κολπική γέννηση μετά από καισαρική (vbac) – επισκόπηση θεμάτων

Εάν είχατε μια καισαρική τομή (που ονομάζεται επίσης τμήμα C) πριν, μπορεί να είστε σε θέση να παραδώσετε το επόμενο μωρό σας κολπικά. Αυτό ονομάζεται κολπικός τοκετός μετά από καισαρική τομή, ή VBAC.

Εάν εσείς και ο γιατρός σας συμφωνείτε να δοκιμάσετε ένα VBAC, θα έχετε αυτό που ονομάζεται “δοκιμή της εργασίας μετά από καισαρική τομή”, ή το TOLAC. Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζετε να πάτε στη δουλειά με στόχο να παραδίνετε κολπικά. Αλλά όπως σε κάθε εργασία, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσει ένα VBAC. Ενδέχεται ακόμα να χρειαστεί μια ενότητα C. Τέσσερις στις 10 γυναίκες που έχουν δίκη για εργασία πρέπει να έχουν ένα τμήμα C. 1

Έχοντας μια κολπική γέννηση μετά από μια C-τμήμα μπορεί να είναι μια ασφαλής επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες. Το κατά πόσο είναι σωστό για εσάς εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του λόγου για τον οποίο είχατε προηγουμένως μια ενότητα C και πόσα τμήματα C είχατε. Εσείς και ο γιατρός σας μπορείτε να μιλήσετε για τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής εργασίας.

Μια γυναίκα που επιλέγει το VBAC παρακολουθείται στενά. Όπως συμβαίνει με κάθε εργασία, αν η μητέρα ή το μωρό εμφανίσει σημάδια κινδύνου, γίνεται μια τομή με καισαρική τομή έκτακτης ανάγκης.

Αποφύγετε μια άλλη ουλή στη μήτρα σας. Αυτό είναι σημαντικό αν σχεδιάζετε μια μελλοντική εγκυμοσύνη. Όσο περισσότερες ουλές έχετε στη μήτρα σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων με μεταγενέστερη εγκυμοσύνη. Λιγότερος πόνος μετά την παράδοση. Λιγότερες μέρες στο νοσοκομείο και μικρότερη ανάκαμψη στο σπίτι. Ένας χαμηλότερος κίνδυνος μόλυνσης. Ένας πιο ενεργός ρόλος για εσάς και το σύντροφό σας για τη γέννηση του παιδιού σας.

Τα πλεονεκτήματα ενός VBAC σε σύγκριση με ένα τμήμα C περιλαμβάνουν

Ο σοβαρότερος κίνδυνος μιας δοκιμής της εργασίας είναι ότι μια ουλίτιδα του τμήματος C θα μπορούσε να ανοίξει κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Αλλά όταν συμβεί αυτό, μπορεί να είναι πολύ σοβαρό για τη μητέρα και το μωρό. Ο κίνδυνος να σπάσει μια ουλή είναι πολύ χαμηλός κατά τη διάρκεια του VBAC όταν έχετε μόνο μια μικρή κακοήθη ουλή και η εργασία σας δεν ξεκινά με φάρμακο. Αυτός ο κίνδυνος είναι ο λόγος για τον οποίο το VBAC συχνά προσφέρεται μόνο από νοσοκομεία που μπορούν να κάνουν ένα γρήγορο τμήμα έκτακτης ανάγκης.

Εάν έχετε μια δοκιμή εργασίας και χρειάζεται να έχετε ένα τμήμα C, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ελαφρώς υψηλότερος απ ‘ότι αν είχατε απλά ένα τμήμα C.

Συμβουλές για την ανακούφιση από καούρα. Υγιή διαβήτη: Η βασική? Οδοντιατρικές επισκέψεις για έγκυες γυναίκες

Υγιείς συνταγές μείον το Heartbur; Προστατέψτε την οικογένειά σας από τα γκρεμ? Ενόχλησε από την ακράτεια;