vivaglobin: χρήσεις, δόσεις & παρενέργειες

Τι είναι το Vivaglobin;

Το υποδόριο φάρμακο Vivaglobin (για ένεση κάτω από το δέρμα) χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της πρωτοπαθούς ανοσοανεπάρκειας (PI). Αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά, την πρωταρχική ανοσοανεπάρκεια στην κοινή μεταβλητή ανοσοανεπάρκεια (CVID), την αγγειογλοβουλνησία που συνδέεται με Χ, τη συγγενή αγγμαμοσφαιριναιμία, το σύνδρομο Wiskott-Aldrich και τις σοβαρές συνδυασμένες ανοσοανεπάρκειες.

Το Vivaglobin μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Vivaglobin εάν έχετε μια κατάσταση που ονομάζεται υπερπρολίναιμία (υψηλό επίπεδο συγκεκριμένου αμινοξέος στο αίμα).

Σημαντικές πληροφορίες

Το Vivaglobin μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος. Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να είναι πιο πιθανός εάν έχετε παράγοντες κινδύνου, όπως καρδιακές παθήσεις, προβλήματα κυκλοφορίας του αίματος, χρήση οιστρογόνων, ιστορικό θρόμβων αίματος, αν είστε 65 ετών ή μεγαλύτεροι, εάν έχετε κοιμηθεί ή εάν είστε χρησιμοποιώντας έναν καθετήρα.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Vivaglobin και καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

σημάδια θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο – ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία (ειδικά στη μία πλευρά του σώματος), ομιλία, προβλήματα με την όραση ή την ισορροπία

σημάδια θρόμβου αίματος στην καρδιά ή στους πνεύμονες – πόνος στο στήθος, γρήγορος καρδιακός ρυθμός, ξαφνικός βήχας, συριγμός, γρήγορη αναπνοή, βήχας αίματος. ή

Πριν χρησιμοποιήσετε το Vivaglobin

σημάδια θρόμβου στο πόδι – πόνος, οίδημα, ζεστασιά ή ερυθρότητα σε ένα ή και στα δύο πόδια.

Το Vivaglobin μπορεί επίσης να βλάψει τα νεφρά σας, ειδικά εάν έχετε ήδη νεφρική νόσο ή εάν χρησιμοποιείτε και ορισμένα άλλα φάρμακα. Πολλά άλλα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φαρμάκων χωρίς συνταγή) μπορεί να είναι επιβλαβή για τους νεφρούς.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σημάδια ενός προβλήματος στα νεφρά, όπως οίδημα, γρήγορο κέρδος βάρους και ελάχιστη ή καθόλου ούρηση.

Πίνετε πολλά υγρά ενώ χρησιμοποιείτε το Vivaglobin για να βελτιώσετε τη ροή του αίματός σας και να διατηρήσετε τα νεφρά σας να λειτουργούν σωστά.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Vivaglobin εάν έχετε παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση σε μια ανοσοσφαιρίνη ή αν έχετε

ανεπάρκεια ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) με αντίσωμα έναντι IgA. ή

μια κατάσταση που ονομάζεται υπερπρολίναιμία (υψηλό επίπεδο συγκεκριμένου αμινοξέος στο αίμα).

Η ανοσοσφαιρίνη μπορεί να βλάψει τα νεφρά σας ή να προκαλέσει θρόμβους αίματος. Για να βεβαιωθείτε ότι το Vivaglobin είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

καρδιακές παθήσεις, προβλήματα κυκλοφορίας αίματος ή διαταραχές αιμοφόρων αγγείων

ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου ή θρόμβου αίματος

εάν χρησιμοποιείτε οιστρογόνα (αντισυλληπτικά χάπια ή θεραπεία υποκατάστασης ορμονών)

Νεφρική Νόσος

Διαβήτης

εάν είστε αφυδατωμένοι

αν είστε 65 ετών και άνω

αν έχετε κοιμηθεί λόγω σοβαρής ασθένειας. ή

αν χρησιμοποιείτε καθετήρα.

Μπορεί να χρειαστείτε μια προσαρμογή της δόσης εάν εκτίθεται σε ιλαρά ή εάν ταξιδεύετε σε μια περιοχή όπου αυτή η ασθένεια είναι κοινή.

την κυβερνητική κατηγορία εγκυμοσύνης C. Δεν είναι γνωστό αν το Vivaglobin θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της χρήσης του φαρμάκου.

Πώς χορηγείται το Vivaglobin;

Δείτε επίσης: Προειδοποιήσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού (λεπτομερέστερα)

Δεν είναι γνωστό εάν η ανοσοσφαιρίνη περνά στο μητρικό γάλα ή αν μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν θηλάζετε ένα μωρό.

