αλλεργική-χλωρική από του στόματος: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

ΓΕΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΧΛΩΡΦΕΝΙΡΑΜΙΝΗ ΜΑΛΕΑΤ

Η χλωροφαινιραμίνη είναι ένα αντιισταμινικό που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλεργίας, αλλεργικής ρινίτιδας και το κρύο. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξάνθημα, υγρά μάτια, κνησμώδη μάτια / μύτη / λαιμό / δέρμα, βήχα, ρινική καταρροή και φτάρνισμα.

Αυτό το φάρμακο λειτουργεί παρεμποδίζοντας μια συγκεκριμένη φυσική ουσία (ισταμίνη) που κάνει το σώμα σας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης. Με την παρεμπόδιση μιας άλλης φυσικής ουσίας που παράγεται από το σώμα σας (ακετυλοχολίνη), βοηθάει να στεγνώσει μερικά υγρά του σώματος για να ανακουφίσει τα συμπτώματα, όπως τα υδατώδη μάτια και η ρινική καταρροή.

Ο βήχας και τα κρύα προϊόντα δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή ή αποτελεσματικά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν για τη θεραπεία συμπτωμάτων κρυολογήματος σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, εκτός εάν το καθοδηγεί ειδικά ο γιατρός. Ορισμένα προϊόντα (όπως δισκία / καψάκια μακράς δράσης) δεν συνιστώνται για χρήση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ρωτήστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση του προϊόντος σας με ασφάλεια.

Αυτά τα προϊόντα δεν θεραπεύουν ή συντομεύουν το μήκος του κοινού κρυολογήματος και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες. Για να μειώσετε τον κίνδυνο για σοβαρές παρενέργειες, ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες δοσολογίας. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν για να κάνετε ένα παιδί νυσταγμένο. Μην χορηγείτε άλλα φάρμακα για το βήχα και το κρύο που μπορεί να περιέχουν τα ίδια ή παρόμοια συστατικά (βλ. Επίσης ενότητα Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων). Ρωτήστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σχετικά με άλλους τρόπους για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του βήχα και του κρυολογήματος (όπως πόσιμο αρκετό υγρό, χρήση υγραντήρα ή μύτη σταγόνων / ψεκασμού).

Εάν παίρνετε το over-the-counter προϊόν, διαβάστε όλες τις οδηγίες στο πακέτο προϊόντων πριν πάρετε αυτό το φάρμακο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας. Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, πάρτε το σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πάρτε το δισκίο, την κάψουλα ή τη μορφή υγρού από το στόμα με ή χωρίς φαγητό. Ακολουθήστε τις οδηγίες για τη χορήγηση της δόσης στην ετικέτα ή ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας. Αυτό το φάρμακο μπορεί να ληφθεί με τροφή ή γάλα εάν εμφανιστεί διαταραχή στο στομάχι.

Εάν παίρνετε τα καψάκια παρατεταμένης αποδέσμευσης, τα καταπιείτε ολόκληρα. Μην συνθλίβετε ή μασάτε καψάκια ή δισκία παρατεταμένης αποδέσμευσης. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να απελευθερωθεί όλο το φάρμακο ταυτόχρονα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης παρενεργειών. Επίσης, μην διαχωρίζετε τα δισκία παρατεταμένης αποδέσμευσης εκτός εάν έχουν μια γραμμή βαθμολογίας και ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας το λέει να το κάνετε. Καταπιείτε ολόκληρο ή διαχωρισμένο δισκίο χωρίς να συνθλίβετε ή να μαλάτε.

Εάν χρησιμοποιείτε τη μορφή υγρού, χρησιμοποιήστε μια συσκευή μέτρησης φαρμάκων για να μετρήσετε προσεκτικά την προκαθορισμένη δόση. Μην χρησιμοποιείτε κουτάλι οικιακής χρήσης. Εάν η υγρή μορφή σας είναι μια εναιώρηση, ανακινήστε καλά τη φιάλη πριν από κάθε δόση.

Η δοσολογία σας βασίζεται στην ηλικία, την ιατρική σας κατάσταση και την ανταπόκρισή σας στη θεραπεία. Μην αυξάνετε τη δόση σας ή παίρνετε αυτό το φάρμακο συχνότερα από ό, τι συνιστά ο γιατρός σας ή οι οδηγίες συσκευασίας χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Πάρτε αυτό το φάρμακο τακτικά προκειμένου να αποκομίσετε το μεγαλύτερο όφελος από αυτό. Για να σας βοηθήσουμε να το θυμηθείτε, πάρτε το ταυτόχρονα κάθε ημέρα.

Εάν η κατάστασή σας επιμένει ή επιδεινώνεται ή αν νομίζετε ότι ενδέχεται να έχετε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα.

Μπορεί να εμφανιστεί υπνηλία, ζάλη, πονοκέφαλος, δυσκοιλιότητα, στομαχικές διαταραχές, θολή όραση, μειωμένος συντονισμός ή ξηροστομία / μύτη / λαιμός. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μειωθούν καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Εάν οποιοδήποτε από αυτά τα αποτελέσματα επιμείνει ή επιδεινωθεί, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Για να απαλλαγείτε από την ξηροστομία, πιείτε (χωρίς ζάχαρη) σκληρά καραμέλα ή τσιπς πάγου, μασήστε (χωρίς ζάχαρη) κόμμι, πίνετε νερό ή χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο σάλιου. Η χλωροφαινιμίνη μπορεί να στεγνώσει και να πυκνώσει τη βλέννα στους πνεύμονές σας, καθιστώντας πιο δύσκολη την αναπνοή και καθαρισμό των πνευμόνων σας. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο, πίνετε άφθονα υγρά εκτός εάν σας το ζητήσει ο γιατρός σας.

Εάν χρησιμοποιείτε προϊόν παρατεταμένης αποδέσμευσης, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα κενό κέλυφος δισκίου στο σκαμνί σας. Αυτό είναι ακίνδυνο.

Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, θυμηθείτε ότι αυτός ή αυτή έχει κρίνει ότι το όφελος για σας είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν εμφανιστούν οποιεσδήποτε από αυτές τις απίθανες αλλά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: διανοητικές αλλαγές / αλλαγές στη διάθεση (π.χ. ψευδαισθήσεις, ευερεθιστότητα, νευρικότητα, σύγχυση), χτύπημα στα αυτιά, ούρηση.

Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν εμφανιστούν οποιεσδήποτε από αυτές τις σπάνιες αλλά πολύ σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: εύκολος μώλωπας / αιμορραγία, γρήγορος / ακανόνιστος καρδιακός παλμός, κρίση.

Μια πολύ σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι απίθανο, αλλά αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα εάν συμβεί. Τα συμπτώματα μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν: εξάνθημα, κνησμό / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν πάρετε την χλωροφενιραμίνη, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός στο i. ή σε δεξχλορφαινιραμίνη. ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες. Αυτό το προϊόν μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. Συζητήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν από τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας για το ιατρικό σας ιστορικό, ιδιαίτερα για: προβλήματα αναπνοής (π.χ. άσθμα, εμφύσημα), ορισμένα προβλήματα οφθαλμού (γλαύκωμα), καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση, (υπερθυρεοειδισμός), προβλήματα ούρησης (π.χ. ούρηση λόγω υπερδιέγερσης του προστάτη, κατακράτηση ούρων).

Αυτό το φάρμακο μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη ή υπνηλία ή να προκαλέσει θολή όραση. Μην οδηγείτε, χρησιμοποιείτε μηχανήματα ή κάνετε κάποια δραστηριότητα που απαιτεί εγρήγορση ή σαφή όραση μέχρι να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να εκτελέσετε τέτοιες δραστηριότητες με ασφάλεια. Περιορίστε τη χρήση αλκοόλ και ορισμένων άλλων φαρμάκων που προκαλούν υπνηλία. (Δείτε επίσης Αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.)

Για να ελαχιστοποιήσετε τη ζάλη και τη ζάλη, σηκώστε σιγά-σιγά όταν ανεβαίνετε από μια καθιστή ή ξαπλωμένη θέση.

Τα υγρά προϊόντα μπορεί να περιέχουν ασπαρτάμη, ζάχαρη ή / και αλκοόλη. Συνιστάται προσοχή εάν έχετε διαβήτη, εξάρτηση από το αλκοόλ, ηπατική νόσο, φαινυλκετονουρία (PKU) ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που απαιτεί από εσάς να περιορίσετε / αποφύγετε αυτές τις ουσίες στη διατροφή σας. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για την ασφαλή χρήση αυτού του προϊόντος.

Οι ηλικιωμένοι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις παρενέργειες αυτού του φαρμάκου, ιδιαίτερα υπνηλία, ζάλη, χαμηλή αρτηριακή πίεση, σύγχυση, δυσκοιλιότητα ή ούρηση. Η υπνηλία, η ζάλη και η σύγχυση μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πτώσης.

Τα παιδιά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις των αντιισταμινών. Σε μικρά παιδιά, αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ανάδραση / ενθουσιασμό αντί για υπνηλία.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι σαφώς απαραίτητο. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Με βάση πληροφορίες από σχετικά φάρμακα, αυτό το φάρμακο μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Οι αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά μπορεί να αλλάξουν τη λειτουργία των φαρμάκων σας ή να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών Το παρόν έγγραφο δεν περιέχει όλες τις πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Διατηρήστε μια λίστα με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων / μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φυτικών προϊόντων) και μοιραστείτε το με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία των φαρμάκων χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Ορισμένα προϊόντα που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με αυτό το φάρμακο περιλαμβάνουν: αντιισταμινικά που εφαρμόζονται στο δέρμα (όπως κρέμα διφαινυδραμίνης, αλοιφή, σπρέι), αντισπασμωδικά (π.χ. ατροπίνη, αλκαλοειδή Belladonna), φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον (π.χ αντιχολινεργικά όπως βενζτροπίνη, τριεξυφαινιδύλιο) , σκοπολαμίνη, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά (π.χ., αμιτριπτυλίνη).

Ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν παίρνετε επίσης φάρμακα που προκαλούν υπνηλία όπως: ορισμένα αντιισταμινικά (π.χ., διφαινυδραμίνη), φάρμακα κατά των κρίσεων (π.χ. καρβαμαζεπίνη), φάρμακα για ύπνο ή άγχος (π.χ αλπραζολάμη, διαζεπάμη, ζολπιδέμη) (π.χ., κωδεΐνη), ψυχιατρικά φάρμακα (π.χ., χλωροπρομαζίνη, ρισπεριδόνη, αμιτριπτυλίνη, τραζοδόνη). Ελέγξτε τις ετικέτες για όλα τα φάρμακά σας (π.χ. προϊόντα βήχα και κρύο), επειδή ενδέχεται να περιέχουν συστατικά που προκαλούν υπνηλία. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας για την ασφαλή χρήση αυτών των προϊόντων.

Η χλωροφαινιραμίνη είναι πολύ παρόμοια με την δεξχλωροφαινιραμίνη. Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα που περιέχουν δεξχλορφαινιραμίνη ενώ χρησιμοποιείτε χλωροφενιραμίνη.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις (συμπεριλαμβανομένης της αλλεργικής δερματικής εξέτασης), πιθανόν να προκαλέσει ψευδή αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό του εργαστηρίου και όλοι οι γιατροί σας γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Εάν υπάρχει υπόνοια ύπαρξης υπερβολικής δόσης, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων. Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν: μεγάλες κόρες, έξαψη, πυρετό, παραισθήσεις, αδυναμία, κούνημα (τρόμος), μυϊκές συσπάσεις, απώλεια συνείδησης, επιληπτικές κρίσεις. Στα παιδιά μπορεί να εμφανιστεί πρώτα ενθουσιασμός και μπορεί να ακολουθηθεί από απώλεια συντονισμού, υπνηλία, απώλεια συνείδησης, επιληπτικές κρίσεις.

Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, μην το μοιράζεστε με άλλους.

Κρατήστε όλα τα τακτικά ιατρικά και εργαστηριακά ραντεβού

Μην παίρνετε για αρκετές ημέρες πριν από τη δοκιμή αλλεργίας επειδή τα αποτελέσματα των εξετάσεων μπορεί να επηρεαστούν.

Εάν παραλείψετε μια δόση, πάρτε την αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στην ώρα της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση και συνεχίστε το συνηθισμένο πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 59-86 βαθμών F (μεταξύ 15-30 βαθμών C) μακριά από την υγρασία και το φως. Φυλάσσετε σε καλά κλεισμένο δοχείο. Μην αποθηκεύετε στο μπάνιο. Μην καταψύχετε τις υγρές μορφές αυτού του φαρμάκου. Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απορρίψετε το προϊόν σας με ασφάλεια.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.