συμπληρώματα άλφα-λιποϊκού οξέος

Το αλφα-λιποϊκό οξύ είναι ένα αντιοξειδωτικό που είναι σε πολλά τρόφιμα και γίνεται φυσικά στο σώμα μας. Για πολλά χρόνια, σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης χρησιμοποιήθηκαν υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων άλφα-λιποϊκού οξέος για ορισμένους τύπους νευρικών βλαβών. Μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσουν στον διαβήτη τύπου 2.

Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι τα συμπληρώματα άλφα-λιποϊκού οξέος βοηθούν στον διαβήτη τύπου 2. Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη. Μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι τα συμπληρώματα άλφα-λιποϊκού οξέος μπορούν να βοηθήσουν με τη νευροπάθεια – νευρική βλάβη – που προκαλείται από διαβήτη ή θεραπεία του καρκίνου. Φαίνονται να μειώνουν τα συμπτώματα όπως ο πόνος, το τσούξιμο και το τσίμπημα στα πόδια και τα πόδια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του αμφιβληστροειδούς από ορισμένες βλάβες που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομα με διαβήτη.

Αν και αυτές οι χρήσεις είναι ελπιδοφόρες, ο διαβήτης και ο καρκίνος προφανώς χρειάζονται την κατάλληλη ιατρική θεραπεία. Επομένως, μην συμπεριφέρεστε μόνοι σας με συμπληρώματα. Αντ ‘αυτού, επισκεφτείτε το γιατρό σας και ρωτήστε αν μπορεί να βοηθήσει το άλφα-λιποϊκό οξύ.

Υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι η μακροχρόνια χρήση του άλφα-λιποϊκού οξέος μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της άνοιας. Άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι μια κρέμα άλφα-λιποϊκού οξέος μπορεί να βοηθήσει στη βλάβη του δέρματος που σχετίζεται με τη γήρανση. Ωστόσο, πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα.

Χρησιμοποιώ το κουπόνι. Αγοράζω μάρκα κατάστημα. Θα ψωνίζω στο κατάστημα έκπτωσης? Δεν παίρνω βιταμίνες ή συμπληρώματα

Το άλφα-λιποϊκό οξύ έχει επίσης ερευνηθεί ως θεραπεία για πολλές άλλες καταστάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν δηλητηρίαση μανιταριών Amanita, γλαύκωμα, νεφρική νόσο, ημικρανίες και περιφερική αρτηριακή νόσο. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δεν είναι σαφή.

Πόσο άλφα-λιποϊκό οξύ πρέπει να πάρετε;

Επειδή το άλφα-λιποϊκό οξύ είναι μια μη αποδεδειγμένη θεραπεία, δεν υπάρχει καθιερωμένη δόση. Ωστόσο, μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει μεταξύ 600-1,200 χιλιοστογραμμάρια ημερησίως για διαβήτη και νευροπάθεια. μία ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία είναι πειστικά για τη χρήση 600 mg ημερησίως για τρεις εβδομάδες σε συμπτώματα διαβητικής νευροπάθειας. Μερικές μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει ενδοφλέβια άλφα-λιποϊκό οξύ αντί για συμπληρώματα από το στόμα.

Μπορείτε να πάρετε το α-λιποϊκό οξύ φυσικά από τα τρόφιμα;

Πολλά τρόφιμα περιέχουν άλφα-λιποϊκό οξύ σε πολύ μικρές ποσότητες. Περιλαμβάνουν σπανάκι, μπρόκολο, μαρμελάδα, πατάτες, μαγιά, ντομάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα, τεύτλα και πίτουρο ρυζιού. Το κόκκινο κρέας – και ιδιαίτερα το κρέας οργάνων – είναι επίσης πηγή άλφα-λιποϊκού οξέος.