aleveer τοπικά: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μικρών πόνων και πόνων των μυών / αρθρώσεων (όπως αρθρίτιδα, οσφυαλγία, διαστρέμματα). Η καψαϊκίνη δρα μειώνοντας μια συγκεκριμένη φυσική ουσία στο σώμα σας (ουσία Ρ) που βοηθάει να περάσει σήματα πόνου στον εγκέφαλο. Η μενθόλη δρα προκαλώντας το δέρμα να νιώθει δροσερό και στη συνέχεια ζεστό. Αυτά τα συναισθήματα στο δέρμα σας αποσπούν από την αίσθηση των πόνων και των πόνων βαθύτερα στους μύες και τις αρθρώσεις σας.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ: Αυτή η ενότητα περιέχει χρήσεις αυτού του φαρμάκου που δεν αναφέρονται στην εγκεκριμένη επαγγελματική επισήμανση για το φάρμακο, αλλά μπορεί να συνταγογραφηθεί από τον γιατρό σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο για μια κατάσταση που παρατίθεται σε αυτό το τμήμα μόνο εάν έχει συνταγογραφηθεί από τον γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του νευρικού πόνου.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο στο δέρμα. Καθαρίστε και στεγνώστε την πληγείσα περιοχή. Αφαιρέστε την υποστήριξη από το έμπλαστρο και εφαρμόστε το έμπλαστρο στην πληγείσα περιοχή. Μην εφαρμόζετε αυτό το φάρμακο στο δέρμα που τραυματίζεται ή ερεθίζει (όπως το δέρμα που κόβεται, αποξέεται, καίγεται, μολύνεται ή έχει εξάνθημα). Αφήστε το έμπλαστρο στην πληγείσα περιοχή για έως και 8 ώρες. Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας ή ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μιλήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Αφαιρέστε το έμπλαστρο τουλάχιστον 1 ώρα πριν την κολύμβηση και μην εφαρμόσετε το έμπλαστρο αμέσως μετά το μπάνιο. Μην κάνετε επίδεσμο ή περιτύλιγμα της περιοχής όπου εφαρμόζεται το έμπλαστρο, εκτός εάν το ζητήσετε από το γιατρό. Μην χρησιμοποιείτε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στο έμπλαστρο. Κάτι τέτοιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παρενεργειών.

Πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά από το χειρισμό του έμπλαστρου. Αποφύγετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο στα μάτια, το στόμα, τα ρουθούνια ή τα γεννητικά όργανα. Εάν πάρετε το φάρμακο στις περιοχές αυτές, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Αφού αφαιρέσετε κάθε έμπλαστρο, διπλώστε το χρησιμοποιημένο έμπλαστρο με τις κολλώδεις πλευρές μαζί και πετάξτε στα σκουπίδια μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν η κατάστασή σας διαρκεί περισσότερο από 7 ημέρες, εάν χειροτερεύει ή εάν συνεχίζει να επιστρέφει. Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, πάρτε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, ήπιος φαγούρα ή απολεπιστικό δέρμα στο σημείο εφαρμογής. Εάν κάποια από τις επιδράσεις αυτές διαρκέσει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας αμέσως.

Θυμηθείτε ότι ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο επειδή έχει κρίνει ότι το όφελος για εσάς είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρές παρενέργειες, όπως: φουσκάλες / οίδημα στο σημείο εφαρμογής, αυξημένος / ασυνήθιστος πόνος στο σημείο εφαρμογής.

Μια πολύ σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι σπάνια. Εντούτοις, πάρτε αμέσως ιατρική βοήθεια αν παρατηρήσετε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, όπως: εξάνθημα, κνησμός / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός στην καψαϊκίνη ή στο mentho. ή να zucapsaici? ή σε καυτερές πιπεριές (από την οικογένεια Capsicum ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες) Αυτό το προϊόν μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα.Μιλήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας για το ιατρικό σας ιστορικό.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ενημερώστε τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των φυτικών προϊόντων).

Εάν πρόκειται να κάνετε μια εξέταση MRI, ενημερώστε το προσωπικό δοκιμών εάν χρησιμοποιείτε αυτό το έμπλαστρο. Μερικά μπαλώματα μπορεί να περιέχουν μέταλλα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας. Ρωτήστε το γιατρό σας αν θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το έμπλαστρο πριν από τη δοκιμή και να εφαρμόσετε ένα νέο έμπλαστρο μετά και πώς να το κάνετε σωστά.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι σαφώς απαραίτητο. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Δεν είναι γνωστό εάν αυτό το φάρμακο περνά στο μητρικό γάλα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Οι αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά μπορεί να αλλάξουν τη λειτουργία των φαρμάκων σας ή να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών Το παρόν έγγραφο δεν περιέχει όλες τις πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Διατηρήστε μια λίστα με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων / μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φυτικών προϊόντων) και μοιραστείτε το με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία των φαρμάκων χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Η καψαϊκίνη είναι πολύ παρόμοια με τη ζουκαπσαϊκίνη. Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα που περιέχουν ζουκαπσαϊκίνη όταν χρησιμοποιείτε καψαϊκίνη.

Αυτό το έμπλαστρο μπορεί να είναι επιβλαβές αν μασήσει ή καταπιεί. Εάν υπάρχει υπόνοια ύπαρξης υπερβολικής δόσης ή κατάποσης, αφαιρέστε το έμπλαστρο αν είναι δυνατόν και επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων.

Μην μοιράζεστε αυτό το φάρμακο με άλλους.

Κρατήστε όλα τα τακτικά ραντεβού σε ιατρικό και εργαστήριο.

Εάν χάσετε μια δόση, χρησιμοποιήστε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στον χρόνο της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση. Χρησιμοποιήστε την επόμενη δόση σας στην κανονική ώρα. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Ανατρέξτε στις πληροφορίες αποθήκευσης που αναγράφονται στη συσκευασία. Προστατεύστε από το φως και την υγρασία. Εάν έχετε απορίες σχετικά με την αποθήκευση, ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας. Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. (Βλ. Επίσης ενότητα Πώς να χρησιμοποιήσετε.) Ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.