προβλήματα φωνής-επισκόπηση

Τάσεις στοματικής υγείας

Τα προβλήματα φωνής συνήθως περιλαμβάνουν πόνο ή δυσφορία όταν μιλάτε ή δυσκολία στον έλεγχο του βήματος, της έντασης ή της ποιότητας της φωνής σας.

Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ένα φωνητικό πρόβλημα, αλλά ο κίνδυνος σας είναι μεγαλύτερος εάν η δουλειά σας θέτει υψηλή ζήτηση στα φωνητικά σας κορδόνια. Για παράδειγμα, οι τραγουδιστές, οι ιεροκήρυκες και οι εκπαιδευτικοί έχουν θέσεις υψηλού κινδύνου. Η γήρανση εντείνει επίσης τα φωνητικά σχοινιά. Εάν φωνάζετε ή μιλάτε δυνατά, αυξάνετε τον κίνδυνο για προβλήματα φωνής. Εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα φωνητικά σας κορδόνια ή κοντά σε αυτά, είστε καπνιστής ή έχετε καρκίνο του λαιμού, ο κίνδυνος ανάπτυξης ιστού ουλής και τα μελλοντικά προβλήματα φωνής αυξάνονται επίσης.

Συνήθως, συμπτώματα που σημαίνει ότι μπορεί να έχετε ένα πρόβλημα φωνής περιλαμβάνουν

Ο γιατρός σας μπορεί συνήθως να διαγνώσει ένα πρόβλημα φωνής χρησιμοποιώντας πληροφορίες από ιατρικό ιστορικό και κάνοντας μια φυσική εξέταση. Μπορούν να γίνουν και άλλες δοκιμές για την αξιολόγηση της δόνησης του φωνητικού καλωδίου ή για τον εντοπισμό ύποπτων περιοχών στο λαιμό σας. Οι πρόσθετες δοκιμές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα φωνής – βοηθάει μόνο το γιατρό σας να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος της φωνής σας.

Για πολλά προβλήματα φωνής, η ανάπαυση των φωνητικών σας κορδονιών είναι το μόνο που χρειάζεται, αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους. Εάν έχετε πιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα φωνής, μπορεί να χρειαστείτε φάρμακα, χειρουργική επέμβαση, φωνητική θεραπεία ή συνδυασμό αυτών. Η θεραπεία επιτυγχάνει συχνά την αποκατάσταση της κανονικής φωνής. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθει η φωνή σας στο φυσιολογικό, ανάλογα με τη σοβαρότητα και την αιτία του προβλήματος της φωνής σας.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα, καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

Είστε τώρα

Μόνο το 18,5% πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν πλένεται ποτέ. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Το νήμα αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και αφαιρεί το φιλμ βακτηριδίων που σχηματίζεται εκεί πριν μετατραπεί σε πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα δόντι για να ξεκινήσετε.

Είστε ένας από το 31% των πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για άλλες 3 μέρες!

Είστε ένας από το 31% πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε θετικό αντίκτυπο στα δόντια και τα ούλα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για όλες τις 7 ημέρες!

Μόνο το 50,5% των ανθρώπων του κόσμου είναι καθημερινά, και καλό για σας είναι ότι είστε ένας από αυτούς! Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Συγχαρητήρια για την καλή σας στοματική υγιεινή συνήθεια!

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

ΠΗΓΕΣ

Οδοντιατρική Εταιρεία, Υγιείς Άνθρωποι 2010

Μια χαμηλή, άθλια ή σκληρή φωνή. Οργή που συνεχίζεται για περισσότερο από 2 ή 3 εβδομάδες. Προβλήματα κατάποσης ή αναπνοής, ειδικά εάν έχετε επίσης πόνο στο αυτί. Βήχας ή πνιγμός όταν καταπιείτε. Συχνές εκκαθάριση στο λαιμό ή η αίσθηση ότι έχετε ένα κομμάτι στο λαιμό σας.