αλόη (αλόη βέρα) υπόβαθρο

Μονότυπο ασθενή φυσικού προτύπου®, Πνευματικά δικαιώματα © 2016 (). Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Η εμπορική διανομή απαγορεύεται. Αυτή η μονογραφία προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ειδική ιατρική συμβουλή. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης προτού λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις θεραπείες ή / και τις συνθήκες υγείας.

Διαυγές πήκτωμα από τα φύλλα αλόης έχει εφαρμοστεί στο δέρμα για τη θεραπεία τραυμάτων, δερματικών λοιμώξεων, εγκαυμάτων και για πολλές άλλες δερματικές παθήσεις. Το αποξηραμένο λάτεξ από το φύλλο αλόης έχει ληφθεί από το στόμα παραδοσιακά ως καθαρτικό.

Υπάρχουν καλά επιστημονικά στοιχεία για τη χρήση του αλόξιου λατέξ ως καθαρτικό. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν είναι καλύτερη από άλλες θεραπείες για δυσκοιλιότητα. Μια αναφορά της ηπατικής τοξικότητας από την κατάποση της αλόης εγείρει ζήτημα ασφάλειας.

Κλειδί για τους βαθμούς

Δυσκοιλιότητα

Η αλόη μπορεί να ωφελήσει τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τις φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος και την πιτυρίδα. Για πολλές άλλες καταστάσεις, η αλόη έχει μια ασαφή ή έλλειψη οφέλους.

Οι παρακάτω δόσεις βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες, δημοσιεύσεις, παραδοσιακή χρήση ή γνώμη εμπειρογνωμόνων. Πολλά βότανα και συμπληρώματα δεν έχουν ελεγχθεί διεξοδικά και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν μπορούν να αποδειχθούν. Τα εμπορικά σήματα μπορούν να γίνουν με διαφορετικό τρόπο, με μεταβλητά συστατικά, ακόμη και μέσα στο ίδιο εμπορικό σήμα. Οι παρακάτω δόσεις μπορεί να μην ισχύουν για όλα τα προϊόντα. Πρέπει να διαβάσετε τις ετικέτες προϊόντων και να συζητήσετε τις δόσεις με έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν αρχίσετε τη θεραπεία.

Για ένα χημειοθεραπευτικό πρόσθετο, 10 ml ενός μείγματος που περιέχει 300 γραμμάρια φρέσκων φύλλων αλόης, 500 γραμμάρια μέλι και 40 χιλιοστόλιτρα αλκοόλης 40% έχουν ληφθεί τρεις φορές ημερησίως από το στόμα καθημερινά με ή μετά τη χορήγηση χημειοθεραπείας.

Για τη δυσκοιλιότητα, η προτεινόμενη δόση είναι 0,04-0,17 γραμμάρια ξηρού χυμού (που αντιστοιχεί σε 10-30 χιλιοστόγραμμα υδροξυανθρακινόνων).

Για οδοντική πλάκα και ασθένεια των ούλων, μια οδοντόκρεμα που περιέχει αλόη έχει χρησιμοποιηθεί τρεις φορές την ημέρα για 30 ημέρες.

ΕΡΠΗΣ γεννητικων οργανων

Για τον διαβήτη, μια δόση 5-15 χιλιοστόλιτρων χυμού αλόης δύο φορές την ημέρα έχει ληφθεί από το στόμα. Μία κάψουλα που περιέχει 300 χιλιοστόγραμμα εκχυλίσματος αλόης έχει ληφθεί από το στόμα δύο φορές την ημέρα για δύο μήνες. Μια κουταλιά της σούπας αλόης έχει ληφθεί από το στόμα δύο φορές την ημέρα για 42 ημέρες.

Ψωρίαση (δερματική νόσο)

Για το ξηρό δέρμα, ένα σκεύασμα με λυοφιλιωμένο εκχύλισμα αλόης εφαρμόστηκε στο αντιβράχιο για μέχρι δύο εβδομάδες.

