αγγειοπλαστική

Διακόψτε το υδροχλωρικό βεναζεπρίλη το συντομότερο δυνατό όταν εντοπίζεται εγκυμοσύνη, καθώς η τοξικότητα του εμβρύου, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης και του θανάτου στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, μπορεί να προκληθεί από φάρμακα που δρουν άμεσα στο σύστημα ρενίνης-αγγειοτενσίνης.

Χρήσεις για Vaseretic

Θεραπευτική κατηγορία: Συνδυασμός αναστολέων ACE / θειαζίδης

Φαρμακολογική κατηγορία: εναλαπρίλη

Χημική κατηγορία: θειαζίδη

Η εναλαπρίλη είναι αναστολέας του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ACE). Λειτουργεί με το κλείδωμα μιας ουσίας στο σώμα που προκαλεί τη σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Ως αποτέλεσμα, η εναλαπρίλη χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μειώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την παροχή αίματος και οξυγόνου στην καρδιά.

Η υδροχλωροθειαζίδη είναι θειαζιδικό διουρητικό (υδατικό χάπι). Μειώνει την ποσότητα του νερού στο σώμα αυξάνοντας τη ροή των ούρων που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Πριν από τη χρήση του Vaseretic

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις του συνδυασμού εναλαπρίλης και υδροχλωροθειαζίδης στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του συνδυασμού enalapril και υδροχλωροθειαζίδης στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα νεφρικής ανεπάρκειας που σχετίζονται με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να απαιτεί προσοχή και προσαρμογή της δόσης σε ασθενείς που λαμβάνουν συνδυασμό enalapril και υδροχλωροθειαζίδη.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να είναι το πρώτο φάρμακο που χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία της κατάστασής σας. Έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί μόνο αφού δοκιμάσετε άλλα φάρμακα που δεν έχουν εργαστεί ή έχουν προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Εκτός από τη χρήση αυτού του φαρμάκου, η θεραπεία για την υψηλή αρτηριακή σας πίεση μπορεί να περιλαμβάνει τον έλεγχο του βάρους και τις αλλαγές στους τύπους τροφών που τρώτε, ιδιαίτερα τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι). Ο γιατρός σας θα σας πει ποιες από αυτές είναι πιο σημαντικές για σας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή σας.

Πολλοί ασθενείς που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση δεν θα παρατηρήσουν κανένα σημάδι του προβλήματος. Στην πραγματικότητα, πολλοί μπορεί να αισθάνονται φυσιολογικοί. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνετε το φάρμακό σας ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες και να κρατάτε τα ραντεβού σας στον γιατρό σας, ακόμη και αν αισθάνεστε καλά.

Θυμηθείτε ότι αυτό το φάρμακο δεν θα θεραπεύσει την υψηλή αρτηριακή σας πίεση αλλά το βοηθά να το ελέγξετε. Συνεπώς, πρέπει να συνεχίσετε να το παίρνετε σύμφωνα με τις οδηγίες εάν αναμένετε να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και να τη διατηρήσετε κάτω. Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε φάρμακο υψηλής πίεσης αίματος για το υπόλοιπο της ζωής σας. Εάν η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως καρδιακή ανεπάρκεια, αιμοφόρα αγγεία, εγκεφαλικό επεισόδιο ή νεφρική νόσο.

Μπορείτε να πάρετε αυτό το φάρμακο με ή χωρίς τροφή.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Η σωστή χρήση του Vaseretic

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι αυτό το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να ελέγξετε για ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Μπορεί να απαιτούνται εξετάσεις αίματος και ούρων για τον έλεγχο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου ενώ είστε έγκυος μπορεί να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Χρησιμοποιήστε μια αποτελεσματική μορφή ελέγχου των γεννήσεων για να μην μείνετε έγκυος. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τύπους αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε εξάνθημα, φαγούρα, βραχνάδα, δυσκολία στην αναπνοή, δυσκολία στην κατάποση ή οίδημα των χεριών, του προσώπου, του στόματος ή του λαιμού σας ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρό πόνο στο στομάχι (με ή χωρίς ναυτία ή έμετο). Αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα εντερικού αγγειοοιδήματος.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Vaseretic

Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ζάλη, ζάλη ή λιποθυμία, ειδικά όταν σηκώνεστε από μια θέση που βρίσκεται ή κάθεται ή εάν παίρνετε ένα διουρητικό (υδατικό χάπι). Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς αντιδράτε με το φάρμακο πριν οδηγήσετε, χρησιμοποιήσετε μηχανές ή κάνετε άλλα πράγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα εάν είστε ζαλάδες ή δεν είστε σε εγρήγορση. Εάν αισθάνεστε ζάλη, ξαπλώνετε έτσι ώστε να μην λιποθυμείτε. Στη συνέχεια, κάθονται για λίγα λεπτά προτού να σταθεί για να αποφευχθεί η ζάλη από την επιστροφή. Εάν λιποθυμείτε, σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν αρρωστήσετε ενώ παίρνετε αυτό το φάρμακο, ειδικά με σοβαρή ή συνεχιζόμενη ναυτία, έμετο ή διάρροια. Αυτές οι παθήσεις μπορεί να σας προκαλέσουν να χάσετε πάρα πολύ νερό ή αλάτι και μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση. Μπορείτε επίσης να χάσετε νερό με εφίδρωση, γι ‘αυτό πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια άσκησης ή σε ζεστό καιρό.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο Εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος ή σακχάρου ούρων ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Ελέγξτε με το γιατρό σας εάν έχετε πυρετό, ρίγη ή πονόλαιμο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα μολύνσεως που οφείλεται σε χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε ανώτερο πόνο στο στομάχι, ανοιχτό κόπρανα, σκοτεινά ούρα, απώλεια όρεξης, ναυτία, ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία ή κίτρινα μάτια ή δέρμα. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρού ηπατικού προβλήματος.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί θολή όραση, δυσκολία στην ανάγνωση, πόνος στο μάτι ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος οφθαλμών. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει ιατρό για να ελέγξει τα μάτια σας.

Υπερκαλιαιμία (υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στο αίμα) μπορεί να συμβεί ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα: πόνο στον κοιλιακό ή στο στομάχι, σύγχυση, δυσκολία στην αναπνοή, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, ναυτία ή έμετο, νευρικότητα, μούδιασμα ή μυρμηκίαση στα χέρια, πόδια ή χείλη, δύσπνοια ή αδυναμία ή βαρύτητα των ποδιών. Μην χρησιμοποιείτε συμπληρώματα ή υποκατάστατα αλάτων που περιέχουν κάλιο ή χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας.

Vaseretic Παρενέργειες

Το Vaseretic (εναλαπρίλη / υδροχλωροθειαζίδη)

Βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε γιατρός ή οδοντίατρος που σας θεραπεύει γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο αρκετές ημέρες πριν κάνετε χειρουργική επέμβαση.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στους μαύρους ασθενείς. Οι μαύροι ασθενείς έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο αγγειοοιδήματος (πρήξιμο των χεριών, των όπλων, του προσώπου, του στόματος ή του λαιμού).

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει ειδικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της όρεξης, το άσθμα, το κρυολόγημα, τον βήχα, τον αλλεργικό πυρετό ή τα προβλήματα των κόλπων, διότι μπορεί να τείνουν να αυξάνουν την αρτηριακή σας πίεση.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορίες εγκυμοσύνης Δ Θετικές ενδείξεις κινδύνου

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

WADA Class Anti-Doping Classification

Υψηλή αρτηριακή πίεση λισινοπρίλη, αμλοδιπίνη, μετοπρολόλη, υδροχλωροθειαζίδη, λοσαρτάνη, φουροσεμίδη, ατενολόλη, Lasix, Norvasc, Diovan, βαλσαρτάνη, εναλαπρίλη

Καρδιακή ανεπάρκεια λισινοπρίλη, αμλοδιπίνη, μετοπρολόλη, φουροσεμίδη, καρβεδιλόλη, Lasix, βαρφαρίνη, διγοξίνη, Norvasc, διλτιαζέμη, Coreg, σπιρονολακτόνη