αλκορτίνη μια τοπική: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

Αυτό το φάρμακο συνδυασμού χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων (π.χ. εκζέμα, μολύνσεις από μύκητες του δέρματος όπως δακτύλιος / πόδι του αθλητή / φαγούρα). Αυτό το προϊόν περιέχει 2 φάρμακα. Η ιωδοκινόλη είναι ένα αντιβιοτικό που δρα εμποδίζοντας την ανάπτυξη μυκήτων / βακτηρίων. Η υδροκορτιζόνη είναι ένα ήπιο κορτικοστεροειδές που λειτουργεί μειώνοντας το πρήξιμο, την ερυθρότητα και τον κνησμό που εμφανίζεται στο προσβεβλημένο δέρμα.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο στο δέρμα. Καθαρίστε και στεγνώστε προσεκτικά την περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα του φαρμάκου στην πληγείσα περιοχή και τρίψτε απαλά, συνήθως 3 έως 4 φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Πλύνετε τα χέρια σας μετά τη χρήση, εκτός εάν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για τη θεραπεία των χεριών.

Μην τυλίγετε, καλύπτετε ή επιδέσθετε την περιοχή, εκτός εάν το ζητήσετε από το γιατρό σας. Μην χρησιμοποιείτε πάνες με σφιχτή εφαρμογή ή πλαστικά παντελόνια στα παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία στην περιοχή της πάνας.

Μην εφαρμόζετε το φάρμακο στα μάτια, τη μύτη, το στόμα ή μέσα στον κόλπο. Εάν πάρετε το φάρμακο στις περιοχές αυτές, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Μην εφαρμόζετε συχνότερα ή χρησιμοποιείτε περισσότερο χρόνο από τον συνταγογραφούμενο. Κάτι τέτοιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παρενεργειών.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο τακτικά για να αποκομίσετε το μεγαλύτερο όφελος από αυτό. Για να σας βοηθήσουμε να το θυμηθείτε, να το χρησιμοποιείτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο έως ότου ολοκληρωθεί η πλήρης συνταγογραφούμενη ποσότητα, ακόμη και αν τα συμπτώματα εξαφανιστούν μετά από μερικές ημέρες. Η παύση του φαρμάκου πολύ νωρίς μπορεί να οδηγήσει σε επιστροφή της λοίμωξης.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν η κατάστασή σας επιμένει ή επιδεινώνεται.

Μπορεί να εμφανιστεί ξηρό δέρμα. Εάν αυτή η επίδραση επιμείνει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας αμέσως.

Θυμηθείτε ότι ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο επειδή έχει κρίνει ότι το όφελος για εσάς είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν εμφανιστούν οποιεσδήποτε από αυτές τις απίθανες αλλά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: ερεθισμός του δέρματος / καύση, ακραία ανάπτυξη τριχών, αραίωση / αποχρωματισμός του δέρματος, ακμή, ραγάδες, «προσκρούσεις τρίχας» (θυλακίτιδα).

Η χρήση αυτού του φαρμάκου για παρατεταμένες ή επαναλαμβανόμενες περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε νέα μόλυνση. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε νέα συμπτώματα στο δέρμα.

Μια πολύ σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι σπάνια. Ωστόσο, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα εάν παρατηρήσετε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, όπως: εξάνθημα, κνησμός / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός στη ιωδοκινόλη ή στο υδροκορτιζόνη. ή σε άλλες 8-υδροξυκινολίνες (π.χ., κλιοκινόλη ή σε άλλα κορτικοστεροειδή (π.χ., triamcinolone ή σε ιώδιο ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες) Το προϊόν αυτό μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας για το ιατρικό σας ιστορικό, ιδίως: προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος, κακή κυκλοφορία του αίματος, φυματίωση του δέρματος, ιογενείς λοιμώξεις δέρματος / οφθαλμού (π.χ., έρπης, ανεμευλογιά).

Αυτό το φάρμακο μπορεί να λερώσει το δέρμα ή τα ρούχα. Χρησιμοποιείτε προσεκτικά για να αποφύγετε την επαφή με τα ρούχα.

Τα παιδιά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις υπερβολικής δόσης κορτικοστεροειδών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι σαφώς απαραίτητο. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Δεν είναι γνωστό εάν αυτό το φάρμακο περνά στο μητρικό γάλα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να γνωρίζει ήδη τυχόν πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και μπορεί να σας παρακολουθεί γι ‘αυτούς. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία οποιουδήποτε φαρμάκου προτού ελέγξετε πρώτα μαζί τους.

Πριν από τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για όλα τα συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα / φυτικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ιδιαίτερα: φάρμακα που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ. κυκλοσπορίνη), άλλα κορτικοστεροειδή προϊόντα (π. Χ. Πρεδνιζόνη).

Αυτό το φάρμακο μπορεί να παρεμβαίνει σε ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δοκιμών λειτουργίας του θυρεοειδούς και ορισμένων δοκιμασιών για φαινυλκετονουρία), ενδεχομένως προκαλώντας ψευδή αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό του εργαστηρίου και όλοι οι γιατροί σας γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο ή έχετε χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο τον περασμένο μήνα.

Αυτό το έγγραφο δεν περιέχει όλες τις πιθανές αλληλεπιδράσεις. Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Διατηρήστε μαζί σας μια λίστα όλων των φαρμάκων σας και μοιραστείτε τη λίστα με το γιατρό και τον φαρμακοποιό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης. Εάν υπάρχει υποψία για κατάποση ή υπερβολική δόση, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων.

Μην μοιράζεστε αυτό το φάρμακο με άλλους.

Αυτό το φάρμακο έχει συνταγογραφηθεί μόνο για την τρέχουσα κατάσταση. Μην το χρησιμοποιήσετε αργότερα για άλλη κατάσταση του δέρματος, εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας. Ένα διαφορετικό φάρμακο μπορεί να είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση.

Εάν χάσετε μια δόση, χρησιμοποιήστε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στην ώρα της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση και συνεχίστε το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 59-86 βαθμών F (15-30 βαθμών C) μακριά από τη θερμότητα. Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απορρίψετε το προϊόν σας με ασφάλεια.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.