akoline cb w / zinc oral: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

Εάν το εμπορικό σήμα πολυβιταμινών περιέχει σίδηρο, είναι σημαντικό να διατηρήσετε αυτό το προϊόν μακριά από παιδιά. Η τυχαία υπερδοσολογία των προϊόντων που περιέχουν σίδηρο είναι η κύρια αιτία θανάσιμης δηλητηρίασης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών. Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα ή τηλεφωνήστε στο κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων.

Αυτό το φάρμακο είναι ένα πολυβιταμινούχο προϊόν που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ή πρόληψη ανεπάρκειας βιταμινών λόγω κακής διατροφής, ορισμένων ασθενειών ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι βιταμίνες αποτελούν σημαντικά δομικά στοιχεία του σώματος και βοηθούν στην καλή υγεία σας.

Πάρτε αυτό το φάρμακο από το στόμα, συνήθως μία φορά την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στο πακέτο προϊόντων ή ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην πάρετε περισσότερο από τη συνιστώμενη δοσολογία. Εάν δεν είστε σίγουροι για κάποια από τις πληροφορίες, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Πάρτε αυτό το φάρμακο τακτικά προκειμένου να αποκομίσετε το μεγαλύτερο όφελος από αυτό. Για να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε, πάρτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Μπορεί να εμφανιστεί δυσκοιλιότητα, διάρροια ή στομαχικές διαταραχές. Αυτά τα αποτελέσματα είναι συνήθως προσωρινά και μπορεί να εξαφανιστούν καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται σε αυτό το φάρμακο. Εάν οποιοδήποτε από αυτά τα αποτελέσματα επιμείνει ή επιδεινωθεί, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, θυμηθείτε ότι αυτός ή αυτή έχει κρίνει ότι το όφελος για εσάς είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Μια πολύ σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι σπάνια. Ωστόσο, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης: εξάνθημα, κνησμό / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν από τη λήψη αυτού του προϊόντος, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. ή σε σόγια / φιστίκια που βρίσκονται σε κάποια μάρκα. ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες. Αυτό το προϊόν μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. Συζητήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν από τη λήψη αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας για το ιατρικό σας ιστορικό, ιδίως για: χρήση / κατάχρηση αλκοόλ, προβλήματα στο ήπαρ, προβλήματα στομάχου / εντέρου (π.χ. έλκος, κολίτιδα).

Εάν το εμπορικό σήμα πολυβιταμινών περιέχει επίσης φολικό οξύ, βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 (κακοήθης αναιμία) πριν το πάρετε. Το φολικό οξύ μπορεί να επηρεάσει ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις για ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 χωρίς θεραπεία αυτής της αναιμίας. Η ανεπεξέργαστη ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα νεύρων (π.χ., περιφερική νευροπάθεια). Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για λεπτομέρειες.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο περνά στο μητρικό γάλα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να γνωρίζει ήδη τυχόν πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και μπορεί να σας παρακολουθεί γι ‘αυτούς. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία οποιουδήποτε φαρμάκου προτού ελέγξετε πρώτα μαζί τους.

Πριν από τη λήψη αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για όλα τα συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα / φυτικά φάρμακα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ιδιαίτερα: άλλα συμπληρώματα βιταμινών / διατροφής.

Εάν η μάρκα σας πολυβιταμινών περιέχει επίσης σίδηρο, αποφύγετε τη λήψη αυτού του προϊόντος ταυτόχρονα με τα αντιόξινα, διφωσφονικά (για παράδειγμα, αλενδρονάτη), λεβοντόπα, φάρμακα θυρεοειδούς (για παράδειγμα λεβοθυροξίνη) ή μερικά αντιβιοτικά (για παράδειγμα, τετρακυκλίνες, κινολόνες όπως ως σιπροφλοξακίνη). Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για το πόσο θα πρέπει να περιμένετε μεταξύ των δόσεων και για βοήθεια για την εύρεση ενός προγράμματος δοσολογίας που θα λειτουργεί με όλα τα φάρμακά σας.

Εάν το εμπορικό σας σήμα με πολυβιταμίνη περιέχει επίσης φολικό οξύ, βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας αν παίρνετε ορισμένα φάρμακα κατά των κρίσεων (π.χ. υδαντοΐνες όπως η φαινυτοΐνη).

Αυτό το έγγραφο δεν περιέχει όλες τις πιθανές αλληλεπιδράσεις. Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Διατηρήστε μαζί σας μια λίστα όλων των φαρμάκων σας και μοιραστείτε τη λίστα με το γιατρό και τον φαρμακοποιό σας.

Εάν υπάρχει υπόνοια ύπαρξης υπερβολικής δόσης, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων. Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν: στομαχικό άλγος, ναυτία, έμετο, διάρροια.

Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, μην το μοιράζεστε με άλλους.

Κρατήστε όλα τα τακτικά ιατρικά και εργαστηριακά ραντεβού

Ορισμένες μάρκες μπορεί επίσης να περιέχουν συστατικά όπως docusate. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα συστατικά της μάρκας σας.

Αυτό το προϊόν δεν υποκαθιστά μια σωστή διατροφή. Θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να πάρετε τις βιταμίνες σας από υγιεινά τρόφιμα. Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή και ακολουθήστε τις διαιτητικές οδηγίες σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Εάν παίρνετε αυτό το προϊόν σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και χάσετε μια δόση, πάρτε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στην ώρα της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση και συνεχίστε το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 59-86 βαθμών F (15-30 βαθμούς C) μακριά από το φως και την υγρασία. Μην αποθηκεύετε στο μπάνιο. Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απορρίψετε το προϊόν σας με ασφάλεια.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.