όλα σχετικά με τα βοηθήματα ακοής

Η απώλεια ακοής μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σας, από την εργασία σας στις σχέσεις σας και την συναισθηματική σας ευεξία. Για πολλούς ανθρώπους, τα βοηθήματα ακοής μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ, ειδικά αν επιλέξετε τα σωστά και βοηθήστε να τα προσαρμόσετε. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτές τις συσκευές.

Το ακουστικό είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ακοή σας. Αρκετά μικρά για να φορούν μέσα ή πίσω από το αυτί σας, κάνουν τους ήχους πιο δυνατά. Μπορεί να σας βοηθήσουν να ακούτε καλύτερα όταν είναι ήσυχο και όταν είναι θορυβώδες.

Οι μπαταρίες τροφοδοτούν τα ηλεκτρονικά του ακουστικού.

Όχι όλοι με απώλεια ακοής μπορούν να επωφεληθούν από τα ακουστικά βοηθήματα. Αλλά μόνο 1 στα 5 άτομα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα φορούν. Τις περισσότερες φορές, είναι για ανθρώπους που έχουν βλάβη στο εσωτερικό τους αυτί ή το νεύρο που συνδέει το αυτί με τον εγκέφαλο, που ονομάζεται αισθητηριακή απώλεια ακοής. Η ζημιά μπορεί να προέλθει από

Η απώλεια ακοής που οφείλεται σε προβλήματα με το κανάλι του αυτιού, το τύμπανο ή το μέσο αυτί ονομάζεται αγώγιμη απώλεια ακοής. Τις περισσότερες φορές, χειρουργική επέμβαση ή άλλη ιατρική βοήθεια μπορεί να βελτιώσει ή να διορθώσει. Αλλά αυτές οι επιλογές δεν είναι σωστές για όλους. Εάν έχετε ανοιχτό αυτί και ένα σχετικά φυσιολογικό εξωτερικό αυτί, ένα ακουστικό βοήθημα μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό το είδος απώλειας ακοής.

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται χωρίς εξωτερικό αυτί ή αυτί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τυπικό ακουστικό. Αντ ‘αυτού, μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μια συσκευή που στέλνει ήχο στο εσωτερικό αυτί μέσω των οστών του κρανίου τους.