική υστερεκτομή).

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει απώλεια ή αραίωση των μαλλιών της κεφαλής σε μερικούς ανθρώπους.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.