Το Vivaglobin παράγεται από ανθρώπινο πλάσμα (μέρος του αίματος) το οποίο μπορεί να περιέχει ιούς και άλλους μολυσματικούς παράγοντες. Το δοσολογικό πλάσμα εξετάζεται και αντιμετωπίζεται για να μειωθεί ο κίνδυνος να περιέχει μολυσματικούς παράγοντες, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μεταδοθεί ασθένεια. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη χρήση του Vivaglobin.

Το υποδόριο φάρμακο Vivaglobin ενίεται κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας αντλία έγχυσης. Το φάρμακο εισέρχεται στο σώμα μέσω καθετήρα τοποθετημένου κάτω από το δέρμα σας. Μπορεί να σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε τις ενέσεις στο σπίτι. Μην κάνετε αυτόματη ένεση του Vivaglobin εάν δεν κατανοείτε πλήρως τον τρόπο χορήγησης της ένεσης και απορρίπτετε σωστά τις χρησιμοποιημένες βελόνες, σωληνώσεις και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την ένεση του φαρμάκου.

Το Vivaglobin χορηγείται συνήθως μία φορά την εβδομάδα. Ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας του γιατρού σας. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο στο σπίτι, φυλάξτε ένα ημερολόγιο των ημερών και των ωρών που δώσατε την ένεση και πού το εγχύσατε στο σώμα σας.

Το Vivaglobin πρέπει να χορηγείται αργά και η έγχυση μπορεί να διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έως και 4 καθετήρες για την ένεση αυτού του φαρμάκου σε διαφορετικές περιοχές σώματος ταυτόχρονα. Ο γιατρός σας θα σας δείξει τα καλύτερα μέρη στο σώμα σας για να κάνετε την ένεση του φαρμάκου. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Μην ανακινείτε τη φιάλη φαρμάκου ή μπορεί να καταστρέψετε το φάρμακο. Προετοιμάστε τη δόση σας μόνο όταν είστε έτοιμοι να κάνετε μια ένεση. Μη συγχέετε το Vivaglobin με άλλα φάρμακα στην ίδια έγχυση. Μην το χρησιμοποιείτε εάν το φάρμακο έχει αλλάξει χρώματα ή έχει σωματίδια μέσα του. Καλέστε τον φαρμακοποιό σας για νέο φάρμακο.

Το υποδόριο φάρμακο Vivaglobin δεν πρέπει να χορηγείται με ένεση σε φλέβα.

Πριν από την ένεση του φαρμάκου, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η βελόνα της αντλίας έγχυσης δεν είναι σε φλέβα. Για να το κάνετε αυτό, τραβήξτε απαλά προς τα πίσω το έμβολο της σύριγγας που συνδέεται με το σωλήνα έγχυσης. Εάν το αίμα ρέει πίσω στη σύριγγα, αφαιρέστε τον καθετήρα και τις σωληνώσεις και πετάξτε τα μακριά. Ξεκινήστε πάλι με ένα νέο καθετήρα και σύριγγα, τοποθετήστε τη βελόνα σε μια νέα θέση στο σώμα σας και δοκιμάστε ξανά τη ροή αίματος.

Κάθε φιαλίδιο μίας χρήσης (φιάλη) του Vivaglobin προορίζεται για μία μόνο χρήση. Πετάξτε μετά από μία χρήση, ακόμη και αν εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο φάρμακο που έχει παραμείνει μετά την έγχυση της δόσης σας.

Χρησιμοποιήστε αντικείμενα μιας χρήσης (βελόνα, καθετήρα, σωληνώσεις) μία φορά. Πετάξτε τα χρησιμοποιημένα αντικείμενα σε δοχείο ανθεκτικό στη διάτρηση (ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας από πού μπορείτε να πάρετε ένα και πώς να το πετάξετε). Κρατήστε το δοχείο αυτό μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Ενώ χρησιμοποιείτε το Vivaglobin, ίσως χρειαστεί συχνές εξετάσεις αίματος.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστα αποτελέσματα με ορισμένες ιατρικές εξετάσεις. Πείτε σε κάθε γιατρό που σας θεραπεύει ότι χρησιμοποιείτε το Vivaglobin.