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (σμηγματόρροια, πιτυρίδα)

Για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, μια κρέμα με εκχύλισμα αλόης έχει εφαρμοστεί σε βλάβες τρεις φορές την ημέρα για πέντε ημέρες την εβδομάδα, για έως δύο εβδομάδες.

Πρόληψη του καρκίνου

Πληγές ελκών

Επικουρικό χημειοθεραπείας

Για την ασθένεια των ούλων, η οδοντόκρεμα που περιέχει αλόη έχει χρησιμοποιηθεί καθημερινά για 24 εβδομάδες.

Οι παρενέργειες χημειοθεραπείας

Για καρδιακές παθήσεις, μία δόση των 120 χιλιοστολίτρων διαλύματος που περιέχει 1.200 χιλιοστόγραμμα αλόης έχει ληφθεί από το στόμα.

Κοινή λοίμωξη του κρυολογήματος / του ανώτερου αναπνευστικού

Για υψηλή χοληστερόλη, 10-20 χιλιοστόλιτρα αλόης έχουν ληφθεί από το στόμα καθημερινά για 12 εβδομάδες. Μία κάψουλα που περιέχει 300 χιλιοστόγραμμα εκχυλίσματος αλόης έχει ληφθεί από το στόμα δύο φορές την ημέρα για δύο μήνες.

Οδοντικές συνθήκες

Για τη λοίμωξη από τον ιό HIV, δόθηκε 1,000-1,600 χιλιοστόγραμμα ακεμαννάνης (εκχύλισμα αλόης) από το στόμα σε τέσσερις ίσες δόσεις ημερησίως για 48 εβδομάδες. Επιπλέον, 30-40 χιλιοστόλιτρα αλόης καλαμποκιού έχει ληφθεί από το στόμα καθημερινά για μια άγνωστη διάρκεια.

Για φλεγμονή (οστεΐτιδα), ένα επίθεμα SaliCept, το οποίο περιείχε ακεμαννάνη (εκχύλισμα αλόης), εφαρμόστηκε στην υποδοχή του δοντιού μια φορά και πάλι τρεις ημέρες μετά την πρώτη αγωγή.

Για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα), η γέλη από αλόη έχει ληφθεί από το στόμα σε δόση 100 χιλιοστολίτρων δύο φορές την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες.

Για το lichen planus, ένα πήκτωμα αλόης που περιέχει 70% aloe mucilage (κολλώδης ουσία από αλόη) έχει εφαρμοστεί στο δέρμα δύο φορές την ημέρα για οκτώ εβδομάδες. Επιπρόσθετα, 0,4 χιλιοστόλιτρα διαλύματος αλόης 70% διατηρήθηκε στο στόμα για ένα λεπτό έως τρεις φορές ημερησίως για 12 εβδομάδες. Το πλύσιμο στο στόμα Aloe (δύο κουταλιές της σούπας για δύο λεπτά) για τις αλλοιώσεις στο στόμα έχει χρησιμοποιηθεί τέσσερις φορές την ημέρα για ένα μήνα.

Για ηπατική νόσο, 0,05 γραμμάρια υψηλού μοριακού βάρους κλάσματα της αλόης έχουν ληφθεί από το στόμα τρεις φορές ημερησίως για 12 εβδομάδες.

Για βλεννογονίτιδα (στοματικά έλκη), 15-20 χιλιοστόλιτρα διαλύματος αλόης έχει χρησιμοποιηθεί στο στόμα 1-3 φορές ημερησίως για έως και οκτώ εβδομάδες ενώ λαμβάνει ακτινοθεραπεία.

Για την ψωρίαση (φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος), μια κρέμα που περιέχει αλόη έχει εφαρμοστεί στο δέρμα τρεις φορές την ημέρα για πέντε συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα, για έως και τέσσερις εβδομάδες. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί εμπορική πηκτή αλόης.

Για την επαγόμενη από ακτινοβολία δερματική βλάβη, οι συμμετέχοντες που λαμβάνουν ακτινοθεραπεία για καρκίνο του μαστού εφαρμόζουν πηκτή αλόης δύο φορές την ημέρα στο δέρμα, σε συνδυασμό με συνήθη φροντίδα

Για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (σμηγματόρροια, πιτυρίδα), ένα μείγμα αλόης 30% έχει εφαρμοστεί στο δέρμα δύο φορές την ημέρα για 4-6 εβδομάδες.

Οδοντική πλάκα

Για δερματικά εγκαύματα, έχει εφαρμοστεί μια πηκτή αλόης 97,5% σε μια ακτινοβολημένη περιοχή δέρματος σε δύο επόμενες ημέρες. Ένα κάψιμο από τη μία πλευρά του σώματος αντιμετωπίστηκε με τοπική κρέμα αλόης δύο φορές την ημέρα έως ότου επουλώθηκε το έγκαυμα. Το πήκτωμα αλόης (κολλώδης ουσία από αλόη) έχει εφαρμοστεί δύο φορές την ημέρα έως ότου είτε τα εγκαύματα επουλωθούν είτε ο ασθενής εγκαταλείψει το νοσοκομείο.

Διαβήτης

Για την επούλωση τραυμάτων, ένα τζελ πληγής με αλόη ή ένα πήκτωμα δέρματος με αλόη έχει εφαρμοστεί στο δέρμα μέχρι τρεις φορές την ημέρα έως ότου επουλωθεί το τραύμα. Μια κρέμα (3 γραμμάρια) που περιέχει 0,5% πούδρα αλόης έχει εφαρμοστεί στο δέρμα αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση και 12 ώρες μετά το χειρουργείο. Οι θεραπείες με Aloe περιλαμβάνουν τοπικές κρέμες, βλεννώδη (κολλώδη ουσία από αλόη), επιδέσμους πηκτώματος και πηκτές. Τα προϊόντα της αλόης έχουν εφαρμοστεί από τρεις φορές την ημέρα σε κάθε τρίτη ημέρα για 2-19 εβδομάδες ή μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα.

Η προτεινόμενη δοσολογία για ενέσιμη ακεμαννάνη λείπει επειδή η ασφάλεια δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς. Τέσσερις περιπτώσεις θανάτου έχουν συσχετιστεί με ενέσεις αλόης υπό ασαφείς περιστάσεις.

Η χρήση της γέλης από αλόη που εφαρμόζεται στο δέρμα στα παιδιά είναι κοινή και φαίνεται να είναι καλά ανεκτή. Η αλόη που λαμβάνεται από το στόμα ή ενίεται στο αίμα δεν έχει μελετηθεί σε παιδιά.

Αυτές οι χρήσεις έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους ή ζώα. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν αποδειχθεί πάντα. Ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις είναι δυνητικά σοβαρές και πρέπει να αξιολογούνται από έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Σκεπτικό βαθμολόγησης

Οι παρακάτω χρήσεις βασίζονται στην παράδοση ή τις επιστημονικές θεωρίες. Συχνά δεν έχουν δοκιμαστεί πλήρως στον άνθρωπο και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν αποδειχθεί πάντα. Ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις είναι δυνητικά σοβαρές και πρέπει να αξιολογούνται από έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Η αλόη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συνιστάται προσοχή κατά τη χρήση φαρμάκων που μπορεί επίσης να μειώσουν το σάκχαρο στο αίμα. Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για διαβήτη από το στόμα ή την ινσουλίνη θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από ειδικευμένο επαγγελματία υγείας, συμπεριλαμβανομένου φαρμακοποιού. Μπορεί να απαιτούνται προσαρμογές φαρμάκων.

Επειδή η αλόη περιέχει χημικές ουσίες που μοιάζουν με οιστρογόνα, οι επιδράσεις άλλων παραγόντων που πιστεύεται ότι έχουν οιστρογονικές ιδιότητες μπορεί να αλλοιωθούν.

Η αλόη μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με παράγοντες για τον καρκίνο · παράγοντες για τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα έντερα, το ήπαρ, το δέρμα ή το στομάχι · παράγοντες που αυξάνουν την απέκκριση καλίου (διουρητικά του βρόχου, θειαζιδικά διουρητικά) · παράγοντες που αυξάνουν την ούρηση · παράγοντες που προστατεύουν από την ακτινοβολία · παράγοντες τοξικά για το ήπαρ · αναισθητικά · αντιμυκητιασικά · αντιφλεγμονώδη · αντιρετροϊκά · αντιιικά · καρδιακές γλυκοσίδες · παράγοντες μείωσης της χοληστερόλης · αντισυλληπτικά · ορμονικοί παράγοντες · σκευάσματα ινσουλίνης · καθαρτικά · στοματικά κορτικοστεροειδή · από του στόματος υδροκορτιζόνη · σεβοφλουράνιο · στεροειδή · αντηλιακά · θυρεοειδικές ορμόνες · τοπικές υδροκορτιζόνη, υδατοδιαλυτοί παράγοντες, παράγοντες επουλώσεως τραυμάτων ή ζιδοβουδίνη (ΑΖΤ).

Η αλόη μπορεί να μεταβάλει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συνιστάται προσοχή όταν χρησιμοποιείτε βότανα ή συμπληρώματα που μπορεί επίσης να μεταβάλλουν το σάκχαρο του αίματος. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να απαιτούν παρακολούθηση και οι δόσεις μπορεί να χρειάζονται προσαρμογή.

Επειδή η αλόη περιέχει χημικές ουσίες που μοιάζουν με οιστρογόνα, οι επιδράσεις άλλων παραγόντων που πιστεύεται ότι έχουν οιστρογονικές ιδιότητες μπορεί να αλλοιωθούν.

Η αλόη μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με αναισθητικά · αντιμυκητιασικά · αντιφλεγμονώδη · βότανα και συμπληρώματα που μειώνουν τη χοληστερόλη · βότανα και συμπληρώματα για καρκίνο · βότανα και συμπληρώματα για τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα έντερα, το συκώτι, το δέρμα ή το στομάχι · αντιοξειδωτικά · αντιιικά · αντισυλληπτικά · βότανα και τα συμπληρώματα που αυξάνουν την ούρηση, τα βότανα και τα συμπληρώματα που προστατεύουν από την ακτινοβολία, τα στεροειδή, τα αντηλιακά, τα βότανα και τα συμπληρώματα του θυρεοειδούς, τη βιταμίνη Β12, το C, και Ε · υδατοδιαλυτά βότανα και συμπληρώματα · βότανα και συμπληρώματα επούλωσης πληγών

Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε μια συστηματική ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας και έχουν αξιολογηθεί από άλλους και συντάσσονται από τους συντελεστές της Φυσικής Συνεχούς Ερευνητικής Συνεργασίας ().

Μονογραφική μεθοδολογία

(Aloe africana), Aloe arborescens Miller, Aloe barbadensis, Aloe barbadesis, Aloe capensis, Aloe ferox, aloe latex, aloe mucilage, Aloe perfoliata, Aloe perryi Baker, Aloe spicata, Aloe vulgari, Μπαρμπάντος αλόη, πικρή αλόη, καύσιμο φυτό, Αλό Αώα, Carrisyn®, Curaçao aloe, σκουλήκι ελέφαντα, φυτό πρώτων βοηθειών, ghai kunwar (Ινδία), ghikumar (Ινδία), hirukattali, hsiang-dan , lahoi, laloi, κρίνος της ερήμου, Lu-Hui, φυτό ιατρικής, ενώσεις μαλαχίας γλυκάνης, μεσογειακή αλόη, φυτό θαύματος, mocha aloes, musabbar, natal aloes, nohwa, φυτό της αθανασίας, ), Savila, Socotrine αλόη, subr, πραγματική αλόη, Βενεζουέλα αλόη, za’bila (Σουαχίλι), Ζανζιβάρη αλόη.

Παραδείγματα συνδυαστικών προϊόντων: Mepentol Leche (ένα γαλάκτωμα με βάση υπεροξυγονωμένα λιπαρά οξέα, Aloe barbadensis και Mimosa tenuiflora).

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν ρυθμίζει αυστηρά τα βότανα και τα συμπληρώματα. Δεν υπάρχει εγγύηση για αντοχή, καθαρότητα ή ασφάλεια των προϊόντων και οι επιπτώσεις ενδέχεται να διαφέρουν. Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες προϊόντων. Εάν έχετε ιατρική κατάσταση ή παίρνετε άλλα φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα, πρέπει να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης προτού ξεκινήσετε μια νέα θεραπεία. Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης αμέσως εάν παρουσιάσετε παρενέργειες.

Αποφύγετε με γνωστή αλλεργία ή ευαισθησία στην Αλόη βέρα, στα μέρη της ή στα φυτά της οικογένειας Liliaceae, όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και οι τουλίπες.

Μετά από παρατεταμένη χρήση μιας γέλης από αλόη που εφαρμόζεται στο δέρμα, έχουν αναφερθεί κυψέλες, αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις, ερυθρότητα στα βλέφαρα και ευρεία φλεγμονή του δέρματος.

Ξερό στόμα

Η αλόη είναι πιθανόν ασφαλής όταν εφαρμόζεται στο δέρμα για να μειώσει τον πόνο ή τη φλεγμονή. Η αλόη είναι πιθανώς ασφαλής για εγκαύματα, κρυοπαγήματα, λοιμώξεις από ιό ανθρώπινου θηλώματος-1 (HPV), ψωρίαση και επούλωση πληγών σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά ή ευαίσθητα στην αλόη. Πρέπει να αναζητηθεί ιατρική φροντίδα για σοβαρά εγκαύματα, πληγές ή κρυοπαγήματα.

Ξηρό δέρμα

Η αλόη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συνιστάται προσοχή σε άτομα με διαβήτη ή υπογλυκαιμία και σε άτομα που παίρνουν φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα που επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ενδέχεται να πρέπει να παρακολουθούνται από ειδικευμένο επαγγελματία υγείας, συμπεριλαμβανομένου φαρμακοποιού, και ενδέχεται να απαιτούνται προσαρμογές φαρμάκων.

Ασθένεια των ούλων

Η αλόη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας. Συνιστάται προσοχή σε άτομα με διαταραχές αιμορραγίας ή λήψη φαρμάκων που μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας. Μπορεί να χρειαστούν προσαρμογές δοσολογίας.

Χρησιμοποιείτε προσεκτικά σε άτομα με καρδιακές παθήσεις ή ανωμαλίες ηλεκτρολυτών. Να χρησιμοποιείται προσεκτικά όταν λαμβάνεται από το στόμα ή χρησιμοποιείται ως καθαρτικό.

Χρησιμοποιήστε προσεκτικά τα άτομα που λαμβάνουν παράγοντες για την καρδιά, παράγοντες για το στομάχι ή τα έντερα, παράγοντες που αυξάνουν την έκκριση καλίου, καρδιακές γλυκοσίδες, από του στόματος κορτικοστεροειδή, από του στόματος υδροκορτιζόνη, σεβοφλουράνιο, θυρεοειδικές ορμόνες, τοπική υδροκορτιζόνη ή ζιδοβουδίνη (AZT).

Αποφύγετε σε άτομα με κοιλιακό άλγος που είναι ξαφνική και σοβαρή, σκωληκοειδίτιδα, απόφραξη του εντέρου, κόπωση των κοπράνων, νεφρική νόσο, ηπατική νόσο ή σε άτομα που παίρνουν τοξικά για το ήπαρ φάρμακα. Αποφύγετε τη χρήση ως ένεση, κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής επούλωσης των τομών, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γαλουχίας ή για παρατεταμένες περιόδους ως καθαρτικό.

Αποφύγετε με γνωστή αλλεργία ή ευαισθησία στην Αλόη βέρα, στα μέρη της ή στα φυτά της οικογένειας Liliaceae, όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και οι τουλίπες.

