κολπική γέννηση μετά από καισαρική τομή (vbac) – που επηρεάζει την επιτυχία του vbac

Η εγκυμοσύνη, η εργασία και η παράδοση είναι διαφορετικές για κάθε γυναίκα και είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Ακόμα κι αν η πρώτη σας εγκυμοσύνη απαιτούσε μια καισαρική τομή, η επόμενη δεν μπορεί. Η πιθανότητα επιτυχούς κολπικής γέννησης μετά από καισαρική τομή (VBAC) επηρεάζεται από πολλά πράγματα. Συνήθως ένας συνδυασμός πραγμάτων επηρεάζει πόσο καλά ή κακώς μια δίκη της εργασίας πηγαίνει.

Οι πιθανότητες επιτυχούς VBAC είναι χαμηλότερες όταν: 2

Το VBAC μπορεί να ληφθεί υπόψη για εγκυμοσύνες με δίδυμα.

Η προηγούμενη καισαρική σας δεν έγινε για παγίδα εργασίας. Δεν έχετε την ίδια κατάσταση που οδήγησε σε μια προηγούμενη καισαρική τομή (όπως το κλείστρο ή τα πόδια προς τα κάτω, το έμβρυο). Είχατε μια κολπική παράδοση ή μια επιτυχημένη VBAC πριν? Η εργασία σας ξεκινά από μόνη της και ο τράχηλός σας διαστέλλεται καλά. Είστε νεότεροι από 35 ετών. 2

Η προηγούμενη καισαρική σας άσκηση οφείλεται σε δύσκολη εργασία, η οποία ονομάζεται δυστοκία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είχατε πλήρη διάλυση όταν είχατε μια καισαρική τομή για δυστοκία. Είστε παχύσαρκοι. Είστε ηλικίας άνω των 35 ετών. Το έμβρυό σας είναι πολύ μεγάλο [εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερο από 9 lb (4082 g)]. Είστε πέρα ​​από τις 40 εβδομάδες της εγκυμοσύνης? Η τελευταία σας εγκυμοσύνη ήταν λιγότερο από 18 μήνες πριν.