vivitrol (ναλτρεξόνη), δόσεις, παρενέργειες

Τι είναι το Vivitrol;

Η ένεση Vivitrol χρησιμοποιείται για την πρόληψη υποτροπής σε άτομα που εξαρτώνται από το φάρμακο οπιοειδών και στη συνέχεια σταματά να το χρησιμοποιεί. Η ναλτρεξόνη μπορεί να σας βοηθήσει να μην αισθανθείτε “ανάγκη” να χρησιμοποιήσετε το οπιοειδές.

Η ένεση Vivitrol χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του αλκοολισμού, μειώνοντας την επιθυμία σας να πίνετε αλκοόλ. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πίνετε λιγότερο ή να σταματήσετε να πίνετε συνολικά. Η ναλτρεξόνη δεν θα μειώσει τις επιπτώσεις του οινοπνεύματος που καταναλώσατε πρόσφατα. Δεν πρέπει να πίνετε τη στιγμή που θα λάβετε την πρώτη σας ένεση Vivitrol.

Η ναλτρεξόνη δεν είναι θεραπεία για τοξικομανία ή αλκοολισμό.

Σημαντικές πληροφορίες

Δεν πρέπει να λαμβάνετε Vivitrol εάν έχετε συμπτώματα απόσυρσης ναρκωτικών ή οινοπνεύματος, εάν έχετε πάρει κάποιο οπιοειδές φάρμακο τις τελευταίες 2 εβδομάδες ή αν εξακολουθείτε να πίνετε αλκοόλ.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε συμπτώματα ηπατικής δυσλειτουργίας – ναυτία, πόνο στο άνω μέρος του στομάχου, κνησμό, αίσθημα κόπωσης, απώλεια όρεξης, σκοτεινά ούρα, σκωληκοειδή κόπρανα ή ίκτερο (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών).

Η βιμιτρόλη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ, ειδικά σε υψηλές δόσεις. Δεν πρέπει να λαμβάνετε το Vivitrol εάν έχετε ηπατίτιδα ή συμπτώματα ηπατικής ανεπάρκειας.

Δεν πρέπει να λαμβάνετε έγχυση Vivitrol εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε φάρμακο οπιοειδών ή θα μπορούσατε να έχετε ξαφνικά και σοβαρά συμπτώματα στέρησης.

Πριν από τη λήψη της Vivitrol

Δεν πρέπει να λαμβάνετε Vivitrol αν είστε αλλεργικός στη ναλτρεξόνη ή εάν

έχετε συμπτώματα απόσυρσης από το ναρκωτικό ή το αλκοολικό εθισμό

έχετε χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε οπιοειδές φάρμακο κατά τις τελευταίες 10 ημέρες (συμπεριλαμβανομένων των φεντανυλ, Vicodin, OxyContin και πολλών άλλων). ή

έχετε χρησιμοποιήσει μεθαδόνη ή βουπρενορφίνη (Subutex, Butrans, Suboxone, Zubsolv) τις τελευταίες 14 ημέρες.

Για να βεβαιωθείτε ότι το Vivitrol είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε

ηπατική νόσο

Νεφρική Νόσος; ή

μια διαταραχή αιμορραγίας ή θρόμβωσης αίματος όπως η αιμορροφιλία.

Δεν είναι γνωστό εάν η Vivitrol θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος.

Η ναλτρεξόνη μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Δεν πρέπει να θηλάζετε κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Το Vivitrol ενίεται σε μυ. Αυτή η ένεση συνήθως χορηγείται μία φορά το μήνα (κάθε 4 εβδομάδες) και μπορεί να χορηγηθεί μόνο από γιατρό ή νοσηλευτή σε κλινική.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε τακτικά το Vivitrol σας για να απολαμβάνετε τα μέγιστα οφέλη.

Μπορεί να παρατηρήσετε πόνο, ερυθρότητα, μώλωπες, πρήξιμο ή σκληρό κόκαλο όπου το φάρμακο εγχύθηκε. Καλέστε το γιατρό σας εάν έχετε αυτόν τον τύπο αντίδρασης στη βολή, ειδικά αν δεν ξεκαθαρίσει ή χειροτερέψει εντός 2 εβδομάδων.