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Κρατήστε το Vivaglobin στο αρχικό του κουτί για να το προστατέψετε από το φως. Φυλάσσετε στο ψυγείο στους 2-8 ° C (36-46 ° F). Μην καταψύχετε. Αφαιρέστε οποιαδήποτε ανοσοσφαιρίνη που έχει καταψυχθεί. Αφαιρέστε το φάρμακο και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν να προετοιμάσετε τη δόση σας.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Αφαιρέστε κάθε αχρησιμοποίητο Vivaglobin μετά την ημερομηνία λήξης στην ετικέτα έχει περάσει.

Τι πρέπει να αποφύγω;

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για οδηγίες αν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου.

Μην λαμβάνετε ένα «ζωντανό» εμβόλιο κατά τη χρήση του Vivaglobin. Το εμβόλιο μπορεί να μην λειτουργεί τόσο καλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορεί να μην σας προστατεύει πλήρως από ασθένειες. Τα ζωντανά εμβόλια περιλαμβάνουν ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά (MMR), ροταϊό, τυφοειδή, κίτρινο πυρετό, ανεμοβλογιά (variceella), ζωστήρα (έρπητα ζωστήρα) και εμβόλιο ρινικής γρίπης (γρίπης).

Ανεπιθύμητες ενέργειες του Vivaglobin

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης στο Vivaglobin: κνίδωση. δύσπνοια, δυσκολία στην αναπνοή. ζάλη, αίσθηση ότι μπορεί να περάσει έξω? πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Vivaglobin και καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

σημάδια θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο – ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία (ειδικά στη μία πλευρά του σώματος), ομιλία, προβλήματα με την όραση ή την ισορροπία

συμπτώματα πήγματος αίματος στην καρδιά ή στον πνεύμονα – πόνος στο στήθος, γρήγορος καρδιακός ρυθμός, ξαφνικός βήχας, συριγμός, γρήγορη αναπνοή, βήχας αίματος

σημάδια θρόμβου στο πόδι – πόνος, οίδημα, ζεστασιά ή ερυθρότητα σε ένα ή και στα δύο πόδια

σημεία του προβλήματος των νεφρών – οίδημα, γρήγορο κέρδος βάρους και ελάχιστο ή καθόλου ούρηση

προβλήματα με το ήπαρ – γρήγορος καρδιακός ρυθμός, αίσθημα κόπωσης, σκοτεινά ούρα, ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών)

προβλήματα με τους πνεύμονες – θωρακικό άλγος, δυσκολία στην αναπνοή, μπλε χείλη, ανοιχτή ή μπλε εμφάνιση στα δάχτυλα ή τα δάχτυλα των ποδιών σας. ή

σημεία νέας λοίμωξης – υψηλός πυρετός, συμπτώματα γρίπης, πληγές στο στόμα, σοβαρός πονοκέφαλος, δυσκαμψία του αυχένα, αυξημένη ευαισθησία στο φως, ναυτία και έμετος.

Οι συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Vivaglobin μπορεί να περιλαμβάνουν

ερυθρότητα, μώλωπες, φαγούρα και οίδημα όπου το φάρμακο εγχύθηκε

ναυτία, έμετο, διάρροια, φούσκωμα, πόνος στο στομάχι

κόπωση, κεφαλαλγία, ημικρανία

ήπιο φαγούρα ή εξάνθημα

πόνος στην πλάτη; ή

πόνος οπουδήποτε στο σώμα σας.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Το Vivaglobin μπορεί να βλάψει τα νεφρά σας. Η δράση αυτή αυξάνεται όταν χρησιμοποιείτε και ορισμένα άλλα φάρμακα, όπως: αντιιικά, χημειοθεραπεία, ενέσιμα αντιβιοτικά, φάρμακα για διαταραχές του εντέρου, φάρμακα για την πρόληψη απόρριψης μοσχεύματος οργάνων, ενέσιμη οστεοπόρωση και ορισμένα φάρμακα για τον πόνο ή την αρθρίτιδα (συμπεριλαμβανομένων των ασπιρίνης, Tylenol, Advil και Aleve).

Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την ανοσοσφαιρίνη, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φαρμάκων χωρίς φάρμακα, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο αρχίζετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε.

4.01.2013-11-14, 9:59:16 AM.

Διαθεσιμότητα Διακοπείσα διακοπή

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Vivaglobin;

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Το Vivaglobin (υποδόρια ανοσοσφαιρίνη)

Σύνδρομο πρωτοπαθούς ανοσολογικής ανεπάρκειας Gammagard, ανοσοσφαιρίνη ενδοφλέβια, Privigen, Gamunex, Hizentra, Hyqvia, Octagam, Flebogamma, Gammaplex, Gamunex-C, Gammar-Ρ Ι.ν., Gammaked, Bivigam, Gammagard S / D, Carimune, Polygam S / D, Gamimune