Η αλόη μπορεί επίσης να προκαλέσει κράμπες στην κοιλιά, αλλεργική δερματική αντίδραση, δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση, εξάρτηση εάν χρησιμοποιείται ως καθαρτικό, καθυστερημένη επούλωση πληγών, διάρροια, ανισορροπία ηλεκτρολυτών, υπερβολική αιμορραγία, σκλήρυνση του δέρματος, purpura Henoch-Schönlein (μοβ κηλίδες στο δέρμα) , ηπατίτιδα, κνίδωση, αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου, αυξημένος κίνδυνος ακανόνιστων καρδιακών παλμών, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική τοξικότητα, χαμηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στο αίμα, μυϊκή αδυναμία, ερυθρότητα του δέρματος και βλεφάρων, ξηρότητα δέρματος, φλεγμονή του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο, διάσπαση του δέρματος, τσούξιμο, δυσφορία στο στομάχι, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, πέτρα στα ούρα, συστολές της μήτρας και ευρεία φλεγμονή του δέρματος.

Σημείωση: Ως μέρος της αναθεώρησης του φαρμάκου στο over-the-counter (OTC) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εκδόθηκε ένας τελικός κανόνας που υποδηλώνει ότι το διεγερτικό καθαρτικό συστατικό της αλόης (συμπεριλαμβανομένου του εκχυλίσματος αλόης και του εκχυλίσματος λουλουδιού αλόης) τα προϊόντα γενικά δεν έχουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ή μπορεί να είναι εσφαλμένα.

Αν και η τοπική εφαρμογή είναι απίθανο να είναι επιβλαβής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γαλουχίας, η εσωτερική χρήση δεν προτείνεται, λόγω της θεωρητικής διέγερσης των συστολών της μήτρας. Δεν είναι γνωστό αν τα συστατικά της αλόης μπορεί να εκκρίνονται με μητρικό γάλα. Η κατανάλωση του ξηρού χυμού από φύλλα αλόης αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

