αλλεργική d-24h προφορική: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις, εικόνες, προειδοποιήσεις & δοσολογία

ΓΕΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΛΑΡΑΤΑΔΙΝΗ / ΠΥΡΕΥΤΙΚΗ ΘΕΙΟΥ

Η λοραταδίνη είναι ένα αντιισταμινικό που παρέχει ανακούφιση από συμπτώματα αλλεργίας κατά τη διάρκεια της εποχής, όπως υδατοειδές και φαγούρα, ρινική καταρροή και φτάρνισμα. Η ψευδοεφεδρίνη είναι ένα αποσυμφορητικό το οποίο βοηθά στην ανακούφιση μιας βουλωμένης μύτης, προάγει την παροχέτευση των κόλπων και βελτιώνει την αναπνοή.

Αυτό το φάρμακο δεν συνιστάται για χρήση σε παιδιά κάτω των 12 ετών λόγω της μεγάλης ποσότητας ψευδοεφεδρίνης.

Πάρτε αυτό το φάρμακο από το στόμα συνήθως μια φορά dail? ή λάβετε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Πάρτε με ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Μην συνθλίβετε ή μασάτε αυτό το φάρμακο. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να απελευθερωθεί όλο το φάρμακο ταυτόχρονα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης παρενεργειών. Επίσης, μην χωρίζετε τα δισκία εάν δεν έχουν γρατσουνιές και ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας το λέει. Καταπιείτε ολόκληρο ή διαχωρισμένο δισκίο χωρίς να συνθλίβετε ή να μαλάτε.

Μην αυξάνετε τη δόση σας ή το παίρνετε πιο συχνά από ό, τι κατευθύνεστε.

Μην πάρετε αυτό το φάρμακο για αρκετές ημέρες πριν από τη δοκιμή αλλεργίας, καθώς τα αποτελέσματα των δοκιμών μπορούν να επηρεαστούν. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορεί να εμφανιστεί ξηροστομία, ήπια στομαχική διαταραχή, προβλήματα στον ύπνο, ζάλη, κεφαλαλγία, νευρικότητα, απώλεια όρεξης ή δίψα. Εάν κάποια από αυτές τις επιδράσεις επιμείνει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας αμέσως.

Εάν ο γιατρός σας έχει σάς παραπέμψει να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, θυμηθείτε ότι αυτός ή αυτή έχει κρίνει ότι το όφελος για εσάς είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν εμφανιστούν οποιεσδήποτε από αυτές τις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: γρήγορος / ακανόνιστος καρδιακός παλμός, ανεξέλεγκτη ανακίνηση ή τρόμος.

Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν εμφανιστούν οποιεσδήποτε από αυτές τις απίθανες αλλά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: επιληπτικές κρίσεις, διανοητικές αλλαγές / αλλαγές στη διάθεση, δυσκολία στην ούρηση.

Αυτό το φάρμακο συνήθως δεν προκαλεί υπνηλία όταν χρησιμοποιείται σε συνιστώμενες δόσεις και υπό κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, αυτό το φάρμακο μπορεί να σας κάνει να ζακέτα? επομένως, να είστε προσεκτικοί με δραστηριότητες που απαιτούν εγρήγορση όπως οδήγηση ή χρήση μηχανημάτων.

Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο είναι απίθανο, αλλά αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα εάν συμβεί. Τα συμπτώματα μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης περιλαμβάνουν: εξάνθημα, κνησμό / πρήξιμο (ιδιαίτερα του προσώπου / γλώσσας / λαιμού), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Στις Η.Π.Α –

Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088 ή στη διεύθυνση www.fda.gov/medwatch.

Στον Καναδά – Καλέστε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο Health Canada στο 1-866-234-2345.

Πριν από τη λήψη λοραταδίνης με ψευδοεφεδρίνη, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικός στο i. ή σε δεσλοραταδίνη. ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες. Αυτό το προϊόν μπορεί να περιέχει αδρανή συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. Συζητήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν έχετε ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Πριν από τη χρήση αυτού του φαρμάκου, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν έχετε: γλαύκωμα (στενός τύπος γωνίας), σοβαρή δυσκολία στην ούρηση (κατακράτηση ούρων), σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, σοβαρή καρδιαγγειακή νόσο (στεφανιαία νόσο) δυσκολία στην κατάποση, προβλήματα στο λαιμό / στομάχι (π.χ. στένωση / στένωση / ανώμαλη περισταλτική του οισοφάγου ή του ανώτερου γαστρεντερικού σωλήνα), παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες με αποσυμφορητικά (ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός).

