κολπική μόλυνση ζύμης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – επισκόπηση θεμάτων

Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι ένα κοινό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να οφείλονται σε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων. Αυτές οι μολύνσεις δεν αποτελούν κίνδυνο για την εγκυμοσύνη. Μπορούν όμως να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα.

Εάν είστε έγκυος, μην χρησιμοποιείτε φάρμακα για μη ιογενή λοίμωξη εκτός εάν το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας. Οι ειδικοί συστήνουν ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: 1

Στο παρελθόν, η νυστατίνη (όπως η μυκοστατίνη) ήταν το φάρμακο επιλογής για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Αλλά τώρα όλα τα κολπικά φάρμακα θεωρούνται ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για τη θεραπεία της λοίμωξης από ζυμομύκητες πρέπει να χρησιμοποιούνται κολπικά φάρμακα. Αυτά μπορεί να είναι κολπικές κρέμες ή υπόθετα. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ορισμένα φάρμακα. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα περιλαμβάνουν βουτοκοναζόλη (όπως το Femstat), κλοτριμαζόλη (όπως Gyne-Lotrimin), μικοναζόλη (όπως Monistat) και τερκοναζόλη (όπως Terazol). Η θεραπεία πρέπει να χρησιμοποιείται για 7 ημέρες. (Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από το συνηθισμένο για να θεραπεύσετε μια μόλυνση ζύμης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.)