utibron neohaler (ινδακατερόλη / γλυκοπυρρολάτη) οδηγός φαρμακευτικής αγωγής

Τι είναι ο Utibron Neohaler;

Το Utibron χρησιμοποιείται για την πρόληψη της απόφραξης της ροής του αέρα ή του βρογχόσπασμου σε άτομα με ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια).

Το Utibron Neohaler δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος.

Η ινδακατερόλη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου σε άτομα με άσθμα, αλλά ο κίνδυνος σε άτομα με ΧΑΠ δεν είναι γνωστός. Συζητήστε με το γιατρό σας για τον ατομικό σας κίνδυνο.

Σημαντικές πληροφορίες

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Utibron Neohaler εάν είστε αλλεργικός στη γλυκοπυρρολική ή την ινδακατερόλη.

Το Utibron δεν είναι φάρμακο διάσωσης. Δεν θα λειτουργήσει αρκετά γρήγορα για να θεραπεύσει μια επίθεση βρογχόσπασμου.

Η ινδακατερόλη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου σε άτομα με άσθμα, αλλά ο κίνδυνος σε άτομα με ΧΑΠ δεν είναι γνωστός. Το Utibron Neohaler δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Utibron εάν είστε αλλεργικοί σε γλυκοπυρρολάτη, ινδακατερόλη ή πρωτεΐνες γάλακτος. Το Utibron Neohaler προορίζεται για χρήση μόνο σε άτομα με ΧΑΠ και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

Για να βεβαιωθείτε ότι το Utibron Neohaler είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

καρδιακή ασθένεια

υψηλή πίεση του αίματος

ηπατική ή νεφρική νόσο

γλαύκωμα στενής γωνίας

ένα διευρυμένο προστάτη

μια απόφραξη της ουροδόχου κύστης ή άλλα προβλήματα ούρησης

Διαβήτης

μια διαταραχή του θυρεοειδούς

επιληπτικές κρίσεις. ή

αλλεργία στις πρωτεΐνες του γάλακτος.

Δεν είναι γνωστό εάν το Utibron θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος.

Δεν είναι γνωστό εάν η γλυκοπυρρολάτη και η ινδακατερόλη περνούν στο μητρικό γάλα ή εάν θα μπορούσαν να βλάψουν ένα θηλάζον μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν θηλάζετε ένα μωρό.

Το Utibron Neohaler δεν έχει εγκριθεί για χρήση από άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Χρησιμοποιήστε το Utibron Neohaler ακριβώς όπως συνταγογραφήθηκε από το γιατρό σας. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για περισσότερο από το συνιστώμενο.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για τον ασθενή, τους οδηγούς φαρμάκων και τα φύλλα οδηγιών που παρέχονται σε εσάς. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Η σκόνη εισπνοής Utibron συσκευάζεται σε κάψουλες που φέρουν ειδική συσκευή εισπνοής. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το φάρμακο, τοποθετήστε μια κάψουλα στη συσκευή και κάντε κλικ στο επιστόμιο κλειστό. Πιέστε τα κουμπιά στο πλάι της συσκευής για να τρυπήσετε την κάψουλα και αφήστε το φάρμακο μέσα στο θάλαμο εισπνοής. Μπορεί να χρειαστείτε 2 εισπνοές για να πάρετε την πλήρη δόση από 1 κάψουλα.

Μην καταπιείτε την κάψουλα Utibron ή το τοποθετείτε στο στόμα σας. Η κάψουλα προορίζεται μόνο για χρήση με τη συσκευή εισπνοής Neohaler.

Η συνήθης δόση του Utibron είναι 1 κάψουλα δύο φορές την ημέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες δόσης του γιατρού σας πολύ προσεκτικά.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω το Utibron Neohaler;

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά.

Το Utibron δεν είναι φάρμακο διάσωσης. Δεν θα λειτουργήσει αρκετά γρήγορα για να θεραπεύσει μια επίθεση βρογχόσπασμου. Χρησιμοποιήστε μόνο ένα φάρμακο εισπνοής ταχείας δράσης για ξαφνική επίθεση. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν κάποια από τα φάρμακά σας φαίνεται να σταματάει να εργάζεται επίσης κατά τον έλεγχο της ΧΑΠ.

Ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν τα προβλήματα αναπνοής δεν βελτιωθούν ή εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε τακτικά το Utibron Neohaler για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος. Πάρτε τη συνταγή σας ξαναγεμίζεται πριν εξαντλήσετε πλήρως την ιατρική. Χρησιμοποιείτε πάντα τη νέα συσκευή Neohaler που συνοδεύει αυτό το φάρμακο.

Δεν πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Utibron Neohaler, εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας. Η απότομη διακοπή μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας.

Αποθηκεύστε τις κάψουλες εισπνοής Utibron σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από την υγρασία και τη θερμότητα. Φυλάσσετε τα καψάκια στη συσκευασία κυψελίδων έως ότου είναι ώρα για τη δόση σας. Αφαιρέστε μόνο μία κάψα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το φάρμακο. Μην πιέζετε μια κάψουλα μέσα από το φύλλο ή μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στην κάψουλα.

Συνήθης δόση ενηλίκων του Utibron για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια – Συντήρηση

Utibron Neohaler (R); -1 εισπνοή (γλυκοπυρρολάτη 15,6 mcg-ινδακατερόλη 27,5 mcg) από στόματος δύο φορές την ημέρα (το πρωί και το βράδυ). Σχόλια; -Για κάθε εισπνοή, χορηγήστε την περιεκτικότητα σε 1 κάψουλα χρησιμοποιώντας τη συσκευή Neohaler. -η συχνή χορήγηση ή μεγαλύτερος αριθμός εισπνοών (περισσότερο από 1 κάψουλα δύο φορές την ημέρα) δεν συνιστάται. Μην χρησιμοποιείτε 2 κάψουλες ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιήστε τη χαμένη δόση μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην χρησιμοποιείτε επιπλέον φάρμακα για να αναπληρώσετε τη χαμένη δόση.

Μην χρησιμοποιείτε περισσότερες από 2 κάψουλες σε μια περίοδο 24 ωρών.

Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν θολή όραση, πόνο στο στήθος, γρήγορους ή χτυπημένους καρδιακούς παλμούς, σοβαρό πονοκέφαλο, τρόμο, μυϊκές κράμπες, έμετο, ελάχιστη ή καθόλου ούρηση, υπνηλία ή αίσθημα ανησυχίας.

Πληροφορίες χορήγησης του Utibron

Μην χρησιμοποιείτε δεύτερο εισπνεόμενο βρογχοδιασταλτικό, εκτός εάν σας το έχει πει ο γιατρός σας. Αυτό περιλαμβάνει την ινδακατερόλη (Arcapta), τη φορμοτερόλη ή την αορφορτερολίνη (Dulera, Foradil, Perforomist, Symbicort, Brovana), την ολοδατερόλη (Stiolto, Striverdi), τη σαλμετερόλη (Advair, Serevent), τη βιλατερόλη (Breo Ellipta) κ.ά.

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε ενδείξεις αλλεργικής αντίδρασης στο Utibron: κνίδωση. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

συριγμό, πνιγμό ή άλλα προβλήματα αναπνοής μετά τη χρήση αυτού του φαρμάκου

χτύπημα καρδιακών παλμών ή πτώση στο στήθος σας

θολή όραση, όραση σήραγγας, πόνο ή ερυθρότητα, ή βλέποντας αλογόνους γύρω από τα φώτα

Τι πρέπει να αποφεύγω κατά τη χρήση του Utibron Neohaler;

επώδυνη ή δύσκολη ούρηση

χαμηλή αρτηριακή πίεση, δυσκοιλιότητα, ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί, πρήξιμο στο στήθος, υπερβολική δίψα, αυξημένη ούρηση, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, μυϊκή αδυναμία ή αίσθηση χαλάρωσης

υψηλή ζάχαρη στο αίμα – αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση, πείνα, ξηροστομία, μυρωδιά φρουτώδους αναπνοής, υπνηλία, ξηρό δέρμα, θολή όραση, απώλεια βάρους. ή

επιδείνωση της κατάστασής σας.

Οι συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Utibron μπορεί να περιλαμβάνουν

βουλωμένη μύτη, πονόλαιμος, ή

αυξημένη αρτηριακή πίεση – κεφαλαλγία, χτύπημα στο λαιμό ή τα αυτιά, ρινορραγίες.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα και για όλα όσα αρχίζετε ή σταματάτε να χρησιμοποιείτε, ειδικά

ένα βρογχοδιασταλτικό όπως το ακλιδίνιο, το ipratropium, το tiotropium ή το umeclidium

κρύο ή αλλεργιογόνο φάρμακο που περιέχει αντιισταμινικό

φάρμακα για τη θεραπεία περίσσειας οξέος στομάχου, έλκος στομάχου, ασθένεια κίνησης ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

φάρμακο για υπερδραστήρια προβλήματα ουροδόχου κύστης ή ούρησης

φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον

ένας βήτα-αναστολέας – ατενολόλη, μετοπρολόλη, προπρανολόλη και άλλα. ή

ένας αναστολέας ΜΑΟ – ισοκαρβοξαζίδιο, λινεζολίδιο, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη, τρανυλοκυπρομίνη και άλλα.

Αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης. Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με γλυκοπυρρολάτη και ινδακατερόλη, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φαρμάκων χωρίς φάρμακα, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Δεν περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

1.01.2015-11-23, 10:13:25 ΠΜ.

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Utibron παρενέργειες

Η COPD, η συντήρηση Spiriva, το Symbicort, η αλτροτερόλη, το ProAir HFA, το ipratropium, το Xopenex, το Proventil, το Breo Ellipta, το Atrovent, το Combivent, το Ventolin HFA, DuoNeb, tiotropium, Anoro Ellipta, Proventil HFA, Daliresp, Brovana, albuterol / ipratropium , σαλμετερόλη, Combivent Respimat, Advair HFA, βουδεσονίδη / φορμοτερόλη, γλυκοπυρρολάτη

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Utibron;

Ο Utibron Neohaler (γλυκοπυρρολάτης / ινδακατερόλη)