Αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη

Αποκτήστε το μωρό σας στην καλύτερη αρχή με δωρεάν συμβουλές από το Start4Life. για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τώρα!

Είναι ασφαλές να πίνετε αλκοόλ όταν είστε έγκυος;

Πώς επηρεάζει το αλκοόλ το αγέννητο μωρό μου;

Πώς να αποφύγετε το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη

Τι είναι μια μονάδα αλκοόλ;

Υπηρεσίες υποστήριξης αλκοόλ

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μην είναι βέβαιοι για το πόσο αλκοόλ, εάν υπάρχει, είναι απολύτως ασφαλές για να έχετε ενώ είστε έγκυος, οπότε η ασφαλέστερη προσέγγιση δεν είναι να πίνετε καθόλου, ενώ περιμένετε.

Οι επικεφαλής ιατρικοί υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου συστήνουν ότι εάν είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, η ασφαλέστερη προσέγγιση δεν είναι να καταναλώσετε αλκοόλ, για να περιορίσετε τους κινδύνους για το μωρό σας στο ελάχιστο.

Το πόσιμο κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη βλάβη στο μωρό, όσο περισσότερο πιείτε τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Σχετικά Άρθρα

Όταν πίνετε, το αλκοόλ περνά από το αίμα σας μέσω του πλακούντα και του μωρού σας. Το ήπαρ ενός μωρού είναι ένα από τα τελευταία όργανα που αναπτύσσεται και δεν ωριμάζει μέχρι τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης. Το μωρό σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί το αλκοόλ όσο μπορείτε, και η υπερβολική έκθεση σε αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ανάπτυξή του.

Εκτός από τον κίνδυνο αποβολής, πιο πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης, αυξάνει επίσης τον κίνδυνο πρόωρης γέννησης και χαμηλού βάρους γέννησης.

Εάν επιλέξετε να πιείτε μετά τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας, η κατανάλωση οινοπνεύματος συνεπάγεται κινδύνους να επηρεάσει το μωρό σας αφού γεννηθεί. Οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι όσο περισσότερο πίνετε. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς.

Η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει στο μωρό σας να αναπτύξει μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο εμβρυϊκού αλκοόλ (FAS). Τα παιδιά με FAS έχουν

Η κατανάλωση λιγότερης ποσότητας, και ακόμη και η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μπορεί να σχετίζεται με μικρότερες μορφές FAS. Ο κίνδυνος είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος όσο περισσότερο πίνετε.

Μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο σκέφτεστε να αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ για εννέα μήνες, καθώς πολλές γυναίκες ξεφεύγουν από την γεύση του οινοπνεύματος από την αρχή της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το αλκοόλ όταν ξέρουν ότι είναι έγκυες ή όταν προγραμματίζουν να μείνουν έγκυες.

εξωτερικοί σύνδεσμοι

Οι γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυες αφού έχουν ήδη μεθυσθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης θα πρέπει να αποφύγουν την περαιτέρω κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχούν άσκοπα, καθώς οι κίνδυνοι του μωρού τους να επηρεαστούν είναι πιθανόν να είναι χαμηλοί. Εάν ενδιαφέρονται, πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό ή τη μαία τους.

Εάν αποφασίσετε να πίνετε όταν είστε έγκυος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσες μονάδες καταναλώνετε.

Μία μονάδα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι 10 χιλιοστόλιτρα (ml) ή οκτώ γραμμάρια καθαρής αλκοόλης. Αυτό είναι ίσο με

Μπορείτε να μάθετε πόσες μονάδες υπάρχουν σε διαφορετικούς τύπους και μάρκες ποτών με τη μονάδα Drinkaware και αριθμομηχανή θερμίδων.

Εάν διαθέτετε smartphone Android, iPhone, iPad ή iPod touch, μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν πρόγραμμα παρακολούθησης ποτών από το Google Play ή το iTunes App Store. Σας επιτρέπει να κρατάτε ένα ημερολόγιο ποτών και να λαμβάνετε σχόλια σχετικά με το ποτό σας.

Υποστήριξη αλκοόλ

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις μονάδες αλκοόλ.

Εάν έχετε δυσκολία να μειώσετε τι πίνετε, μιλήστε με τη μαία σας, γιατρό ή φαρμακοποιό σας.

Εμπιστευτική βοήθεια και υποστήριξη διατίθενται επίσης από τις τοπικές υπηρεσίες παροχής συμβουλών

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη μείωση του ποτού σας.

06/07 /

06/07 /

Πάρτε τα μηνύματα εγκυμοσύνης και μωρών

Συνειδητοποιώντας ότι έχετε ένα πρόβλημα με το αλκοόλ είναι το πρώτο βήμα για να βελτιωθείτε, αλλά είναι συχνά το πιο δύσκολο

Εγγραφείτε για εβδομαδιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την εγκυμοσύνη και το μωρό σας, με συμβουλές από ειδικούς, μαμάδες και μπαμπάδες

Οι «κοινωνικοί πότες» μπορεί να προκαλέσουν εξίσου μεγάλη βλάβη στην υγεία τους όπως οι αλκοολικοί και οι αλκοολικοί

Μάθετε σχετικά με τους κινδύνους παράνομων υψηλών επιπέδων εγκυμοσύνης

Βοηθήστε με όλες τις πτυχές της εγκυμοσύνης σας από την περιοχή σας

Υπηρεσίες

Τοποθεσία

Είστε κοινωνικός πότης;

Παράνομα ναρκωτικά στην εγκυμοσύνη

Υπηρεσίες κοντά σας