αλλεργική μορφή από του στόματος: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

Αυτό το φάρμακο συνδυασμού χρησιμοποιείται για την προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από το κρύο, τη γρίπη, τις αλλεργίες ή άλλες αναπνευστικές ασθένειες (όπως η παραρρινοκολπίτιδα, η βρογχίτιδα). Τα αντιισταμινικά βοηθούν στην ανακούφιση των υγρών ματιών, των κνησμών στα μάτια / τη μύτη / το λαιμό, τη ρινική καταρροή και το φτάρνισμα. Τα αποσυμφορητικά βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της μύτης και του αυτιού.

Εάν είστε αυτοθεραπεία με αυτό το φάρμακο, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες συσκευασίας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστό για σας προτού να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν. Ορισμένα προϊόντα έχουν παρόμοιες εμπορικές ονομασίες αλλά διαφορετικά δραστικά συστατικά με διαφορετικές χρήσεις. Το λάθος προϊόν μπορεί να σας προκαλέσει βλάβη. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν σας ή τη χρήση του.

Ο βήχας και τα κρύα προϊόντα δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή ή αποτελεσματικά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν για τη θεραπεία συμπτωμάτων κρυολογήματος σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, εκτός εάν το καθοδηγεί ειδικά ο γιατρός. Μερικά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δισκίων / καψουλών μακράς δράσης) δεν συνιστώνται για χρήση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ρωτήστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση του προϊόντος σας με ασφάλεια. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν για να κάνετε ένα παιδί νυσταγμένο.

Αυτά τα προϊόντα δεν θεραπεύουν ή συντομεύουν το μήκος του κοινού κρυολογήματος και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες. Για να μειώσετε τον κίνδυνο για σοβαρές παρενέργειες, ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες δοσολογίας. Μην χορηγείτε άλλα φάρμακα για το βήχα και το κρύο που μπορεί να περιέχουν τα ίδια ή παρόμοια συστατικά (βλ. Επίσης ενότητα Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων). Ρωτήστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σχετικά με άλλους τρόπους για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του βήχα και του κρυολογήματος (όπως πόσιμο αρκετό υγρό, χρήση υγραντήρα ή μύτη σταγόνων / ψεκασμού).

Πάρτε αυτό το φάρμακο από το στόμα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν κάνετε αυτο-θεραπεία, ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος. Εάν δεν είστε σίγουροι για οποιαδήποτε πληροφορία, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να ληφθεί με τροφή εάν εμφανιστεί διαταραχή στο στομάχι. Πίνετε άφθονα υγρά εκτός εάν σας το ζητήσει ο γιατρός σας.

Εάν χρησιμοποιείτε τη μορφή υγρού αυτού του φαρμάκου, μετρήστε προσεκτικά τη δόση χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή μέτρησης / κουτάλι. Μην χρησιμοποιείτε κουτάλι οικιακής χρήσης επειδή δεν μπορείτε να πάρετε τη σωστή δόση. Εάν η υγρή μορφή σας είναι μια εναιώρηση, ανακινήστε καλά τη φιάλη πριν από κάθε δόση.

Μην συνθλίβετε ή μασάτε δισκία παρατεταμένης αποδέσμευσης ή κάψουλες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να απελευθερωθεί όλο το φάρμακο ταυτόχρονα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης παρενεργειών. Επίσης, μην διαχωρίζετε τα δισκία παρατεταμένης αποδέσμευσης εκτός εάν έχουν μια γραμμή βαθμολογίας και ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας το λέει να το κάνετε. Καταπιείτε ολόκληρο ή διαχωρισμένο δισκίο χωρίς να συνθλίβετε ή να μαλάτε.

Εάν χρησιμοποιείτε μασώμενα δισκία, μασάτε προσεκτικά κάθε δισκίο πριν καταπιείτε.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που παρασκευάζεται για να διαλυθεί στο στόμα (δισκία / ταινίες), στεγνώστε τα χέρια σας πριν χειριστείτε το φάρμακο. Τοποθετήστε κάθε δόση στη γλώσσα και αφήστε τη να διαλυθεί εντελώς, στη συνέχεια να την καταπιείτε με σάλιο ή με νερό.

Η δοσολογία βασίζεται στο προϊόν που παίρνετε και την ηλικία, την ιατρική σας κατάσταση και την αντίδραση στη θεραπεία. Μην αυξάνετε τη δόση σας ή παίρνετε αυτό το φάρμακο πιο συχνά απ ‘ότι κατευθύνεστε χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Η ακατάλληλη χρήση (κατάχρηση) αυτού του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη (όπως ψευδαισθήσεις, κρίσεις, θάνατος).