Πριν από τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας για το ιατρικό σας ιστορικό, ιδιαίτερα για: νεφρική νόσο, προβλήματα ούρησης (π.χ., διόγκωση του προστάτη), υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, καρδιακά προβλήματα (ισχαιμική καρδιακή νόσο) , γλαύκωμα (τύπος ανοικτής γωνίας).

Περιορίστε τα αλκοολούχα ποτά, καθώς ενδέχεται να εντείνουν τις παρενέργειες των ναρκωτικών. (Δείτε επίσης Παρενέργειες)

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις παρενέργειες αυτού του φαρμάκου, ιδιαίτερα γρήγορος / ακανόνιστος καρδιακός παλμός, ζάλη, προβλήματα ούρησης, προβλήματα στον ύπνο ή σύγχυση. Η ζάλη, ο ύπνος και η σύγχυση μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πτώσης.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι σαφώς απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο περνά στο μητρικό γάλα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού θηλάσετε.

Οι αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά μπορεί να αλλάξουν τη λειτουργία των φαρμάκων σας ή να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών Το παρόν έγγραφο δεν περιέχει όλες τις πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Διατηρήστε μια λίστα με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων / μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φυτικών προϊόντων) και μοιραστείτε το με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δοσολογία των φαρμάκων χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Η λήψη αναστολέων ΜΑΟ με αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή (πιθανώς θανατηφόρα) φαρμακευτική αλληλεπίδραση. Αποφύγετε τη λήψη αναστολέων ΜΑΟ (ισοκαρβοξαζίδη, linezolid, μπλε του μεθυλενίου, μοκλοβεμίδη, φαινελζίνη, προκαρβαζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη, τραυλκυπρομίνη) κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αυτό το φάρμακο. Οι περισσότεροι αναστολείς ΜΑΟ δεν πρέπει επίσης να ληφθούν για δύο εβδομάδες πριν από τη θεραπεία με αυτό το φάρμακο. Ρωτήστε το γιατρό σας πότε πρέπει να ξεκινήσετε ή να διακόψετε τη λήψη αυτού του φαρμάκου.

Πριν από τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας για όλα τα συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ειδικά για τα φάρμακα που μοιάζουν με αδρεναλίνη (π.χ. εφεδρίνη, μεθυλοφαινιδάτη), ορισμένα φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης (π.χ γουαμεθιδίνη, methyldopa, ρεσερπίνη, beta – μπλοκαριστές όπως προπρανολόλη), φυτικά προϊόντα που περιέχουν ephedra.

Ελέγξτε τις ετικέτες σε όλα τα φάρμακά σας (π.χ. προϊόντα βήχα-και-κρύο), επειδή ενδέχεται να περιέχουν επιπλέον αποσυμφορητικά που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο για παρενέργειες. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας για την ασφαλή χρήση αυτών των προϊόντων.

Η λοραταδίνη είναι πολύ παρόμοια με τη δεσλοραταδίνη. Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα που περιέχουν δεσλοραταδίνη ενώ χρησιμοποιείτε λοραταδίνη.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις (συμπεριλαμβανομένης της αλλεργικής δερματικής εξέτασης), πιθανόν να προκαλέσει ψευδή αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό του εργαστηρίου και όλοι οι γιατροί σας γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Εάν υπάρχει υπόνοια ύπαρξης υπερβολικής δόσης, επικοινωνήστε αμέσως με το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν να καλέσουν το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Οι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να καλέσουν ένα επαρχιακό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων. Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν: ακανόνιστο ή ασυνήθιστα αργό ή γρήγορο καρδιακό παλμό, ασυνήθιστη νευρικότητα ή ενθουσιασμό και επιληπτικές κρίσεις.

Μην μοιράζεστε αυτό το φάρμακο με άλλους.

Εάν χάσετε μια δόση, χρησιμοποιήστε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε. Εάν είναι κοντά στην ώρα της επόμενης δόσης, παραλείψτε τη χαμένη δόση και συνεχίστε το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάσετε τη δόση για να καλύψετε τη διαφορά.

Φυλάσσεται μεταξύ 59-77 βαθμών F (15-25 βαθμούς C) μακριά από το φως και την υγρασία. Μην αποθηκεύετε στο μπάνιο. Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μην ξεπλύνετε τα φάρμακα κάτω από την τουαλέτα ή τα ξεπλύνετε σε μια αποστράγγιση, εκτός εάν σας το ζητήσετε. Απορρίψτε σωστά αυτό το προϊόν όταν έχει λήξει ή δεν είναι πλέον απαραίτητο. ή τοπική εταιρεία διάθεσης αποβλήτων για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απορρίψετε το προϊόν σας με ασφάλεια.

Οκτώβριος 2015. Πνευματικά δικαιώματα (γ) 2015

Με το Ιατρείο της Ιατρικής, μπορείτε να ελέγξετε τις αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά.