αιθουσαία ημικρανία: αιτίες, συμπτώματα, θεραπείες

Μια αιθουσαία ημικρανία είναι ένα πρόβλημα του νευρικού συστήματος που προκαλεί επαναλαμβανόμενη ζάλη (ή ίλιγγο) σε άτομα που έχουν ιστορικό συμπτωμάτων ημικρανίας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ημικρανίες, μπορεί να μην έχετε πάντα πονοκέφαλο.

Οι σιωπηλές ημικρανίες είναι ιατρική περίεργη. Πώς μπορείτε να έχετε ημικρανία “πονοκέφαλο” χωρίς πονοκέφαλο; Η απάντηση έγκειται στο ακόμα εκτυλισσόμενο μυστήριο της ημικρανίας. εξηγεί τις σιωπηλές ημικρανίες, συμπεριλαμβανομένων των ασυνήθιστων συμπτωμάτων τους.

Οι αιθουσαίες ημικρανίες δεν προκαλούν πάντα πονοκεφάλους. Το κύριο σύμπτωμα είναι η ζάλη που έρχεται και πηγαίνει. Ο αιθουσαίας αναφέρεται στο εσωτερικό αυτί, το οποίο ελέγχει την ακοή σας και την ισορροπία. Εάν έχετε μια αιθουσαία ημικρανία, μπορεί να αισθανθείτε

Θα μπορούσατε να ζαλίζετε και να έχετε προβλήματα ισορροπίας χωρίς να έχετε μια ημικρανία καθόλου. Άλλες φορές, τα συμπτώματα ίλιγγος συμβαίνουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον πονοκέφαλο. Μερικές φορές, μπορεί να έχετε ημικρανίες για χρόνια πριν αρχίσουν τα συμπτώματα του ίλιγγος.

Μπορεί επίσης να έχετε άγχος, η οποία μπορεί να χειροτερέψει τα συμπτώματά σας.

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι. Όπως οι ημικρανίες, υπάρχουν πολλές θεωρίες. Αλλά πώς πραγματικά συμβαίνει είναι ελάχιστα κατανοητή. Πιστεύουν ότι οι αστοχίες μεταξύ των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλό σας.

Σχετικά με την ημικρανία vertig; Migrainous vertig; Η αιθουσαροπάθεια που σχετίζεται με ημικρανία

Είναι δύσκολο να πεις πόσα άτομα ζουν με αυτή την κατάσταση. Τα συμπτώματα μιμούνται πολλές άλλες ασθένειες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι επηρεάζουν περίπου το 1% του πληθυσμού. Αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι υψηλότερος.

Όπως οι παραδοσιακές ημικρανίες, είναι πιο συχνές στις γυναίκες από τους άνδρες. Τα συμπτώματα του ίλιγγος τείνουν να χτυπήσουν πρώτα στην ηλικία των 40 ετών. Αλλά η κατάσταση δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες. Τα παιδιά μπορούν επίσης να το πάρουν.

Δεν υπάρχει δοκιμή αίματος ή απεικόνισης που να μπορεί να πει με βεβαιότητα. Ωστόσο, η Διεθνής Εταιρεία Κεφαλαλγίας και άλλες οργανώσεις έθεσαν πρόσφατα τα πρώτα κριτήρια για να βοηθήσουν τον γιατρό σας να διαγνώσει τη διαταραχή.

Θα μπορούσατε να έχετε μια αιθουσαία ημικρανία αν