Εάν ο γιατρός σας σάς καθοδηγεί να παίρνετε αυτό το φάρμακο καθημερινά, το παίρνετε τακτικά για να έχετε το μεγαλύτερο όφελος από αυτό. Για να σας βοηθήσουμε να το θυμηθείτε, πάρτε το ταυτόχρονα κάθε ημέρα.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν η πάθηση σας παραμείνει για περισσότερο από 1 εβδομάδα, εάν επιδεινωθεί ή εάν εμφανιστεί με πυρετό, εξάνθημα ή επίμονο πονοκέφαλο. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρού ιατρικού προβλήματος και πρέπει να ελέγχονται από γιατρό.

Μπορεί να εμφανιστούν υπνηλία, ζάλη, ξηροστομία / μύτη / λαιμός, κεφαλαλγία, στομαχικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα ή προβλήματα στον ύπνο. Εάν κάποια από αυτές τις επιδράσεις επιμείνει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε αμέσως το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Εάν ο γιατρός σας σάς έχει καλέσει να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, θυμηθείτε ότι έχει κρίνει ότι το όφελος για εσάς είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το προϊόν δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν εμφανιστούν οποιεσδήποτε από αυτές τις απίθανες αλλά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: διαταραχές της ψυχικής διάθεσης (όπως σύγχυση, ψευδαισθήσεις), χτύπημα στα αυτιά, δυσκολία στην ούρηση, αλλαγές στην όραση (όπως θολή / διπλή όραση).

Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν συμβεί κάποια από αυτές τις σπάνιες αλλά πολύ σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: γρήγορος / ακανόνιστος καρδιακός παλμός, κρίση.

Μια πολύ σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι σπάνια. Ωστόσο, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα εάν παρατηρήσετε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, όπως: εξάνθημα, κνησμός / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν από τη λήψη αυτού του προϊόντος, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες. Αυτό το προϊόν μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. Συζητήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν από τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας για το ιατρικό σας ιστορικό, ιδιαίτερα για: προβλήματα αναπνοής (όπως άσθμα, εμφύσημα), διαβήτη, γλαύκωμα, καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση, νεφρικά προβλήματα, ηπατικές νόσοι, επιληπτικές κρίσεις, προβλήματα στομάχου / εντέρου (όπως έλκη, παρεμπόδιση), υπερδραστικός θυρεοειδής (υπερθυρεοειδισμός), δυσκολία στην ούρηση (όπως λόγω του αυξημένου προστάτη).

Αυτό το φάρμακο μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη ή υπνηλία. Μην οδηγείτε, χρησιμοποιείτε μηχανήματα ή κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί εγρήγορση μέχρι να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να εκτελέσετε τέτοιες δραστηριότητες με ασφάλεια. Περιορίστε τα αλκοολούχα ποτά.

Τα υγρά προϊόντα, τα μασώμενα δισκία ή τα διαλύματα δισκίων / λωρίδων μπορεί να περιέχουν ζάχαρη ή ασπαρτάμη. Τα υγρά προϊόντα μπορεί επίσης να περιέχουν αλκοόλ. Συνιστάται προσοχή εάν έχετε διαβήτη, εξάρτηση από το αλκοόλ, ηπατική νόσο, φαινυλκετονουρία (PKU) ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που απαιτεί από εσάς να περιορίσετε / αποφύγετε αυτές τις ουσίες στη διατροφή σας. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για την ασφαλή χρήση αυτού του προϊόντος.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ενημερώστε τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των φυτικών προϊόντων).

Τα παιδιά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στις παρενέργειες αυτού του προϊόντος, ιδίως διέγερση και διέγερση.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις παρενέργειες αυτού του προϊόντος, ιδιαίτερα ζάλη, υπνηλία, σύγχυση, δυσκοιλιότητα, γρήγορος / ακανόνιστος καρδιακός παλμός, προβλήματα στον ύπνο ή προβλήματα ούρησης. Ζάλη, υπνηλία, προβλήματα στον ύπνο και σύγχυση μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πτώσης.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι σαφώς απαραίτητο. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και η επίδραση σε ένα νοσηλευτικό βρέφος είναι άγνωστη. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Οι επιδράσεις ορισμένων φαρμάκων μπορεί να αλλάξουν εάν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή φυτικά προϊόντα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών ή μπορεί να αναγκάσει τα φάρμακά σας να μην λειτουργούν σωστά. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων είναι δυνατές, αλλά δεν συμβαίνουν πάντα. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός μπορεί συχνά να αποτρέψει ή να διαχειριστεί τις αλληλεπιδράσεις αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα φάρμακά σας ή παρακολουθώντας προσεκτικά.

