βανκενάση aq

Θεραπευτική κατηγορία: Αντιφλεγμονώδης

Χρήσεις για Vancenase AQ

Φαρμακολογική κατηγορία: επινεφριδιακό γλυκοκορτικοειδές

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιδείξει παιδιατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της ρινομεθαζόνης ρινικού ψεκασμού σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. Ωστόσο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί σε παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του ρινικού εκνεφώματος beclomethasone στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα σχετιζόμενα με την ηλικία του ήπατος, των νεφρών ή της καρδιάς, τα οποία μπορεί να απαιτούν προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν ρινομεθαζόνη ρινικό εκνέφωμα.

Μελέτες σε γυναίκες υποδηλώνουν ότι αυτό το φάρμακο παρουσιάζει ελάχιστο κίνδυνο για το βρέφος όταν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Vancenase AQ

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν beclomethasone. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Vancenase AQ. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο και μην το χρησιμοποιείτε πιο συχνά από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Για να γίνει αυτό μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα παρενεργειών.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από ενημερωτικό φυλλάδιο για τους ασθενείς. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται μόνο στη μύτη. Μην το πάρετε στα μάτια σας ή στο δέρμα σας. Αν το πάρετε σε αυτές τις περιοχές, ξεπλύνετε αμέσως και καλέστε το γιατρό σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το σπρέι

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα και το άμεσο φως. Μην καταψύχετε. Μην κρατάτε αυτό το φάρμακο μέσα σε αυτοκίνητο όπου μπορεί να εκτεθεί σε υπερβολική ζέστη ή κρύο. Μην σκουπίζετε τρύπες στο δοχείο ή το ρίχνετε σε πυρκαγιά, ακόμα και αν το κάνιστρο είναι άδειο.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας ή του παιδιού σας σε τακτικές επισκέψεις. Αυτό θα επιτρέψει στο γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσει εάν εσείς ή το παιδί σας θα πρέπει να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Εάν τα συμπτώματα του παιδιού σας ή του παιδιού σας δεν βελτιωθούν μέσα σε λίγες ημέρες ή εάν επιδεινωθούν, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Η σωστή χρήση της μπεκλομεθαζόνης

Αυτό το φάρμακο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων ανεπιθύμητων ενεργειών στη μύτη. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε αιματηρή βλέννα, πληγές μέσα στη μύτη, ανεξήγητες ρινορραγίες ή σφυρίζοντα ήχο όταν αναπνέετε ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει τσίχλα (είδος μολύνσεως από μύκητες) στη μύτη ή στο λαιμό. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε λευκά μπαλώματα στο λαιμό ή πόνο όταν τρώτε ή καταπιείτε.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί θολή όραση, δυσκολία στην ανάγνωση ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει εσάς ή το παιδί σας να ελέγξετε τα μάτια σας από έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο).

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως αγγειοοίδημα και αναφυλαξία. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν αρχίσετε να πρήζετε το πρόσωπο, τα χείλη, τη γλώσσα, το λαιμό, τα χέρια ή τα πόδια ή εάν έχετε πρόβλημα με κατάποση ή αναπνοή ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Μπορεί να πάρετε ευκολότερα λοιμώξεις ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Αποφύγετε να είστε γύρω από ανθρώπους που είναι άρρωστοι ή έχουν λοιμώξεις όπως ανεμευλογιά ή ιλαρά ή εάν δεν είχατε ποτέ αυτές τις μολύνσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι έχετε εκτεθεί σε ανεμοβλογιά ή ιλαρά.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να έχετε επινεφρίδια που είναι λιγότερο δραστικά από το κανονικό. Ο επινεφριδικός αδένας κάνει στεροειδή για το σώμα σας. Αυτό είναι πιθανότερο για άτομα που χρησιμοποιούν στεροειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα ή χρησιμοποιούν υψηλές δόσεις. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας αν έχετε εσείς ή το παιδί σας κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα: σκίαση του δέρματος, διάρροια, ζάλη, λιποθυμία, απώλεια όρεξης, ψυχική κατάθλιψη, ναυτία, δερματικό εξάνθημα, ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία ή έμετο. Σπάνια, μπορεί να εμφανιστούν μεταβολές του κύκλου της εμμήνου ρύσεως, ακμή, σπυράκια ή αύξηση βάρους (κατάλοιπα λίπους) γύρω από το πρόσωπο, το λαιμό και τον κορμό, ενώ λαμβάνετε αυτό το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να αναγκάσει τα παιδιά να αναπτυχθούν πιο αργά από το κανονικό. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει ένα παιδί να μην πάρει βάρος ή να πάρει ψηλότερο. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας δεν αναπτύσσεται σωστά ή αν έχετε απορίες σχετικά με αυτό.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Προφυλάξεις ενώ χρησιμοποιείτε το Vancenase AQ

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα Διακοπείσα διακοπή

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Vancenase AQ Παρενέργειες

Το Vancenase AQ (ρινική βεκλομεθαζόνη)

 ή να συμμετέχετε στην ομάδα υποστήριξης του Vancenase AQ για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.