ala-scalp τοπικά: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

ΓΕΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ (ΟΙ): ΥΔΡΟΚΟΡΤΣΟΝ

Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων (π.χ. τσιμπήματα εντόμων, δηλητηριώδης δρυός / κισσός, έκζεμα, δερματίτιδα, αλλεργίες, εξάνθημα, κνησμός των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων, πρωκτικός κνησμός). Η υδροκορτιζόνη μειώνει το πρήξιμο, τον κνησμό και την ερυθρότητα που μπορεί να εμφανιστούν σε αυτούς τους τύπους καταστάσεων. Αυτό το φάρμακο είναι ένα ήπιο κορτικοστεροειδές.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα υδροκορτιζόνης διαθέσιμα. Πολλοί μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή. Ορισμένα προϊόντα απαιτούν συνταγή. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας σχετικά με την επιλογή του προϊόντος που είναι καλύτερο για σας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο στο δέρμα. Ωστόσο, μην το χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο ή τους μασχάλες, εκτός εάν το ζητήσετε από το γιατρό σας. Μερικά προϊόντα προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στο κρανίο για διάφορες καταστάσεις. Για να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτά τα προϊόντα, ακολουθήστε τις οδηγίες στο πακέτο προϊόντων.

Πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας πριν χρησιμοποιήσετε. Καθαρίστε και στεγνώστε την πληγείσα περιοχή. Εάν χρησιμοποιείτε τη λοσιόν ή τον αφρό, κουνήστε το καλά λίγο πριν τη χρήση. Εάν χρησιμοποιείτε το σπρέι, ελέγξτε τη συσκευασία του προϊόντος για να δείτε εάν πρέπει να ανακινείται πριν από κάθε χρήση. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα φαρμάκων στην πληγείσα περιοχή και τρίψτε απαλά, συνήθως μέχρι 4 φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας ή της συσκευασίας του προϊόντος. Η δοσολογία και η διάρκεια της θεραπείας εξαρτώνται από τον τύπο της υπό θεραπεία κατάστασης. Μην κάνετε επίδεσμο, καλύψτε ή τυλίξτε την περιοχή, εκτός εάν σας το ζητήσετε από το γιατρό σας. Εάν χρησιμοποιείται σε ή κοντά στην περιοχή της πάνας σε ένα βρέφος, μην χρησιμοποιείτε πάνες με σφιχτή εφαρμογή ή πλαστικά παντελόνια.

Μετά την εφαρμογή του φαρμάκου, πλύνετε τα χέρια σας, εκτός και αν τα χέρια θεραπευτούν. Αποφύγετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα. Εάν παίρνετε το φάρμακο σε αυτές τις περιοχές, ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Εάν ο ερεθισμός εμφανιστεί ή συνεχίζεται, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο για την κατάσταση για την οποία είχε συνταγογραφηθεί ή για μια κατάσταση που αναφέρεται στη συσκευασία του προϊόντος. Μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο από το ρυθμιζόμενο από τη συσκευασία του προϊόντος ή από το γιατρό σας.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν η κατάστασή σας επιμένει ή επιδεινώνεται μετά από 7 ημέρες ή αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.

Μπορεί να εμφανιστούν κνησμός, κάψιμο, ερεθισμός, ξηρότητα ή ερυθρότητα στο σημείο εφαρμογής. Ακμή, ασυνήθιστη ανάπτυξη τρίχας, «προσκρούσεις τρίχας» (θυλακίτιδα), αραίωση δέρματος / αποχρωματισμός, ή ραγάδες μπορεί επίσης να συμβούν. Εάν κάποια από αυτές τις επιδράσεις επιμείνει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε αμέσως το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Εάν ο γιατρός σας έχει σάς παραπέμψει να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, θυμηθείτε ότι αυτός ή αυτή έχει κρίνει ότι το όφελος για εσάς είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Εάν η περιοχή που έχει υποστεί αγωγή αρχίσει να αιμορραγεί, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν για τον πρωκτικό φαγούρα, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Μια πολύ σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι σπάνια. Ωστόσο, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα εάν παρατηρήσετε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, όπως: εξάνθημα, κνησμός / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν χρησιμοποιήσετε την υδροκορτιζόνη, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός στο i. ή σε άλλα κορτικοστεροειδή (π.χ., πρεδνιζόνη, τριαμκινολόνη, ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες) Αυτό το προϊόν μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα.Μιλήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα υγείας, συμβουλευτείτε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν.

Εάν έχετε κνησμό των εξωτερικών θηλυκών γεννητικών οργάνων με κολπική έκκριση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν.

Μην το χρησιμοποιείτε αν υπάρχει λοίμωξη ή πληγή στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Οι λοιμώξεις του δέρματος μπορεί να χειροτερεύουν όταν χρησιμοποιείται αυτό το φάρμακο. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν η ερυθρότητα, οίδημα ή ερεθισμός δεν βελτιωθεί.

Τα παιδιά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις υπερβολικής δόσης κορτικοστεροειδών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι σαφώς απαραίτητο. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Δεν είναι γνωστό αν το φάρμακο αυτό περνά στο μητρικό γάλα όταν εφαρμόζεται στο δέρμα. Παρόμοια φάρμακα περνούν στο μητρικό γάλα όταν λαμβάνονται από το στόμα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Εάν παίρνετε αυτό το προϊόν υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας, ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί ήδη να γνωρίζει τυχόν πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και μπορεί να σας παρακολουθεί γι ‘αυτούς. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία οποιουδήποτε φαρμάκου πριν συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Εάν το υποδείξετε ο γιατρός σας, ενημερώστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας σχετικά με όλα τα συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα / φυτικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν.

Διατηρήστε μαζί σας μια λίστα όλων των φαρμάκων σας και μοιραστείτε τη λίστα με το γιατρό και τον φαρμακοποιό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης. Εάν υπάρχει υποψία για κατάποση ή υπερβολική δόση, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων.

Μην μοιράζεστε αυτό το φάρμακο με άλλους.

Εάν το υποδείξετε ο γιατρός σας, χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο για την τρέχουσα κατάσταση. Μην το χρησιμοποιείτε αργότερα για άλλα δερματικά προβλήματα εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας. Ένα διαφορετικό φάρμακο μπορεί να είναι απαραίτητο στις περιπτώσεις αυτές.

Κρατήστε όλα τα τακτικά ιατρικά και εργαστηριακά ραντεβού

Εάν χάσετε μια δόση, χρησιμοποιήστε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στην ώρα της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση και συνεχίστε το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Ανατρέξτε στις πληροφορίες αποθήκευσης που αναγράφονται στη συσκευασία. Προστατεύστε από το φως και την υγρασία. Μην αποθηκεύετε στο μπάνιο. Εάν έχετε απορίες σχετικά με την αποθήκευση, ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας. Κρατήστε όλα τα ναρκωτικά μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απορρίψετε το προϊόν σας με ασφάλεια.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.