η κατάχρηση αλκοόλ και η εξάρτηση – πότε πρέπει να καλέσετε γιατρό

Καλέστε το γιατρό σας ή άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν εσείς ή κάποιος άλλος

Καλέστε έναν γιατρό εάν ανησυχείτε ότι εσείς ή κάποιος που σας ενδιαφέρει μπορεί να έχει πρόβλημα με το οινόπνευμα. Για να μάθετε τι να αναζητήσετε, ανατρέξτε στην ενότητα Συμπτώματα.

Η προσεκτική αναμονή είναι μια προσέγγιση αναμονής. Η προσεκτική αναμονή δεν αποτελεί καλή επιλογή για κατάχρηση αλκοόλ και εξάρτηση. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με το πόσιμο ή το ποτό σας σε κάποιον που σας ενδιαφέρει, μιλήστε στο γιατρό σας. Η έγκαιρη θεραπεία κάνει την ανάκτηση πιο πιθανή.

Οι επαγγελματίες υγείας που διαγιγνώσκουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αλκοόλ συμπεριλαμβάνουν

Άλλοι επαγγελματίες υγείας που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση περιλαμβάνουν

Βρείτε έναν επαγγελματία υγείας που έχει πιστοποίηση χημικής εξάρτησης (CDC) ή είναι πιστοποιημένος σύμβουλος αλκοολισμού (CAC).

Έχει τα συμπτώματα δηλητηρίασης με οινόπνευμα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν εμετό, βήξιμο αίματος, αναπνοή, διαλείμματα και επιληπτικές κρίσεις. Έχει ιστορικό βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ και έχει σοβαρά συμπτώματα στέρησης αλλά δεν είναι πρόθυμος να λάβει θεραπεία. Έχει παράσιτα tremens (DTs), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν την επιληπτική κρίση, το κούνημα, τον γρήγορο κτύπο της καρδιάς και την ακοή ή ακρόαση πραγμάτων που δεν υπάρχουν (ψευδαισθήσεις). Σκέφτεται ή μιλάει για αυτοκτονία ή βλάπτει άλλους. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις προειδοποιητικές ενδείξεις αυτοκτονίας.

Οι ομάδες υποστήριξης μπορούν επίσης να βοηθήσουν εσάς και την οικογένειά σας

Έχει συμπτώματα στέρησης, όπως σύγχυση και τρόμο. Συμφωνεί να δει για πιθανή θεραπεία. Πρέπει να καλέσετε αμέσως, επειδή οι άνθρωποι που συμφωνούν να λάβουν βοήθεια συχνά δεν ακολουθούν με την πραγματοποίηση του ραντεβού. Έχει σταματήσει να πίνει αλλά αρχίζει να πίνει και πάλι (έχει υποτροπή). Έχει σοβαρό πόνο στο στομάχι.

Ιατροί οικογενειακής ιατρικής. Παθολόγοι; Νοσηλευτές; Βοηθοί γιατρούς. Internists; Ψυχίατροι. Ψυχολόγοι.

Ψυχίατροι εθισμού, ή άλλοι γιατροί που ειδικεύονται στην ιατρική εξάρτησης. Εξουσιοδοτημένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας. Κοινωνικοί λειτουργοί.

Ανώνυμοι αλκοολικοί (AA) ή παρόμοιες ομάδες υποστήριξης απευθύνονται σε άτομα με κατάχρηση ή εξάρτηση από το αλκοόλ. Το Al-Anon και το Alateen (για εφήβους) είναι για οικογένειες και φίλους που επηρεάζονται από το κάπνισμα κάποιου.