χρησιμοποιώντας την ψυχολογία χρώματος για να δημιουργήσετε ένα συναισθηματικά υγιές σπίτι

 αρχειοθετεί περιεχόμενο μετά από 2 χρόνια για να εξασφαλίσει ότι οι αναγνώστες μας μπορούν εύκολα να βρουν το πιο επίκαιρο περιεχόμενο. Για να βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εισαγάγετε το θέμα που σας ενδιαφέρει στο πλαίσιο αναζήτησης.

Η διακόσμηση του σπιτιού συχνά θεωρείται απλά θέμα αισθητικής – αυτό που φαίνεται ελκυστικό. Αλλά υποστηρικτές της ψυχολογίας χρώματος πιστεύουν ότι τα χρώματα που χρησιμοποιείτε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στη συναισθηματική ευημερία σας και της οικογένειάς σας.

Το χρώμα είναι μια καθολική, μη λεκτική γλώσσα και όλοι γνωρίζουμε πώς να το μιλήσουμε », λέει η Leslie Harrington, σύμβουλος χρωμάτων στο Old Greenwich, Conn., Και ένας ειδικός για τη χρήση του χρώματος σε οικιακό και βιομηχανικό ντεκόρ. ζωγραφίζεις τους τοίχους σου δεν είναι απλά θέμα αισθητικής. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά.

Με την Jessie Knadle; Δεν το είδατε να έρχεται. Δεν αισθανθήκατε καν να γης – μέχρι ένα split seccon? αργότερα, όταν ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ότι έχετε βγάλει τον άνεμο από σας. Wha; απλά χτυπήσατε; Το δυσάρεστο σχόλιο κάποιου και σας κοπεί στον πυρήνα. Μερικές φορές ένας εχθρός αντιμετωπίζει την αποδοκιμασία του ως οιονεί συμπεράσματα. Δεν θα είχα ποτέ το θάρρος να μιλήσω στο αφεντικό μου με τον τρόπο yo. “Άλλες φορές, ένα τρύπημα παίρνει τη μορφή μιας προειδοποιητικής ιστορίας:” Εσύ; πηγαίνετε σε κρουαζιέρα; Έχω ακόμα εφιάλτες …

Αν σας αρέσει η ιδέα να χρησιμοποιήσετε το χρώμα για να δημιουργήσετε ένα συναισθηματικά υγιές σπίτι, οι σύμβουλοι χρωμάτων λένε ότι πρέπει πρώτα να εξετάσετε την πρωταρχική λειτουργία κάθε δωματίου. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα κυρίαρχο χρώμα. Αν και δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά, οι σύμβουλοι χρωμάτων λένε ότι ορισμένες από τις αποχρώσεις λειτουργούν καλύτερα από άλλες για την ενθάρρυνση ορισμένων δραστηριοτήτων. Χρειάζεστε ιδέες; Εδώ είναι ένα δωμάτιο-ανά δωμάτιο μείωση των χρωμάτων που πιστεύεται ότι λειτουργεί καλύτερα σε κάθε ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού σας, και τις διαθέσεις που δημιουργούν.

Σαλόνι και χρώματα βαφής φουαγιέ. Ζεστούς τόνους όπως κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλιά, και οι γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ και το μπεζ, συχνά λειτουργούν καλά τόσο στο σαλόνι όσο και στο φουαγιέ, διότι ενθαρρύνουν τη συνομιλία. “Αυτά είναι χρώματα που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να καθίσουν και να μιλάνε”, λέει η Kate Smith, σύμβουλος χρωμάτων στο Lorton, Va. “Νιώθεις τη ζεστασιά, τη σχέση με άλλους ανθρώπους.

Χρώματα χρωμάτων κουζίνας. Οι σύμβουλοι χρωμάτων λένε ότι αν έχετε αναμνήσεις από το να περνάτε στην κουζίνα όταν ήσασταν παιδί, θα ήταν λογικό να αναδημιουργήσετε το χρωματικό σχέδιο στην ενήλικη κουζίνα σας. “Αν μεγάλες σε μια μπλε-άσπρη κουζίνα και έχετε υπέροχες αναμνήσεις, το μπλε και το λευκό μπορεί να είναι τα καλύτερα χρώματα για εσάς και την οικογένειά σας”, λέει ο Smith.

Εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερο σχέδιο χρωμάτων που θυμάστε πολύ, τα κόκκινα και κίτρινα μπορεί να είναι υπέροχα χρώματα τόσο στην κουζίνα όσο και στο σαλόνι και το φουαγιέ. Αλλά προσέξτε αν παρακολουθείτε το βάρος σας: Εκτός από την τόνωση της συνομιλίας, οι σύμβουλοι χρωμάτων λένε ότι ο κόκκινος μπορεί να σας ζητήσει να φάτε περισσότερο, αν και μόνο λεπτή. “Εάν είστε σε μια δίαιτα, ίσως θέλετε να κρατήσετε το κόκκινο έξω από την κουζίνα”, λέει ο Harrington, προσθέτοντας ότι η βιομηχανία εστιατορίων έχει αναγνωρίσει από καιρό την δύναμη τόνωσης της όρεξης του κόκκινου ντεκόρ.