Για να βοηθήσετε τον γιατρό σας και τον φαρμακοποιό σας να σας δώσουν την καλύτερη φροντίδα, βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το γιατρό σας και τον φαρμακοποιό σας σχετικά με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των φυτικών προϊόντων) πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με αυτό το προϊόν. Κατά τη χρήση αυτού του προϊόντος, μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία οποιωνδήποτε άλλων φαρμάκων που χρησιμοποιείτε χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Ορισμένα προϊόντα που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με αυτό το φάρμακο περιλαμβάνουν: αντιισταμινικά που εφαρμόζονται στο δέρμα (όπως κρέμα διφαινυδραμίνης, αλοιφή, σπρέι), φάρμακα για την αρτηριακή πίεση (ειδικά ρεσερπίνη, γουαμίνη, μεθυλοδόπη, βήτα αναστολείς όπως ατενολόλη ή αναστολείς διαύλων ασβεστίου όπως νιφεδιπίνη ).

Η λήψη αναστολέων ΜΑΟ με αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή (πιθανώς θανατηφόρα) φαρμακευτική αλληλεπίδραση. Αποφύγετε τη λήψη αναστολέων ΜΑΟ (ισοκαρβοξαζίδη, linezolid, μπλε του μεθυλενίου, μοκλοβεμίδη, φαινελζίνη, προκαρβαζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη, τραυλκυπρομίνη) κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αυτό το φάρμακο. Οι περισσότεροι αναστολείς ΜΑΟ δεν πρέπει επίσης να ληφθούν για δύο εβδομάδες πριν από τη θεραπεία με αυτό το φάρμακο. Ρωτήστε το γιατρό σας πότε πρέπει να ξεκινήσετε ή να διακόψετε τη λήψη αυτού του φαρμάκου.

Ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν παίρνετε άλλα προϊόντα που προκαλούν υπνηλία, όπως αλκοόλ, αντιισταμινικά (όπως κετιριζίνη, διφαινυδραμίνη), φάρμακα για ύπνο ή άγχος (όπως αλπραζολάμη, διαζεπάμη, ζολπιδέμη), μυοχαλαρωτικά και ανακουφιστικά ναρκωτικά ως κωδεΐνη).

Ελέγξτε τις ετικέτες για όλα τα φάρμακά σας (όπως προϊόντα βήχα-και-κρύο, βοηθήματα διατροφής), επειδή ενδέχεται να περιέχουν συστατικά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αρτηριακή σας πίεση ή να προκαλέσουν υπνηλία. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας σχετικά με τη χρήση αυτών των προϊόντων με ασφάλεια.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει ορισμένες ιατρικές / εργαστηριακές εξετάσεις (συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλικής ανίχνευσης της νόσου του Parkinson), πιθανόν να προκαλέσει ψευδή αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό του εργαστηρίου και όλοι οι γιατροί σας γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Το παρόν έγγραφο δεν περιέχει όλες τις πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Διατηρήστε μια λίστα με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Μοιραστείτε αυτή τη λίστα με το γιατρό και το φαρμακοποιό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα φαρμακευτικής αγωγής.

Εάν υπάρχει υπόνοια ύπαρξης υπερβολικής δόσης, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων. Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν: ακανόνιστο καρδιακό παλμό, παραισθήσεις, λιποθυμία, επιληπτικές κρίσεις.

Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, μην το μοιράζεστε με άλλους.

Κρατήστε όλα τα τακτικά ιατρικά και εργαστηριακά ραντεβού

Μην πάρετε αυτό το προϊόν για αρκετές ημέρες πριν από τη δοκιμή αλλεργίας, επειδή τα αποτελέσματα των δοκιμών μπορεί να επηρεαστούν.

Εάν παίρνετε αυτό το προϊόν σε κανονικό πρόγραμμα και χάσετε μια δόση, πάρτε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στην ώρα της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση και συνεχίστε το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από το φως και την υγρασία. Μην αποθηκεύετε στο μπάνιο. Μην καταψύχετε τις υγρές μορφές αυτού του φαρμάκου. Διαφορετικές μάρκες αυτού του φαρμάκου έχουν διαφορετικές ανάγκες αποθήκευσης. Ελέγξτε το πακέτο προϊόντων για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης της επωνυμίας σας ή απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό σας. Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απορρίψετε το προϊόν σας με ασφάλεια.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.