Cheng, S., Kirtschig, G., Cooper, S., Thornhill, Μ., Leonardi-Bee, J. and Murphy, R. Interventions for erosive lichen planus που επηρεάζουν τους βλεννογόνους ιστούς. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,2: CD008092., Dat, Α. D., Poon, F., Pham, Κ. Β., And Doust, J. Aloe vera για τη θεραπεία οξέων και χρόνιων τραυμάτων. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,2: CD008762 · Eshghi, F., Hosseinimehr, SJ, Rahmani, Ν., Khademloo, Μ., Norozi, MS, και Hojati, Ο. Επιδράσεις της κρέμας Αλόης βέρα στον πόνο και την επούλωση του τραύματος μετά την αιμορροΐδεκτομή: τυχαιοποιημένη, τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη. J.Altern.Complement Med. , Huseini, HF, Kianbakht, S., Hajiaghaee, R., και Dabaghian, FH Αντι-υπεργλυκαιμικές και αντι-υπερχοληστερολαιμικές επιδράσεις της πηκτής φύλλων Αλόης σε υπερλιπιδαιμικούς ασθενείς με διαβήτη τύπου 2: μια τυχαιοποιημένη διπλή-τυφλή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή. Planta Med. 2012,78 (4): 311-316 · Lodi, G., Carrozzo, Μ., Furness, S., and Thongprasom, Κ. Παρεμβάσεις για την αγωγή της στοματικής λειχήνας από το στόμα: μια συστηματική ανασκόπηση. Br.J.Dermatol. 2012,166 (5): 938-947 · Mansourian, Α., Momen-Heravi, F., Saheb-Jamee, Μ., Esfehani, Μ., Khalilzadeh, Ο., And Momen-Beitollahi, J. Comparison of στοματικό διάλυμα αλόης βέρα με ακετονίδη τριαμκινολόνης 0,1% σε στοματικό λειχήνα: τυχαιοποιημένη διπλά τυφλή κλινική δοκιμή. Am.J.Med.Sci. 2011, 342 (6): 447-451., Morales-Bozo, Ι., Rojas, G., Ortega-Pinto, Α., Espinoza, Ι., Soto, L., Plaza, Α., Lozano, C. , και Urzua, Β. Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας δύο στόκων που σχηματίζονται για την ανακούφιση της ξηροστομίας διαφορετικής προέλευσης σε ενήλικα άτομα. Γεροντολογία. 2012,29 (2): e1103-e1112 · Olatunya, Ο. S., Olatunya, Α. Μ., Anyabolu, Η. C., Adejuyigbe, Ε.Α., και Oyelami, Ο. Α. Προκαταρκτική δοκιμή αλόης βέρα σε μόλυνση HIV. J.Altern.Complement Med. 2012,18 (9): 850-853 · Panahi, Υ., Davoudi, SM, Sahebkar, Α., Beiraghdar, F., Dadjo, Υ., Feizi, Ι., Amirchoopani, G., and Zamani, Α Αποτελεσματικότητα της κρέμας Αλόης / ελαιόλαδου έναντι της κρέμας βηταμεθαζόνης για χρόνιες δερματικές αλλοιώσεις μετά από έκθεση σε μουστάρδα θείου: τυχαιοποιημένη διπλή τυφλή κλινική δοκιμή. Cutan.Ocul.Toxicol. 2012,31 (2): 95-103 · Pradeep, Α. R., Agarwal, Ε., And Naik, S. Β. Κλινικά και μικροβιολογικά αποτελέσματα εμπορικώς διαθέσιμης οδοντόπαστας που περιέχει αλόη βέρα: τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή. J.Periodontol. 2012,83 (6): 797-804 · Salazar-Sanchez, Ν., Lopez-Jornet, Ρ., Camacho-Alonso, F., και Sanchez-Siles, M. Αποτελεσματικότητα τοπικής Aloe vera σε ασθενείς με στοματικά λειχήνα planus: τυχαιοποιημένη διπλή-τυφλή μελέτη. J.Oral Pathol.Med. 2010,39 (10): 735-740 · Shah, S.A., DiTullio, Ρ., Azadi, Μ., Shapiro, R.J., Eid, Τ. J. and Snyder, J. Α. Επιδράσεις από του στόματος Αλόη βέρα σε ηλεκτροκαρδιογραφικές μετρήσεις και μετρήσεις αρτηριακής πίεσης. Am.J.Health Syst.Pharm. 11-15-2010,67 (22): 1942-1946 · Williamson, G., Coppens, Ρ., Serra-Majem, L. και Dew, Τ. Ανασκόπηση της αποτελεσματικότητας του πράσινου τσαγιού, των ισοφλαβονών και της αλόης βέρα συμπληρώματα με τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές. Τρόφιμα Funct. 2011,2 (12): 753-759 · Worthington, HV, Clarkson, JE, Bryan, G., Furness, S., Glenny, ΑΜ, Littlewood, Α., McCabe, MG, Meyer, , Τ. Παρεμβάσεις για την πρόληψη της στοματικής βλεννογονίτιδας σε ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνει θεραπεία. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011, (4): CD000978 · Yun, JM, Singh, S., Jialal, R., Rockwood, J., Jialal, Ι. Και Devaraj S. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο διασταυρούμενη δοκιμή αλόης βέρα σε βιοδιαθεσιμότητα των βιταμινών C και B (12), της γλυκόζης του αίματος και του προφίλ των λιπιδίων σε υγιή άτομα. J.Diet.Suppl 2010,7 (2): 145-153.

Υψηλή χοληστερόλη

Αυτή η μονογραφία βασισμένη σε τεκμήρια προετοιμάστηκε από τη The Natural Standard Research Research Collaboration

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα)

Κνησμός

Lichen planus

Βλεννογονίτιδα (στοματικά έλκη)

Ψώρα (φαγούρα κατάσταση του δέρματος)

Το δέρμα καίει

Δέρμα που προκαλείται από τον ήλιο

Φλεγμονή του δέρματος (ταννίαση)

Δερματικά έλκη

Καρκίνος του παχέος εντέρου

Σύγκαμμα από πάνα

Καρδιακή ασθένεια

HIV λοίμωξη

Ηπατική νόσος

Έλκη πιέσεως

Ακτινωτή δερματίτιδα (βλάβη του δέρματος από έκθεση σε ακτινοβολία)

Την επούλωση των πληγών

Χρήσεις που βασίζονται στην παράδοση ή τη θεωρία