της αλγγλουτίδης (υποδόρια οδός) και των εμπορικών ονομασιών

Η ένεση Albiglutide χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Το Albiglutide χρησιμοποιείται μαζί με τη διατροφή και την άσκηση για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί οι κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της έγχυσης αλλιγλουτίδης στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Πούδρα για Λύση

Οι κατάλληλες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη χρησιμότητα της έγχυσης λευκουλφιδίου στους ηλικιωμένους.

Αλλεργίες

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παιδιατρικός

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Γηριατρική

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Εγκυμοσύνη

Θηλασμός

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Άλλες αλληλεπιδράσεις

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Άλλα Ιατρικά Προβλήματα

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Δοσολογία

Όταν αρχίζετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε συχνά το σακχάρου στο αίμα σας, ειδικά πριν και μετά τα γεύματα και κατά την ώρα του ύπνου. Αυτό θα βοηθήσει να μειώσετε την πιθανότητα πολύ χαμηλού σακχάρου στο αίμα.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων και οδηγίες για τον ασθενή. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Μπορείτε να πάρετε αυτό το φάρμακο με ή χωρίς τροφή.

Θα χρησιμοποιείτε το albiglutide στο σπίτι. Ο γιατρός σας θα σας διδάξει πώς πρέπει να χορηγούνται οι ενέσεις. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ακριβώς πώς πρέπει να εγχυθεί το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο χορηγείται ως βολή κάτω από το δέρμα του στομάχου, των μηρών ή του άνω βραχίονα. Χρησιμοποιήστε μια διαφορετική περιοχή σώματος κάθε φορά που κάνετε τον εαυτό σας μια βολή. Παρακολουθήστε πού δίνετε κάθε βολή για να βεβαιωθείτε ότι περιστρέφετε τις περιοχές του σώματος.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο με ινσουλίνη, μην τα αναμιγνύετε στην ίδια σύριγγα. Είναι αποδεκτό να ενέσετε αυτό το φάρμακο και την ινσουλίνη στην ίδια περιοχή σώματος, αλλά οι λήψεις δεν πρέπει να είναι ακριβώς δίπλα στην άλλη.

Αφήστε το φάρμακο να θερμανθεί σε θερμοκρασία δωματίου πριν τον κάνετε την ένεση. Χρησιμοποιήστε το μέσα σε 8 ώρες αφού αναμειχθεί. Εάν το φάρμακο στην πένα έχει αλλάξει χρώμα, φαίνεται θολό, ή αν βλέπετε σωματίδια σε αυτό, μην το χρησιμοποιείτε. Μην ανακινείτε τη συσκευή τύπου πένας.

Χρησιμοποιήστε μια καινούργια βελόνα κάθε φορά που κάνετε την ένεση του φαρμάκου σας.

Αυτό το φάρμακο λειτουργεί επίσης καλύτερα όταν υπάρχει σταθερό ποσό στο αίμα. Για να διατηρήσετε την ποσότητα σταθερή, μην χάσετε καμία δόση. Επίσης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις δόσεις την ίδια μέρα κάθε εβδομάδα.

Χαμένη δόση

Ποτέ μην μοιράζεστε τα στυλό για φάρμακα με άλλους σε καμία περίπτωση. Δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται ένα στυλό για περισσότερα από ένα άτομα. Η ανταλλαγή βελόνων ή στυλό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση της λοίμωξης.

Αποθήκευση

Πετάξτε τις χρησιμοποιημένες βελόνες σε ένα σκληρό, κλειστό δοχείο που οι βελόνες δεν μπορούν να περάσουν (ανθεκτικές στην διάτρηση). Κρατήστε το δοχείο μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Ακολουθήστε προσεκτικά το ειδικό σχέδιο γεύματος που σας έδωσε ο γιατρός σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος του ελέγχου της κατάστασής σας και είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά το φάρμακο. Επίσης, ασκείστε τακτικά και δοκιμάστε για τη ζάχαρη στο αίμα ή στα ούρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Εάν παραλείψετε μια δόση, χρησιμοποιήστε το το συντομότερο δυνατόν εντός 3 ημερών μετά τη χαμένη δόση. Εάν παραλείψετε μια δόση περισσότερο από 3 ημέρες, περιμένετε μέχρι την επόμενη κανονική εβδομαδιαία δόση.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Αποθηκεύστε τη νέα σας, μη χρησιμοποιημένη συσκευή τύπου πένας στο ψυγείο, στο αρχικό κουτί και προστατέψτε την από το φως. Μην καταψύχετε αυτό το φάρμακο και μην το χρησιμοποιείτε εάν έχει παγώσει. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την ανοιχτή συσκευή τύπου πένας στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου για 4 εβδομάδες πριν τη χρήση.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι το φάρμακο αυτό λειτουργεί σωστά. Μπορεί να απαιτούνται εξετάσεις αίματος και ούρων για τον έλεγχο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες από την ομάδα υγείας σας

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου: μάζα στο λαιμό, δυσκολία στην κατάποση, βραχνάδα ή ταραγμένη αναπνοή. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα ενός σοβαρού προβλήματος θυρεοειδούς.

Παγκρεατίτιδα μπορεί να συμβεί ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν έχετε ξαφνικό και σοβαρό πόνο στο στομάχι, ρίγη, δυσκοιλιότητα, ναυτία, έμετο, πυρετό ή ζάλη.

Εάν εμφανίσετε δερματικό εξάνθημα, κνίδωση ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο, σταματήστε να παίρνετε το φάρμακο και συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Αυτό το φάρμακο δεν προκαλεί υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα). Ωστόσο, χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιείτε λευκλουτίδη με άλλα φάρμακα που μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο του αίματος, όπως ινσουλίνη, μετφορμίνη ή σουλφονυλουρία. Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν επίσης να εμφανιστούν εάν καθυστερήσετε ή χάσετε ένα γεύμα ή σνακ, ασκηθείτε περισσότερο από το συνηθισμένο, πίνετε αλκοόλ ή δεν μπορείτε να φάτε λόγω ναυτίας ή εμέτου.

Υπεργλυκαιμία (υψηλό σάκχαρο στο αίμα) μπορεί να εμφανιστεί εάν δεν παίρνετε αρκετό ή παραλείψετε μια δόση του αντιδιαβητικού φαρμάκου, υπερκατανάλωση τροφής ή μη ακολουθήστε το σχέδιο γεύματος, πάσχετε από πυρετό ή λοίμωξη ή μην ασκείστε όσο συχνά.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.