Οι ενέσεις του Vivitrol αποτελούν μέρος μόνο ενός πλήρους προγράμματος θεραπείας, το οποίο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πρόσθετες μορφές συμβουλευτικής και / ή παρακολούθησης. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας πολύ προσεκτικά.

Φοράτε ιατρική ετικέτα ειδοποίησης ή φέρτε δελτίο ταυτότητας που δηλώνει ότι χρησιμοποιείτε το Vivitrol. Κάθε πάροχος ιατρικής περίθαλψης που σας θεραπεύει πρέπει να γνωρίζει ότι λαμβάνετε αυτό το φάρμακο. Εάν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση, ενημερώστε τον χειρουργό μπροστά από το χρόνο ότι λαμβάνετε ενέσεις Vivitrol.

Μετά τη λήψη της Vivitrol, το σώμα σας θα είναι πιο ευαίσθητο στα οπιοειδή. Εάν χρησιμοποιήσετε κάποιο οπιοειδές φάρμακο στο μέλλον, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λιγότερο από πριν από τη θεραπεία με το Vivitrol. Η χρήση του ίδιου ποσού που χρησιμοποιήσατε πριν μπορεί να οδηγήσει σε υπερδοσολογία ή θάνατο.

Συνήθης δόση ενηλίκων για την εξάρτηση από το αλκοόλ

Στοματικά δισκία. 50 mg από του στόματος μια φορά την ημέρα. Ενέσιμο εναιώρημα με παρατεταμένη απελευθέρωση. 380 mg κάθε 4 εβδομάδες (ή μία φορά το μήνα) μέσω ενδομυϊκής έγχυσης γλουτών, εναλλασσόμενου γλουτού

Συνήθης δόση ενηλίκων για εξάρτηση από οπιούχα

Πώς χρησιμοποιείται το Vivitrol;

Η θεραπεία δεν θα πρέπει να επιχειρείται εκτός εάν ο ασθενής έχει παραμείνει απαλλαγμένος από οπιοειδή για τουλάχιστον 7 έως 10 ημέρες. Η αποχή από οπιοειδή πρέπει να επαληθευθεί με ανάλυση ούρων για την απουσία οπιοειδών. Ο ασθενής δεν πρέπει να εκδηλώνει σημεία απόσυρσης ή να αναφέρει συμπτώματα στέρησης. Εάν υπάρχει ζήτημα απόκρυψης εξάρτησης από οπιοειδή, πραγματοποιήστε μια δοκιμασία πρόκλησης ναλοξόνης και μην ξεκινήσετε τη θεραπεία με τη ναλτρεξόνη έως ότου η πρόκληση της ναλοξόνης είναι αρνητική. Η δοκιμή πρόκλησης ναλοξόνης δεν πρέπει να διεξάγεται σε ασθενή που εμφανίζει κλινικά σημεία ή συμπτώματα απόσυρσης οπιοειδών ή των οποίων τα ούρα περιέχουν οπιοειδή. Η πρόκληση ναλοξόνης μπορεί να επαναληφθεί σε 24 ώρες. Αρχική δόση: 25 mg από το στόμα μία φορά. Συντηρητική δόση: Εάν δεν εμφανιστούν σημεία στέρησης, μπορεί να ξεκινήσει η χορήγηση 50 mg από το στόμα μια φορά την ημέρα. Εναλλακτικά προγράμματα δόσεων: (για βελτίωση της συμμόρφωσης) 50 mg από το στόμα τις ημέρες της εβδομάδας και 100 mg από το στόμα το Σάββατο ή 100 mg από το στόμα κάθε δεύτερη ημέρα ή 150 mg από το στόμα κάθε τρίτη ημέρα. Ενέσιμο εναιώρημα εκτεταμένης απελευθέρωσης: 380 mg κάθε 4 εβδομάδες (ή μία φορά το μήνα) με ένεση ενδομυϊκού γλουτιαίου, εναλλασσόμενος γλουτός

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για οδηγίες αν δεν έχετε κάποιο ραντεβού για να λάβετε την ένεση Vivitrol.

Μην χρησιμοποιείτε ναρκωτικά φάρμακα, ηρωίνη ή άλλα φάρμακα για το δρόμο ενώ λαμβάνετε Vivitrol. Ποτέ μην προσπαθείτε να ξεπεράσετε τις επιδράσεις της Vivitrol λαμβάνοντας μεγάλες δόσεις οπιοειδών. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του κώματος και του θανάτου.

Μην πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Vivitrol.

Ρωτήστε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φάρμακο για τη θεραπεία κρύου, βήχα, διάρροιας ή άλγους. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να περιέχουν ναρκωτικά ή αλκοόλ.

Η βιγκιτρόλη μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις ή τις αντιδράσεις σας. Αποφύγετε την οδήγηση ή χειρισμό μηχανών μέχρι να ξέρετε πώς αυτό το φάρμακο θα σας επηρεάσει.

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε σημεία αλλεργικής αντίδρασης στη Vivitrol: κυψέλες. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Η χρήση οπιοειδούς φαρμάκου ενώ λαμβάνετε ενέσεις Vivitrol θα μπορούσε να διεγείρει τα συμπτώματα στέρησης οπιοειδών. Τα συνηθισμένα συμπτώματα στέρησης είναι χασμουρητό, ευερεθιστότητα, εφίδρωση, πυρετός, ρίγη, κούραση, έμετος, διάρροια, υδατώδη μάτια, ρινική καταρροή, χτύπημα χήνας, πόνους στο σώμα, προβλήματα στον ύπνο και αίσθημα ανησυχίας.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

αδύναμη ή ρηχή αναπνοή

σύγχυση, σοβαρή ζάλη, αίσθηση ότι μπορεί να περάσει

Πληροφορίες για τη δοσολογία του Vivitrol

κατάθλιψη, σκέψεις για αυτοκτονία ή πληγή στον εαυτό σου

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

έντονο πόνο, πρήξιμο, φουσκάλες, μεταβολές του δέρματος, σκουρόχρωμη κρούστα ή σκληρό χτύπημα όπου εγχύθηκε το φάρμακο

νέος ή επιδεινούμενος βήχας, συριγμός, δυσκολία στην αναπνοή. ή

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

προβλήματα στο συκώτι – ναυτία, άλγος στο άνω μέρος του στομάχου, κνησμός, αίσθημα κόπωσης, απώλεια όρεξης, σκοτεινά ούρα, σκωληκοειδή κόπρανα, ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των οφθαλμών).

Οι συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες της βιπιτρόλης ivitrol μπορεί να περιλαμβάνουν

ναυτία, έμετος, αλλαγές στην όρεξη

Τι πρέπει να αποφεύγω κατά τη χρήση του Vivitrol;

κράμπες στους μύες

ζάλη, υπνηλία

μη φυσιολογικές δοκιμασίες ηπατικής λειτουργίας

προβλήματα ύπνου (αϋπνία)

βουλωμένη μύτη, πόνος των δοντιών? ή

πόνο, πρήξιμο ή φαγούρα όπου δόθηκε η ένεση.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Το Vivitrol θα εμποδίσει τις επιδράσεις οποιωνδήποτε ναρκωτικών φαρμάκων που παίρνετε (όπως φάρμακα συνταγογραφούμενα για πόνο, βήχα ή διάρροια). Θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν επιβλαβείς παρενέργειες.

Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τη ναλτρεξόνη, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο αρχίζετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε.

4.03.2015-08-15, 3:18:59 πμ.

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

Εξάρτηση αλκοόλ ναλτρεξόνη, Antabuse, disulfiram, Campral, Revia, acamprosate

Εξάρτηση από οπιούχα Suboxone, βουπρενορφίνη, ναλτρεξόνη, Subutex, Zubsolv, βουπρενορφίνη / ναλοξόνη, Bunavail, Revia, Probuphine

Οι παρενέργειες της βιπιτρόλης

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν τη Vivitrol;

Vivitrol (ναλτρεξόνη)